Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

UNDE EXPORTĂM PIEILE ANIMALELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI, LÂNA, COPITELE și COARNELE!

Publicat: 08 iulie 2019 - 13:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXPORT DE SUBPRODUSE ANIMALE! Din fermele de animale, România trimite la export lâna oilor, a caprelor, piei de ovine, caprine și bovine, tratate sau netratate, coarne, copite, dar și intestine, produse din sânge, oase și chiar grăsimi topite, lapte sau produse din lapte care nu sunt destinate consumului uman. Lista țărilor care importă de la noi subproduse de origine animală este publicată de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pe pagina sa oficială.

Potrivit informațiilor furnizate de ANSVSA, Africa de Sud importă din România lână netratată sau spălată în timp ce Armenia este interesată de piei, coarne, copite, intestine, blănuri, piei de oaie, piei de miel, lână și puf de capră, fire de păr, păr de cal, pene și puf de găini, rațe, gâște și alte păsări, importate pe teritoriul vamal al Uniunii Economice Eurasia.

Bosnia Herțegovina importă piei tratate, iar China piei brute de oi și capre, dar și lână nespălată de la ovine și caprine.
Spre India pleacă piei tratate de ungulate în timp ce spre Ucraina sunt transportate piei proaspete și/sau refrigerate de bovine.

Pentru fiecare țară, ANSVSA afișează modelul de certificat sanitar veterinar sau certificat de sănătate, agreat cu autoritățile veterinare din țara importatoare. Aceste documente sunt autorizate de un medic veterinar și conțin o serie de informații despre subprodusele de origine animală exportate. De exemplu, în certificatul de sănătate pentru pieile brute de oi și capre, este precizat: Pieile au fost obținute de la animale crescute în ferme din România, care nu au fost supuse restricțiilor sau nu au fost incluse în zone de supraveghere datorită bolilor notificabile ce pot fi transmise prin intermediul pieilor brute de oi/capre.
Sunt originare din România, unde este liberă de:
Febră aftoasă
Bluetongue
Variola ovinelor şi caprelor
Pesta bovină
Pesta micilor rumegătoare
Febra văii de Rift
Aria de 50 km în jurul fermei de origine, abatorului, unităţii (de prelucrare, depozitare si manipulare a pieilor) şi portului de îmbarcare, a fost liberă de Antrax de cel puţin 6 luni înaite de îmbarcare.

certificat-china_b

Alte produse pe care le exportăm sunt conserve pentru animale de companie, hrană pentru păsări ornamentale care conține ingrediente de origine animală. Aceste produse sunt cumpărate de Canada, Republica Moldova și Serbia.

lista-tari-import-piei_b

În dreptul Serbiei, ANSVSA afișează pe site-ul oficial o listă întreagă de modele de certificate de sănătate pentru diferite subproduse animale care sunt exportate în această țară sau care doar o tranzitează: grăsimi topite, lapte sau produse din lapte nedestinate consumului uman, trofee de vânătoare, constând în oase, coarne, copite, gheare, dinți, piei, ulei de pește folosit ca materie primă furajeră, produse din ouă folosite ca materie primă furajeră, hrană pentru animale de companie și chiar produse din sânge care ar putea fi utilizate ca materii prime furajere. 

Vizualizat: 2415 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii