Adama
Agreena
AGRICOVER

Ungaria interzice importul a 25 de produse agricole din Ucraina

Publicat: 19 aprilie 2023 - 15:48
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii din Ungaria a anunțat că va interzice importul a 25 de produse agricole și cereale din Ucraina, relatează Hirado.hu. Potrivit decretului oficial, pe lângă cereale şi oleaginoase, nu vor putea fi vândute pe teritoriul maghiar: făină, miere, ulei și carne din Ucraina. Prin aceste restricții se doreşte protejarea fermierilor şi a consumatorilor maghiari, iar măsurile vor fi în vigoare până pe 30 iunie.

În același timp, Ungaria nu interzice circulația acestor produse pe teritoriul său, tranzitarea teritoriului naţional va fi în continuare permis, dar transporturile vor fi verificate de autoritățile competente la frontieră, urmând a fi monitorizate cu ajutorul dispozitivelor electronice și a patrulelor. Transportatorii care încalcă regulile pot fi amendați, iar amenda poate ajunge chiar la valoarea totală a încărcăturii.

Reamintim că, în ultimele zile Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovenia au impus o interdicţie temporară a importurilor de produse agricole ucrainene pentru a limita prejudiciului adus fermierilor locali din cauza prețurilor mai mici la produsele ucrainene.

Ucraina grau_b

Comisia Europeană "doreşte rezolvarea problemei"

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen "a cerut guvernelor a cinci țări europene (Poloniei, Ungariei, Slovaciei, României și Bulgariei) să dezvolte o abordare paneuropeană în cadrul pieței unice și al uniunii vamale și a promis asistență financiară suplimentară. fermierilor locali și măsuri restrictive împotriva produselor ucrainene", conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Dana Spinant.

Pe lângă un al doilea pachet de sprijin financiar în valoare de 56,3 milioane euro care este în curs de pregătire pentru fermierii cei mai afectați din aceste țări, CE "va aplica măsuri preventive în conformitate cu regulile comerciale actuale pentru anumite categorii de cereale. Acest lucru se aplică, în special, grâului, porumbului, floarea soarelui și rapiței. Și în al treilea rând, lansăm investigații asupra altor produse sensibile”, a adăugat Spinant.

De asemenea, în cadrul acestor propuneri, Comisia Europeană este gata să interzică importurile de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță din Ucraina către cele cinci țări care au raportat problemele – Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. Astfel de măsuri de urgență și interdicții de import pentru anumite mărfuri vor necesita, de asemenea, acordul Ucrainei pentru a evita un posibil recurs la Organizația Mondială a Comerțului.

Anterior, Comisia Europeană a numit "inacceptabile acțiunile unilaterale" ale Poloniei, Ungariei, Slovaciei şi Bulgariei, care au anunțat interzicerea importurilor de cereale și alte produse alimentare din Ucraina, deoarece politica comercială este responsabilitatea organismelor comune ale UE.

Vizualizat: 1678 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Scrisoarea fermierilor pentru ministrul Daea!

Scrisoarea fermierilor pentru ministrul Daea!

Întâlnire crucială astăzi, 19 aprilie 2023, a ministrului agriculturii Petre Daea cu ministrul agriculturii din Ucraina. Fermierii români transmit o scrisoare deschisă pentru ministrul agriculturii Petre Daea.

Ministrul Daea ASTĂZI în Parlament: Subvenții pentru fermele de familie!

Ministrul Daea ASTĂZI în Parlament: Subvenții pentru fermele de familie!

Astăzi a fost dezbătută în Camera Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului agriculturii, Petre Daea. Șeful MADR a spus, printre altele, că pentru fermele de familie, care acoperă segmentul de ferme mici şi mijlocii, ajutorul este acordat atât printr-o măsură specifică de sprijin pentru investiţii, cu o alocare de 108 milioane euro, dar şi printr-o plată directă, complementară sprijinului de bază.

Ajutor 15.000 lei/crescător persoană fizică și 500.000 lei/persoană juridică garduri de protecție animale sălbatice!

Ajutor 15.000 lei/crescător persoană fizică și 500.000 lei/persoană juridică garduri de protecție animale sălbatice!

S-a aprobat proiectul pentru garduri electrice și garduri de protecție împotriva animalelor sălbatice, anunță Asociația Aberdeen Angus România. Ajutorul este de 15.000 lei pentru crescătorii de animale persoane fizice și 500.000 de lei pentru persoane juridice.

Ucraina a exportat cu 10% mai mult porumb decât sezonul trecut

Ucraina a exportat cu 10% mai mult porumb decât sezonul trecut

În perioada 1 iulie 2022 - 5 aprilie 2023, volumul exporturilor de cereale și leguminoase din Ucraina a fost de 38,5 milioane de tone, cu 15% mai puțin decât în aceeaşi perioadă a sezonului precedent, conform datelor Serviciului vamal de stat din Ucraina. Numai livrările de porumb au atins 22,7 milioane de tone, cu 10% mai mult decât volumul exporturilor din aceeași perioadă a sezonului trecut. Conform datelor oficiale ale Consiliului Europei, de la începutul acestui sezon şi până la începutul lunii martie, doar 23 de milioane de tone au fost exportate pe cale maritimă, direct din porturile Ucrainei.

Şi Viterra va ieşi de pe piața de cereale din Rusia

Şi Viterra va ieşi de pe piața de cereale din Rusia

Parte a gigantului elveţian Glencore şi unul dintre cei mai mari comercianţi de produse agricole din lume, Viterra, și-a anunţat reducerea activităţiilor pe piața rusă. Cu puţin timp în urmă şi Cargill a declarat că va înceta activitatea de colectare și manipulare a cerealelor rusești pentru export începând din iulie 2023 (după finalizarea sezonului 2022/2023), dar că va continua să livreze cereale rusești.

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

Prognozele UE pe termen scurt estimează o scădere cu încă 5% a producției de carne de porc în 2023, după ce în 2022 s-a înregistrat o scădere de 5,6% şi cea mai mică producție din ultimul deceniu. Acesta este, în principal, rezultatul scăderii efectivului de scroafe de reproducție. De asemenea, se presupune că situația PPA pe continent nu va cunoaşte o schimbare dramatică în 2023, dar va continua să declanșeze reacţii puternice din partea țărilor afectate și a partenerilor comerciali.

2 milioane de tractoare John Deere produse la Mannheim!

2 milioane de tractoare John Deere produse la Mannheim!

Uzina John Deere din Mannheim (Germania) sărbătorește producția a 2 milioane de tractoare. Acoperit cu fotografiile portret a peste 300 de angajați, tractorul "milionar" John Deere 6250R este cel mai puternic model produs în prezent în fabrica din Germania şi se va alătura tractorului cu numărul un milion, un model 6400 produs în 1993, în muzeul fabricii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii