KWS+
Reclama header after big part 2

UN CIOBAN I-A SCRIS PREȘEDINTELUI: DUC ANIMALELE ÎN MUNȚI SĂ LE MĂNÂNCE URȘII! NU AM UN METRU DE PĂȘUNE!

Publicat: 24 aprilie 2020 - 10:28
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PE PĂȘUNI SUNT VÂNĂTORII DE SUBVENȚII! Un crescător de ovine din Orăștie, județul Hunedoara, le-a scris președintelui României, prim-ministrului țării și ministrului agriculturii. Scrisoarea ciobanului a fost postată pe un grup al oierilor români de pe Facebook și a fost trimisă și către AGROINFO. Mă văd nevoit să-mi donez animalele statului sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu vor mai suferi de foame. Nu avem un metru de pășune pentru ele, a scris cu disperare și furie oierul.

Domnule ministru al agriculturii, domnule prim-ministru și domnule președinte al României (România lucrului bine făcut), la schimbarea guvernului ați promis că vor fi demarate controale. Însă, controalele sunt făcute celor corecți sau pe proștii țării. De exemplu, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, primăria și direcția sanitar veterinară, susțin că pe raza localității există un număr de 300 și ceva de bovine, dar în pășunile orașului pasc doar animalele băieților deștepți, vânători de subvenții, cămătarii statului.

oier-maris-scrisoare_b

În 300 și ceva de ha, pasc doar 100 de bovine și 500 de ovine. Ovinele mele, în număr de aproape 1500, pasc în 78 ha; iar bovinele, aproape 80, n-am unde să le țin fiindcă primăria mi-a interzis sa intru cu ele măcar în pășunea ovinelor. Și chiar dacă mi-ar fi permis, nu ar fi avut ce sa mănânce. În aceeași situație mai sunt și alți crescători de animale, nu avem un metru de pășune pentru bovine (restul de 200 de capete) dar avem datorii la stat și ANAF.

Este corect ca noi să avem obligații fata de stat, iar statul sa nu aibă obligații față de noi? Vă rog să faceți dreptate! Puneți-vă în locul nostru puțin. Ce să facem cu aceste animale? Eu mă văd nevoit să le donez statului român sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu chinuie sau suferă de foame.

Ați făcut un lucru bun, ați dat banii tot la hoți. Fermierii adevărați rămân tot sclavii statului, a scris oierul Romi Mariș în scrisoarea adresată președintelui României și celor doi guvernanți.

vaci-maris_b

Pe lângă această scrisoare deschisă, crescătorul de oi i-a mai trimis una, pe 12 aprilie 2020, ministrului agriculturii, Adrian Oros în care-i cere, în disperare, să fie ajutat să plece cu animalele din țară.

Datorită faptului că Asociația Zonală a Crescătorilor de Animale Agrozoo a fost desființată în anul 2015 am fost chemați de șeful acestei asociații pentru a semna transferarea pășunii de pe asociație pe persoane. A spus că deși vom semna pentru împărțirea pășunii, vom umbla cu animalele ca până atunci. Această înțelegere a fost valabilă 2 ani după, treburile s-au schimbat. Am făcut plângeri la primărie (primăria Orăștie n.r.), la unele mi s-a răspuns. La altele, mi-au spus să-mi pasc animalele pe pășunea mea, dar cum pentru vaci nu am pășune, să nu fiu prins cumva că le duc pe pășunea oilor pe care o dețin că-mi vor rezilia contractul de închiriere. maris-ministru_b

Sunt singurul fermier din cei 7, care au semnat, care și-a mărit efectivul de animale, restul l-au scăzut din diferite motive. O persoană care atunci avea 15 bovine și 10 ha de pășune, acum are 3 bovine și același număr de hectare. (...) Anul acesta am depus petiții la primărie, prefectură, direcția agricolă, acum pun și la minister. Am cerut pășune la primărie, însă mi s-a spus că nu au unde să-mi dea. Cer ajutorul ministerului și statului român dacă mi se poate da și mie o suprafață de pășune pentru bovine deoarece nu este corect ca eu să am datorii față de stat după atâtea animale, iar mie îmi dă statul subvenție 300 și ceva de lei pe cap de animal și am trecute la subvenție doar 26 de bovine, altfel ajutați-mă să plec cu ele în altă țară dacă în România nu am loc, scrie supărat foc ciobanul din Orăștie.

maris-scris-doi_b

Crescătorul Romi Mariș se zbate de mai bine de doi ani să obțină un petec de pășune pentru vaci. A făcut nenumărate cereri, memorii, petiții și toate în zadar. În schimb, dacă vacile lui pasc pe pășunile din munți, unde nu prea ajunge nimeni, oierul este imediat avertizat și amenințat cu amenzi.

AGROINFO, mereu alături de fermieri, a mediatizat situația dramatică în care se află crescătorul de animale din Orăștie pentru ca autoritățile să-l ajute cumva pe acest fermier să nu renunțe la animale. Lucrurile însă se mișcă foarte greu sau aproape deloc. VEZI AICI:OIER DISPERAT: DONEZ OILE STATULUI ROMÂN! SUNT AMENINȚAT SĂ PĂRĂSESC CU ANIMALELE PĂȘUNEA DIN MUNȚI!Vizualizat: 24958 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Daniel Gheorghe Cojocariu
|
04. 24, 2020. Friday 23:03
Du-te frate, lasă tâlharii cu urșii si cu lupii, de dragul văcuțelor si a oițelor ălora. Șacali de la conducerea tarii vor ajunge să mănânce si urșii si lupii. O vorbă din moldova spune
,, taie poala si fugi" dă-i dracu de tâlhari
2.
Adi
|
04. 24, 2020. Friday 21:59
In Romania hotia nu o sa dispara niciodata iar statul i-ti pune bete in roate sa nu-ti mearga bine. Oamenii astia nu te lasa sa te ridici ca tot timpul sa fi supus.
1.
SLAVOIU IULICA
|
04. 24, 2020. Friday 16:21
Fratilor de ce nu înțelegeți că sunt doar interese meschine! Nici Joh-ANUS nu mai stie ce a promis pt. că doar hotii sunt protejați în această țară de kkat. O sa pleci cu ele din țară, dar pe ei vor să plătești taxele aici, că și toți românii plecați din țară. Poate sa ramana țară goală, nu-i bai important este sa plătești în românia. Trebuiesc acoperitegăurile pe care le lasă Offshorurile în România. Ce vrei sa-promitahotul de Joh-ANUS cand el ține cu hotii! Nu o sa faca nimeni dreptate decât o revoluție cu furci și topoare (1907...) E inutil să ne plângem zilnic, doar atat a mai rămas SA NE FACEM DREPTATE SINGURI INDIFERENT DE RISCURI!!! PREA MULTE NU MAI AVEM DE PIRDUT!! DAR TREBUIE SA NE REDOBANDIM DEMNITATEA!! CU PLANSUL NU SE REZOLVA NIMIC IN TARA ASTA!!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii