Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

UN CIOBAN I-A SCRIS PREȘEDINTELUI: DUC ANIMALELE ÎN MUNȚI SĂ LE MĂNÂNCE URȘII! NU AM UN METRU DE PĂȘUNE!

Publicat: 24 aprilie 2020 - 10:28
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PE PĂȘUNI SUNT VÂNĂTORII DE SUBVENȚII! Un crescător de ovine din Orăștie, județul Hunedoara, le-a scris președintelui României, prim-ministrului țării și ministrului agriculturii. Scrisoarea ciobanului a fost postată pe un grup al oierilor români de pe Facebook și a fost trimisă și către AGROINFO. Mă văd nevoit să-mi donez animalele statului sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu vor mai suferi de foame. Nu avem un metru de pășune pentru ele, a scris cu disperare și furie oierul.

Domnule ministru al agriculturii, domnule prim-ministru și domnule președinte al României (România lucrului bine făcut), la schimbarea guvernului ați promis că vor fi demarate controale. Însă, controalele sunt făcute celor corecți sau pe proștii țării. De exemplu, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, primăria și direcția sanitar veterinară, susțin că pe raza localității există un număr de 300 și ceva de bovine, dar în pășunile orașului pasc doar animalele băieților deștepți, vânători de subvenții, cămătarii statului.

oier-maris-scrisoare_b

În 300 și ceva de ha, pasc doar 100 de bovine și 500 de ovine. Ovinele mele, în număr de aproape 1500, pasc în 78 ha; iar bovinele, aproape 80, n-am unde să le țin fiindcă primăria mi-a interzis sa intru cu ele măcar în pășunea ovinelor. Și chiar dacă mi-ar fi permis, nu ar fi avut ce sa mănânce. În aceeași situație mai sunt și alți crescători de animale, nu avem un metru de pășune pentru bovine (restul de 200 de capete) dar avem datorii la stat și ANAF.

Este corect ca noi să avem obligații fata de stat, iar statul sa nu aibă obligații față de noi? Vă rog să faceți dreptate! Puneți-vă în locul nostru puțin. Ce să facem cu aceste animale? Eu mă văd nevoit să le donez statului român sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu chinuie sau suferă de foame.

Ați făcut un lucru bun, ați dat banii tot la hoți. Fermierii adevărați rămân tot sclavii statului, a scris oierul Romi Mariș în scrisoarea adresată președintelui României și celor doi guvernanți.

vaci-maris_b

Pe lângă această scrisoare deschisă, crescătorul de oi i-a mai trimis una, pe 12 aprilie 2020, ministrului agriculturii, Adrian Oros în care-i cere, în disperare, să fie ajutat să plece cu animalele din țară.

Datorită faptului că Asociația Zonală a Crescătorilor de Animale Agrozoo a fost desființată în anul 2015 am fost chemați de șeful acestei asociații pentru a semna transferarea pășunii de pe asociație pe persoane. A spus că deși vom semna pentru împărțirea pășunii, vom umbla cu animalele ca până atunci. Această înțelegere a fost valabilă 2 ani după, treburile s-au schimbat. Am făcut plângeri la primărie (primăria Orăștie n.r.), la unele mi s-a răspuns. La altele, mi-au spus să-mi pasc animalele pe pășunea mea, dar cum pentru vaci nu am pășune, să nu fiu prins cumva că le duc pe pășunea oilor pe care o dețin că-mi vor rezilia contractul de închiriere. maris-ministru_b

Sunt singurul fermier din cei 7, care au semnat, care și-a mărit efectivul de animale, restul l-au scăzut din diferite motive. O persoană care atunci avea 15 bovine și 10 ha de pășune, acum are 3 bovine și același număr de hectare. (...) Anul acesta am depus petiții la primărie, prefectură, direcția agricolă, acum pun și la minister. Am cerut pășune la primărie, însă mi s-a spus că nu au unde să-mi dea. Cer ajutorul ministerului și statului român dacă mi se poate da și mie o suprafață de pășune pentru bovine deoarece nu este corect ca eu să am datorii față de stat după atâtea animale, iar mie îmi dă statul subvenție 300 și ceva de lei pe cap de animal și am trecute la subvenție doar 26 de bovine, altfel ajutați-mă să plec cu ele în altă țară dacă în România nu am loc, scrie supărat foc ciobanul din Orăștie.

maris-scris-doi_b

Crescătorul Romi Mariș se zbate de mai bine de doi ani să obțină un petec de pășune pentru vaci. A făcut nenumărate cereri, memorii, petiții și toate în zadar. În schimb, dacă vacile lui pasc pe pășunile din munți, unde nu prea ajunge nimeni, oierul este imediat avertizat și amenințat cu amenzi.

AGROINFO, mereu alături de fermieri, a mediatizat situația dramatică în care se află crescătorul de animale din Orăștie pentru ca autoritățile să-l ajute cumva pe acest fermier să nu renunțe la animale. Lucrurile însă se mișcă foarte greu sau aproape deloc. VEZI AICI:OIER DISPERAT: DONEZ OILE STATULUI ROMÂN! SUNT AMENINȚAT SĂ PĂRĂSESC CU ANIMALELE PĂȘUNEA DIN MUNȚI!Vizualizat: 24145 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Daniel Gheorghe Cojocariu
|
04. 24, 2020. Friday 23:03
Du-te frate, lasă tâlharii cu urșii si cu lupii, de dragul văcuțelor si a oițelor ălora. Șacali de la conducerea tarii vor ajunge să mănânce si urșii si lupii. O vorbă din moldova spune
,, taie poala si fugi" dă-i dracu de tâlhari
2.
Adi
|
04. 24, 2020. Friday 21:59
In Romania hotia nu o sa dispara niciodata iar statul i-ti pune bete in roate sa nu-ti mearga bine. Oamenii astia nu te lasa sa te ridici ca tot timpul sa fi supus.
1.
SLAVOIU IULICA
|
04. 24, 2020. Friday 16:21
Fratilor de ce nu înțelegeți că sunt doar interese meschine! Nici Joh-ANUS nu mai stie ce a promis pt. că doar hotii sunt protejați în această țară de kkat. O sa pleci cu ele din țară, dar pe ei vor să plătești taxele aici, că și toți românii plecați din țară. Poate sa ramana țară goală, nu-i bai important este sa plătești în românia. Trebuiesc acoperitegăurile pe care le lasă Offshorurile în România. Ce vrei sa-promitahotul de Joh-ANUS cand el ține cu hotii! Nu o sa faca nimeni dreptate decât o revoluție cu furci și topoare (1907...) E inutil să ne plângem zilnic, doar atat a mai rămas SA NE FACEM DREPTATE SINGURI INDIFERENT DE RISCURI!!! PREA MULTE NU MAI AVEM DE PIRDUT!! DAR TREBUIE SA NE REDOBANDIM DEMNITATEA!! CU PLANSUL NU SE REZOLVA NIMIC IN TARA ASTA!!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1