Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN MILIARD DE EURO pentru IRIGAȚII!

Publicat: 06 aprilie 2017 - 12:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

IRIGAȚII CU AJUTOR DE LA AMERICANI ȘI SPECIALIȘTI DIN ISRAEL. Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România dispune de 1,015 miliarde de euro, conform Legii nr.269-2016 şi aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 793/2016, pentru perioada 2016 – 2020, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis AGROINFO.

Este vizată pentru reabilitare infrastructura principală de irigații care alimentează o suprafaţă de circa 2 milioane ha, prin 86 de amenajări de irigaţii viabile care includ următoarele obiective:

• 110 staţii de pompare de bază, 137 staţii de repompare;
• 2.525 metri conducte de refulare;
• 1.997.481 metri canale de aducţiune;
• 2.885.073 metri canale de distribuţie;
• 4.995 construcţii hidrotehnice.

Pe 5 aprilie, ministrul agriculturii, Petre Daea, și reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi ai Ambasadei Israelului la Bucureşti au discutat despre reabilitarea sectorului de irigaţii din România.

Diplomaţii au fost primiţi de ministrul Petre Daea, iar discuţiile au fost conduse de Daniel Dumitru Botănoiu, secretarul de stat în coordonarea căruia se află domeniul îmbunătățirilor funciare, având în vedere interesul vast din partea ambelor ţări (Statele Unite ale Americii şi Israel) de a investi în acest sector.

Astfel, în vederea prezentării oportunităţilor de afaceri în acest domeniu pentru potenţialii investitori, reprezentanţii Ambasadei SUA au propus oficialilor din cadrul Ministerului Agriculturii organizarea, în viitorul apropiat, a unei mese rotunde cu participarea experţilor şi companiilor de profil din SUA şi Israel, precum şi a părţilor implicate din ţara noastră.  

Propunerea diplomaţilor a fost agreată de conducerea Ministerului Agriculturii, Daniel Dumitru Botănoiu apreciind că în urma unor astfel de dezbateri pot rezulta proiecte concrete şi care pot conduce la dezvoltarea unor parteneriate strategice în interesul tuturor părţilor implicate.

Sursa: Comunicat MADR

Vizualizat: 1483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii