Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Vocea fermierului: Acciza la motorină, o nouă lovitură pentru agricultori

Publicat: 26 martie 2014 - 15:32
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Anul 2014 a început prost pentru că se menţine acciza la motorină, cei 7 eurocenţi/litru. Este o lovitură grea pentru noi, spune Marian Topală, fermier din judeţul Iaşi. 

Guvernul Ponta III nu vrea să renunţe la introducerea accizei de 7 cenţi pe litru pentru toţi carburanţii. În acest context, agricultorii români se văd în faţa unei noi situaţii dificile. „Ca fiecare an agricol şi anul acesta a început prost din punct de vedere financiar şi al politicilor agrare. Având în vedere că nu avem motorină subvenţionată, nu avem subvenţii cu care să putem deveni competitivi pe piaţa europeană, suntem iar în impas.
Noi, agricultorii, ştim să ne facem treaba: semănăm, aplicăm tehnologii, recoltăm producţii bune pentru a scoate România din criză, dar în acelaşi timp folosim motorina la lucrările solului la acelaşi preţ cu care alţii o cumpără pentru maşina personală. Plătim aceleaşi taxe, accize, deşi o folosim în câmp. Apoi vin domnii Ponta şi Constantin şi spun că am adus un profit de 18 miliarde de euro. Din acest profit, mai nimic nu se regăseşte în buzunarul fermierului”, ne-a declarat Marian Topală.

„Degeaba facem producţii, dacă nu reuşim să ne acoperim cheltuielile...”, spune Gheorghe Porubszki, președintele Asociației Producătorilor Agricoli „Țăranul Nădlăcan”. Potrivit acestuia, costurile mari de producţie „ţin agricultorii pe loc”. „Creşte iarăşi acciza la motorină, cresc preţurile la toate inputurile: sămânţă, erbicide, fungicide...; absolut totul se scumpeşte şi preţul produselor agricole ştim cu toţii care este: 0,70 lei/kg la grâu şi 0,57 lei/kg la porumb. Degeaba facem producţii dacă nu reuşim să ne acoperim cheltuielile”, este de părere Gheorghe Porubszki.

Dă click pe link-ul de mai jos şi scrie-ne opinia ta!

http://www.agroinfo.ro/economic/vegetal/tractoare-si-utilaje/vocea-fermierului/vocea-fermierului-acciza-la-motorina-o-noua-lovitura-pentru-agricultori#comment

PRECIZARE. Aceste comentarii reprezintă opinii personale şi nu reflectă în mod necesar poziţia portalului www.agroinfo.ro

Vizualizat: 2917 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutorul de 73 euro/vacă! Când va ajunge la crescătorii de vaci!

Ajutorul de 73 euro/vacă! Când va ajunge la crescătorii de vaci!

29 noiembrie 2022 - 08:32

Crescătorii de vaci ne întreabă în fiecare zi ce se întâmplă cu ajutorul de 73 de euro/vacă promis de Ministerul Agriculturii, în condițiile în care crescătorii de animale au suferit pierderi din pricina războiului din Ucraina, dar și a pandemiei Covid.

Ajutor de secetă pe hectarul de pășune!

Ajutor de secetă pe hectarul de pășune!

28 noiembrie 2022 - 16:07

Crescătorii de animale care au protestat astăzi, 28 noiembrie 2022, la Satu Mare, într-un marș cu tractoarele pe străzile orașului cer un ajutor de secetă pe hectarul de pășune. Ei sunt nemulțumiți pentru că au fost excluși de la plata despăgubirilor de secetă. De asemenea, Ministerul Agriculturii, după ce a anunțat un ajutor de 73 euro/bovină, nu mai spune nimic despre un ajutor pentru crescătorii de vaci.

VIDEO! ZI de PROTEST! Fermierii români strigă: AJUNGE!

VIDEO! ZI de PROTEST! Fermierii români strigă: AJUNGE!

28 noiembrie 2022 - 07:56

Fermierii, crescătorii de animale din județul Satu Mare au început de ieri, duminică, să se strângă cu utilajele agricole la sediul Cooperativei Samus Lact. Astăzi, 28 noiembrie 2022, e zi de protest. Fermierii strigă: AJUNGE!

A făcut facultatea și s-a întors la stână!

A făcut facultatea și s-a întors la stână!

25 noiembrie 2022 - 09:38

Ştefan Băluţă provine dintr-o familie de crescători de ovine. Tânărul a absolvit Facultatea de Științe Agricole, specializarea Agromontanologie la Universitatea din Sibiu, dar s-a întors să trăiască şi să muncească la stâna familiei din Vaideeni.

Stâna din România care salvează rase autohtone de oi și vaci pe cale de dispariție!

Stâna din România care salvează rase autohtone de oi și vaci pe cale de dispariție!

24 noiembrie 2022 - 14:06

Din vârful muntelui, stâna se mută de vineri, 25 noiembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii pentru Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”, eveniment care promovează produsele tradiționale, țărănești. La stâna KongoFarm cresc animale din rase autohtone aflate în pericol de abandon.

Tradiție în familie! Ferma cu 1000 de oi, 100 de vaci, care livrează produse în marile magazine!

Tradiție în familie! Ferma cu 1000 de oi, 100 de vaci, care livrează produse în marile magazine!

23 noiembrie 2022 - 08:51

Ferma Cățean este o afacere de familie cu tradiție în creșterea animalelor și prelucrarea laptelui, care are în prezent 100 de vaci, 1.000 de oi din rasele Țurcană și Țigaie și 11 cai de rasă. Săptămâna aceasta, din 25 noiembrie 2022, frații Cățean sunt la târgul din curtea Ministerului Agriculturii, unde vor expune produsele obținute în ferma de animale a familiei. 

Asociația Profesională a Ciobanilor: Act criminal și fără precedent în istoria oieritului românesc!

Asociația Profesională a Ciobanilor: Act criminal și fără precedent în istoria oieritului românesc!

23 noiembrie 2022 - 07:19

Asociația Profesională a Ciobanilor din România a transmis o scrisoare către Parlamentul României în care condamnă cu vehemență inițiativa legislativă prin care se cere stoparea exportului de animale vii din fermele românești. "Cerem tuturor forțelor politice decidente respingerea acestei inițiative pe care o catalogăm drept act criminal și fără precedent în istoria oieritului românesc!" Este subliniat în scrisoarea crescătorilor de oi.

Fermier: Un fermier care obține 3 tone/ha n-ar trebui să ia aceeași subvenție ca unul care obține 15 tone/ha!

Fermier: Un fermier care obține 3 tone/ha n-ar trebui să ia aceeași subvenție ca unul care obține 15 tone/ha!

22 noiembrie 2022 - 16:38

Fermierul George Hrițuleac, județul Botoșani, susține că e timpul ca subvențiile APIA să se acorde pentru producția obținută, nu la hectar, așa cum sunt acordate în prezent. Trebuie să existe o diferență la suma încasată din subvenții între fermierul care obține o producție mică la hectar și cel care obține o producție mare. 

Fermierii anunță protest pe 28 noiembrie 2022! Cu tractoarele în stradă!

Fermierii anunță protest pe 28 noiembrie 2022! Cu tractoarele în stradă!

22 noiembrie 2022 - 16:15

Fermierii anunță că ies cu tractoarele în stradă pe data de 28 noiembrie 2022, în semn de protest. Manifestația este organizată de Cooperativa Agricolă Samus Lact, Satu Mare, și vor participa circa 50 de fermieri cu tractoarele.

Criză îngrășăminte: Ce a propus Comisia Europeană și ce vor fermierii!

Criză îngrășăminte: Ce a propus Comisia Europeană și ce vor fermierii!

17 noiembrie 2022 - 21:29

Comisia Europeană nu oferă soluții pe termen scurt la problema disponibilității și prețului îngrășămintelor agricole, consideră fermierii europeni.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zaharescu Ionel
|
03. 27, 2014. Thursday 12:20

Totul este politic, nimic nu s-a schimbat. Au dreptate cei ce comenteaza in Vocea fermierului,
. nu este nuci un ajutor pt agricultura in acest an, cel putin pana acum. Deja a trecut un trim.si sperante nu se intrevad. E dificil pentru toti, inclusiv pentru proprietarii de autoturisme deoarece, marea majoritate au castigul mediu net lunar de pana in 250 E Aceasta crestere a pretului la carburanti franeaza si bruma de crestere economica de care se tot vorbeste. Nu stiu de ce s-au incetetat toate protestele in acest sens. Daca e vorba de deficit bugetar de ce Miniserul Finantelor nu isi face treaba asa cum ar fi normal si se tot ''lauda'' cu o colectare medie de 30-40%. a impozitelor si taxelor. Au aparat de executie destul de stufos dar se pare ca degeaba. Si la ei s-au facut schmbari doar de imagine, in rest ce o da Domnul.
Halal mamagement!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Compania producătoare de headere OROS Linamar a venit cu artileria grea la INDAGRA 2022! În atenția vizitatorilor a fost headerul de recoltat porumb OROS Cornado pe 12 rânduri rabatabil cu tocător de tulpini pe fiecare secție și viteza de lucru de până la 15 km/h. Noutatea cu care s-au prezentat anul acesta la INDAGRA este hederul de floarea-soarelui SUNIN care are o distanță de 9 metri și recoltează independent de lățimea de semănat.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii