SĂ FIM UNIȚI. Crescătorul de vaci Alin Ioan Feneșan cere guvernanților, Parlamentului, Legea Dozatorului de Lapte. Concret, fermierul vrea ca prin această lege să existe un dozator de lapte la 3.000 de locuitori, amplasat pe domeniul public, iar chiria să fie la un preț rezonabil pe care poate să-l suporte și micii crescători. Inițiativa crescătorului a fost publicată astăzi pe un grup al văcarilor din România, creat pe Facebook.
LEGEA DOZATORULUI DE LAPTE. VĂCARI DIN ROMÂNIA, am văzut cu toții in ultimult timp cum abonați la subvențiile grase, reprezentanti ai multor asociatii de bovine, care mai nou nu mai reprezinta decat INTERESELE LOR PROPRII, incearca prin diferite actiuni si tertipuri specifice DOAR LOR menite sa intimideze ministrul agriculturii si functionari MADR pentru ruperea din bugetul statului deja secătuit a unor sume care niciodata nu vor ajunge in buzunarul VĂCARULUI de rând.
Nu cred că în acest moment când SĂNĂTATEA trebuie reconstruită din temelii, când șomajul este la cote inalte si multe categorii sociale trebuie sustinute, având mari probleme, e momentul oportun pentru a cere beneficii materiale de la un stat deja secătuit.
DOAR SOLIDARITATEA ne va salva, UN BENEFICIU MATERIAL care pentru moment ar prinde bine oricui este sub benefiuciul unei legi al DOZATORULUI DE LAPTE care ar avea un caracter permanent ar rezolva desfacerea la preturi corecte a laptelui din ferme.
Vânzarea laptelui crud prin dozatoare, însoțită de o campanie de promovare in care sa aratam consumatorului ce produse minunate poate face acasa, prin retete simple si la indemana oricui, ne salveaza afacerea.
Cerem Guvernului,MADR si oricui are ochi sa vada Lege in care Autoritatile publice Locale sa puna la dispozitia FERMIERILOR LOCALI 1 dozator de lapte la fiecare 3000 locuitori, amplasate pe domeniul public, sa fie nelipsit din sediul primariilor,consiliilor judetene,institutiilor publice,fara licitatie,chiria sa fie un pret suportabil de fermier.
Amplasarea dozatorului sa fie fara sute de formalitati precum autorizatii avize inutile,ingroparea fermierul in hartii si birocratie toate conditiile sa fie prevazute in lege
Autoritatile sa asigure curentul necesar dozatorului si sa nu fie necesar contoare avize de la electrica si alte luni pierdute din birouri,consumul aparatului sa fie verificat metrologic iar fermierul sa plateasca cat consuma lunar.
Analizele zilnice pt lapte sa fie la un pret accesibil sau pe abonament lunar la preturi care sa se justifice.
Toate revizuirile legilor sa fie in acest sens
SĂ FIM UNIȚI! A scris crescătorul de vaci Alin Ioan Feneșan pe Grupul Văcarilor din România.
Potrivit Constituției României, inițiativa legislativă aparține, după caz, Guvernului, deputaților, senatorilor sau unui număr de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot. Cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative.
Crescătorul de vaci ar putea să aștearnă pe hârtie această propunere legislativă, să adune semnăturile necesare și să o depună în Parlament.