Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Un mistreţ cu PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) blochează exporturile germane de CARNE de PORC!

Publicat: 14 septembrie 2020 - 20:15
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Pe 10 septembrie, ministrul federal al Alimentației și Agriculturii din Germania a anunțat că Laboratorul Național de Referință al Institului Friedrich-Löffler (FLI) din Riems a confirmat un caz de PPA la un mistreț găsit în apropierea frontierei germano-poloneze, satul Sembtem, districtul Spree-Neiße. Apariţia acestui prim caz de pestă porcină africană din Germania era doar o chestiune de timp, având în vedere recenta creștere a cazurilor în vestul Poloniei.

Acest prim caz confirmat de PPA poate avea un efect devastator pentru sectorul german de carne de porc şi pune o presiune suplimentară celei create de criza COVID-19 care a dus inclusiv la întreruperile ale fluxurilor în unităţile de sacrificare, scăderea consumului și reducerea preţurilor.

Probele prelevate din carcasa în descompunere sugerează că mistrețului a intrat în Germania în urmă cu câteva săptămâni. Este posibil să fie şi alte animale bolnave în zonă şi au fost organizate grupuri de căutare pentru eventuala identificare a altor cadavre. Măsurile de control a PPA, desfăşurate de autoritățile veterinare generale și de Centrul provincial de gestionare a crizelor, includ şi construirea unui gard cu o rază de 4 km în jurul locului unde a fost găsit mistrețul infectat. Cu toate acestea, o eventuală introducere accidentală a bolii, de către oameni, prin alimente şi furaje contaminate nu poate fi exclusă.

porci-01_b

Carnea de porc din Germania - interzis la export în Asia

Germania a devenit unul dintre cei mai importanți exportatori de carne de porc către China în 2019, vânzările ajungând la 867 milioane dolari. Ca urmare a confirmării PPA în Germania, mai multe state asiatice, inclusiv China, Corea de Sud și Japonia au interzis deja importurile de carne de porc din această ţară, așa cum a fost cazul şi atunci când PPA a fost detectată în Polonia și în alte țări europene exportatoare.

Acestă blocare a exporturilor către piaţa asiatică va conduce la un exces de carne de porc din Germania către restul statelor UE. De asemenea, se așteaptă ca prețurile cărnii de porc să scadă și mai mult, deoarece sectorul german al cărnii de porc depinde în mare măsură de exporturi, care au depăşit 5,9 miliarde de dolari în 2019.

Carnea de porc germană va fi în continuare eligibilă pentru vânzare pe piața UE, iar alți mari producători mondiali de carne de porc vor trebui să umple deficitul creat de pierderea pieţei de export din China. Aproape sigur, Statele Unite, Brazilia, Spania, Danemarca și Țările de Jos vor cunoaşte o creştere importantă a exporturilor de carne de porc.

Rămâne de văzut cum va evolua la noi preţul cărnii de porc şi cum va influenţa această scădere a exporturilor extracomunitare germane piaţa furajelor.

Vizualizat: 252 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Pirbright (Marea Britanie) sunt cu un pas mai aproape în cursa pentru a dezvolta un vaccin vital împotriva pestei porcine africane (PPA).

ATENȚIE, FERMIERI! CREȘTE PERICOLUL de RĂSPÂNDIRE a PPA!

ATENȚIE, FERMIERI! CREȘTE PERICOLUL de RĂSPÂNDIRE a PPA!

Perioada prin care trecem este o noutate absolută pentru marea majoritate a oamenilor. Și, în momente speciale, se întâmplă lucruri speciale sau cel puțin curioase, greu de explicat. 

ŢARA MISTREŢILOR sau CUM SE PREFAC AUTORITĂŢILE STATULUI CĂ LUPTĂ CONTRA PPA!

ŢARA MISTREŢILOR sau CUM SE PREFAC AUTORITĂŢILE STATULUI CĂ LUPTĂ CONTRA PPA!

LEGI CARE FAVORIZEAZĂ MISTREŢII ŞI VÂNĂTORI VÂNAŢI LA RÂNDUL LOR! Autorităţile au cerut reducerea de urgenţă a numărului de mistreţi, vinovaţi de răspândirea pestei porcine africane (PPA), dar, aşa cum este în prezent legea vânătorii, măsura ar fi imposibil de aplicat. Asta afirmă un fermier care administrează şi mai multe fonduri de vânătoare.  

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii