Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN CIOBAN ROMÂN A TRIMIS LUNA ACEASTA O SCRISOARE LIDERILOR EUROPENI!

Publicat: 23 octombrie 2018 - 13:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CEL MAI CUNOSCUT OIER ROMÂN! Este un simplu crescător de ovine din vârf de munte, dar este cunoscut acum de toată presa străină și de liderii europeni. Ciobanul român a semnat pe 9 octombrie 2018 o scrisoare care a fost expediată liderilor europeni și Consiliului miniștrilor mediului din statele membre UE, ținut în aceeași dată.

Oierul român din vârf de munte, Vlad Petru, semnează scrisoarea alături de fermieri, proprietari de păduri, de hoteluri sau restaurante din Suedia, Portugalia, Franța, Italia, Germania. Toți sunt deja victime ale schimbărilor climatice și mărturisesc acest lucru: Armando și-a pierdut pădurile în incendiile care au decimat Portugalia, Sanna se teme că-și pierde ferma de reni, amenințată de topirea permafrostului, Maurice se luptă să trăiască prin cultivarea de lavandă, dar seceta consecutivă îi distruge cultura. Împreună, au decis, anul trecut, să acționeze în judecată Uniunea Europeană, la Curtea Europeană de Justiție, pentru lipsa de ambiție în atingerea obiectivelor sale în materie de climă. Semnatarii scrisorii invită miniștrii mediului să își revizuiască angajamentele în materie de  emisii de carbon.

E urgent. Avem nevoie să te uiți în direcția noastră și să ascult ceea ce trebuie să spunem. Mizele sunt prea importante. Vă scriem ca fermieri, păstori, forestieri, studenți, proprietari de hoteluri și restaurante. Venim din diferite țări europene: Suedia, Portugalia, Franța, Italia, Germania și România. Și avem un lucru în comun: schimbările climatice afectează viața noastră de zi cu zi.
Cu câteva luni în urmă, am intentat un proces împotriva Uniunii Europene pentru lipsa ambițioasă a obiectivului său climatic până în 2030. Pentru majoritatea dintre noi, aceasta este prima dată când am fost o acțiune în justiție. Noi nu am face acest lucru dacă viitorul familiilor noastre, al prietenilor noștri, al locuințelor noastre, al tradițiilor noastre și al copiilor noștri nu au fost în joc. Pentru noi, schimbările climatice nu sunt o chestiune de diplomație sau negocieri la nivel înalt. nivel. Aceasta este o problemă cu care ne confruntăm astăzi acasă și avem nevoie urgentă de o Europă care să ne protejeze.

Anul trecut, Armando și-a pierdut pădurile în imensele incendii care au decimat Portugalia. Autoritățile au asociat în mod public incendiile forestiere cu schimbările climatice. Creșterea renilor, care se află în centrul culturii Sami (etnicii sami cresc reni în Suedia n.r.), este amenințată de pierderea permafrostului. Sanna nu este doar îngrijorat de reni, dar și de tradițiile, cultura și viitorul generației sale. Maurice a pierdut 44% din veniturile obținute din culturile de lavandă în ultimii șase ani din cauza secetelor consecutive din sudul Franței. Fiul său, Renaud, este prima generație care schimbă inima activității, cultura de lavandă nu mai poate garanta un venit suficient pentru întreaga familie.

vlad-petru-familie_b

Oierul din România, Vlad Petru, și familia sa. Fotografia a fost publicată în presa din mai multe țări UE.

Dunele de nisip care protejează resursele de apă dulce din Langeoog, o mică insulă germană, sunt afectate de furtuni puternice. Maike și Michael, care au trăit pe această insulă de generații, se tem că-și pierd hotelul și restaurantul pe care le-au construit acum 20 de ani. Vlad locuiește în Munții Carpați. Acum este obligat să-și ia animalele pentru a pleca de la 700 m altitudine la 1400 m altitudine, astfel ca animalele sale să aibă acces la apă și pășunat. După cum spune el: "Nu pot merge mai departe cu turma mea, pentru că, peste 2000 de metri, nu există decât cerul."

În Portugalia, ferma ecologică a lui Alfredo este lovită de seceta din ce în ce mai serioasă și din ce în ce mai frecventă. El știe că, într-un scenariu al schimbărilor climatice de peste 1,5 ° C, în cazul în care ne îndreptăm spre obiectivul climatic actual al UE, terenul pe care îl lucrează, împreună cu alte 35 de familii, va deveni deșert, iar ferma sa va trebui să se miște. Familia Ildebrando lucrează de zece ani în apicultură. Schimbările din sezonul de înflorire și vremea neobișnuit de caldă au început să distrugă stupii, iar familia a pierdut 60% din producția de miere în 2017. Familia Giorgio are un mic hotel în Alpii italieni, dependent în totalitate de celebrele oportunități de alpinism în zonă. Modificările de temperatură fac ca gheața să urce periculos și să afecteze veniturile familiilor din jur.

Toate aceste impacturi se întâmplă chiar acum, chiar în Europa, datorită creșterii temperaturii de numai 1 ° C. Și este deja mai mult decât ne putem descurca.

Ieri, oamenii de știință ne-au reamintit că viitorul nostru depinde de un singur număr: 1.5. Cel mai mare organism științific din lume privind schimbările climatice, IPCC, a avertizat lumea asupra impactului schimbărilor climatice, care ar putea fi mult mai rău dacă nu limităm creșterea temperaturii la 1,5 ° C . Oamenii de știință au prezentat, de asemenea, în acest raport că "1,5 ° C" este atât un obiectiv posibil, cât și realizabil. Acesta este obiectivul cel mai ambițios care este încă posibil, dacă acționăm urgent.

Uniunea Europeană trebuie să acționeze în prezent pentru a ne proteja drepturile fundamentale împotriva efectelor agravante ale schimbărilor climatice. În apelul nostru și de la depunerea acestuia, solicităm UE să-și relanseze țintele climatice și să le transforme într-o acțiune concretă. Nu cerem despăgubiri sau bani. Credem că acțiunea intensificată a celor responsabili pentru stoparea schimbărilor climatice este singura modalitate de a-i salva pe cei dragi și mijloacele noastre de trai pe care le avem de generații.

Oamenii de știință și cercetătorii demonstrează încă o dată că avem modalități concrete de a face față acestei provocări. Și în Europa, vom avea momente cheie în viitor pentru a pune subiectul pe masă și pentru a reconsidera politicile climatice cu adevărat. Astăzi, miniștrii mediului din statele membre ale UE se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre acțiunile de combatere a schimbărilor climatice.

În câteva luni, Europa va găzdui Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC) în Katowice, Polonia. Lipsa acestei oportunități unice de a reafirma obiectivele și politicile europene privind clima pe o traiectorie compatibilă cu 1,5 ° C va avea efecte devastatoare asupra securității noastre, a viitorului nostru și a drepturilor noastre fundamentale ale omului.

Facem apel la factorii de decizie europeni să ia în considerare avertizările oamenilor de știință și să ridice ținta climatică a UE până în 2030, în conformitate cu un scenariu compatibil cu 1,5 ° C. Aceasta este singura modalitate de a proteja cetățenii de efectele agravante ale schimbărilor climatice. Singurul mod în care ne putem aminti de această generație de factori de decizie europeni ca fiind cei care au scris istorie în folosul tuturor.

Sanna Vannar, președintele Asociației pentru Tineret Sami, Suedia
Maurice și Renaud Feschet, fermieri, Franța
Maike și Michael Recktenwald, hotelieri, Germania
Vlad Petru, crescător de ovine, România
Armando Carvalho, proprietar pădure, Portugalia
Alfredo Sendim, agricultor, Portugalia
Ildebrando Conceição, apicultor, Portugalia
Joaquim Caixeiro, agricultor, Portugalia
Giorgio Elter, fermier și proprietar hotel, Italia


 

 


Vizualizat: 8232 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii