Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VESTE BUNĂ! DESPĂGUBIRI pentru FERMIERII CARE AU CULTURILE AFECTATE DE SECETĂ!

Publicat: 19 decembrie 2018 - 19:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANUNȚ IMPORTANT! Fermierii care au ales să semene hibrizii de rapiță DEKALB și au fost afectați de secetă în primele stagii de vegetație, beneficiază de compensații prin intermediul programului „Protecția DEKALB”. În 2019 urmează să fie despăgubiți peste 300 de fermieri care au ales asigurarea DEKALB, și care dețin împreună o suprafață totală de peste 70 de mii de hectare de rapiță nerăsărită.

Rapiţa DEKALB, alegerea sigură pentru fermierii din România. Rapița este cultura cu cea mai mare rată de profitabilitate, iar în ultimii ani suprafața cultivată cu această plantă a crescut considerabil pe teritoriul României. Toamna aceasta cultura de rapiță a fost impactată de seceta extremă din perioada semănatului, fapt care a afectat o mare parte din suprafețele cultivate.
Fermierii care au ales să semene hibrizii de rapiță DEKALB și au fost afectați de secetă în primele stagii de vegetație, beneficiază de compensații prin intermediul programului „Protecția DEKALB”. În 2019 urmează să fie despăgubiți peste 300 de fermieri care au ales asigurarea DEKALB, și care dețin împreună o suprafață totală de peste 70 de mii de hectare de rapiță nerăsărită.

Astfel, fermierii care au cumpărat rapiță DEKALB prin programul „Protecția DEKALB”și au pierdut cultura din cauza secetei (nu a răsărit) nu vor achita valoarea semințelor. Cei care nu au optat pentru această asigurare vor beneficia de discounturi comerciale de 100lei/sac. Și în 2017, DEKALB a despăgubit peste 300 de fermieri cu o suprafață totală de peste 30 de mii de hectare tot din cauza secetei.  

stanciu-daniel-dekalb_b

Daniel Stanciu, director de marketing DEKALB România
 

„DEKALB și-a păstrat mereu angajamentul față de parteneri. Suntem aproape de fermieri și împărtășim cu aceștia succesul dar și momentele de cumpănă. Brandul DEKALB este un partener de încredere și drept dovadă, din 2016,  am creat un program de protecție în caz de secetă la rapiță, despăgubind 100% suprafețele nerăsărite pentru fermierii cu care colaborăm.
De 11 ani suntem numărul 1 în topul vânzărilor de semințe de rapiță din România prin genetica superioară pe care o comercializăm și a programelor de marketing care vin în sprijinul  fermierilor. În această vară ne-am continuat ascensiunea pe piața românească prin lansarea a trei noi produse cu performanțe de producție ridicate: DK Expansion, DK Extime și DK Implement, iar pentru sezonul următor pregătim noi soluții”,
spune Daniel Stanciu, director de marketing DEKALB România.  

Pentru a beneficia de programul „Protecția DEKALB” și pentru a primi despăgubiri ce acoperă costul total al semințelor de rapiță, fermierii trebuiau să îndeplinească următoarele condiții :

Semnarea voucherului până pe data de 31 iulie 2018
Semănarea rapiței până la data de 15 septembrie 2018
Punerea la dispoziția reprezentanților DEKALB a denumirii blocului/lor fizice® unde au semănat semințele de rapiţă
Fermierii trebuiau să facă dovada plății semințelor DEKALB din care reiese cantitatea și tipul hibridului  de rapiță (exclus preţul de achiziție)
Pierderea culturii de rapiță trebuia declarată până la data de 15 octombrie și validată de către reprezentanții zonali DEKALB
Fermierii vor face dovada ca au întors cultura de rapiţă DEKALB compromisă de secetă până la data de 20 noiembrie 2018
Programul se adresează fermierilor care au achiziționat semințe DEKALB în sezonul de vânzări 2018 si care au optat pentru programul “Protectia DEKALB”.

Dekalb are un portofoliu de 12 produse, dintre care 4 cu sistemul Clearfield. An de an,fermierii care aleg produsele DEKALB reușesc să obțină producții mari și stabile datorită hibrizilor de rapiță care au toleranță la scuturare.  

În 2018, producţia record a fost realizată de cei de la ferma Trei Movile, din comuna Şiclău, judeţul Arad, unde hibridul DK Expression a reuşit performanţa de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%. În 2017, SC ALVALEX SRL, din județul Teleorman, a reuşit performaţa de a depăşi 6 tone, cu o producţie de 6.040 kg, realizată din seminţele de rapiţă DEKALB Exception.

Comunicat DEKALB

Vizualizat: 2076 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

24 septembrie 2020 - 20:25

PLATA AJUTORULUI DE MINIMIS! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut pe Facebook ca Marian Stuparul Oltean, a anunțat astăzi că are semnale de la apicultori din toată țara că a început plata ajutorului de minimis de 25 de lei/familia de albine.
Banii au ajuns deja la mai mulți apicultori.

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

24 septembrie 2020 - 19:48

SCRAPIA, BOALĂ MORTALĂ LA OVINE. Două focare de scrapie la ovine au fost depistate la două ferme din județul Giurgiu. Au fost sacrificate 300 de ovine și alte 900 de ovine vor fi duse la abator pentru sacrificare. Scrapia este o boală mortală, fără leac. De multe ori, acolo unde este descoperit un focar de scrapie, este sacrificată întreaga turmă, iar proprietarul primește despăgubiri.

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

24 septembrie 2020 - 16:14

EXCLUSIV AGROINFO. Data de referință pentru plata ajutorului excepțional de maxim 7.000 euro/fermă, acordat crescătorilor de animale pe Măsura 21, este 1 iulie 2020. Dacă la 1 iulie 2020, am avut în fermă 11 vaci eligibile pentru acest ajutor și acum mai am doar 5, pentru câte vaci primesc ajutorul? Ne-a întrebat un crescător de bovine din județul Maramureș.

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

24 septembrie 2020 - 14:33

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii