Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN CIOBAN I-A SCRIS PREȘEDINTELUI: DUC ANIMALELE ÎN MUNȚI SĂ LE MĂNÂNCE URȘII! NU AM UN METRU DE PĂȘUNE!

Publicat: 24 aprilie 2020 - 10:28
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PE PĂȘUNI SUNT VÂNĂTORII DE SUBVENȚII! Un crescător de ovine din Orăștie, județul Hunedoara, le-a scris președintelui României, prim-ministrului țării și ministrului agriculturii. Scrisoarea ciobanului a fost postată pe un grup al oierilor români de pe Facebook și a fost trimisă și către AGROINFO. Mă văd nevoit să-mi donez animalele statului sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu vor mai suferi de foame. Nu avem un metru de pășune pentru ele, a scris cu disperare și furie oierul.

Domnule ministru al agriculturii, domnule prim-ministru și domnule președinte al României (România lucrului bine făcut), la schimbarea guvernului ați promis că vor fi demarate controale. Însă, controalele sunt făcute celor corecți sau pe proștii țării. De exemplu, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara, primăria și direcția sanitar veterinară, susțin că pe raza localității există un număr de 300 și ceva de bovine, dar în pășunile orașului pasc doar animalele băieților deștepți, vânători de subvenții, cămătarii statului.

oier-maris-scrisoare_b

În 300 și ceva de ha, pasc doar 100 de bovine și 500 de ovine. Ovinele mele, în număr de aproape 1500, pasc în 78 ha; iar bovinele, aproape 80, n-am unde să le țin fiindcă primăria mi-a interzis sa intru cu ele măcar în pășunea ovinelor. Și chiar dacă mi-ar fi permis, nu ar fi avut ce sa mănânce. În aceeași situație mai sunt și alți crescători de animale, nu avem un metru de pășune pentru bovine (restul de 200 de capete) dar avem datorii la stat și ANAF.

Este corect ca noi să avem obligații fata de stat, iar statul sa nu aibă obligații față de noi? Vă rog să faceți dreptate! Puneți-vă în locul nostru puțin. Ce să facem cu aceste animale? Eu mă văd nevoit să le donez statului român sau să le duc în munți să le mănânce urșii, măcar nu chinuie sau suferă de foame.

Ați făcut un lucru bun, ați dat banii tot la hoți. Fermierii adevărați rămân tot sclavii statului, a scris oierul Romi Mariș în scrisoarea adresată președintelui României și celor doi guvernanți.

vaci-maris_b

Pe lângă această scrisoare deschisă, crescătorul de oi i-a mai trimis una, pe 12 aprilie 2020, ministrului agriculturii, Adrian Oros în care-i cere, în disperare, să fie ajutat să plece cu animalele din țară.

Datorită faptului că Asociația Zonală a Crescătorilor de Animale Agrozoo a fost desființată în anul 2015 am fost chemați de șeful acestei asociații pentru a semna transferarea pășunii de pe asociație pe persoane. A spus că deși vom semna pentru împărțirea pășunii, vom umbla cu animalele ca până atunci. Această înțelegere a fost valabilă 2 ani după, treburile s-au schimbat. Am făcut plângeri la primărie (primăria Orăștie n.r.), la unele mi s-a răspuns. La altele, mi-au spus să-mi pasc animalele pe pășunea mea, dar cum pentru vaci nu am pășune, să nu fiu prins cumva că le duc pe pășunea oilor pe care o dețin că-mi vor rezilia contractul de închiriere. maris-ministru_b

Sunt singurul fermier din cei 7, care au semnat, care și-a mărit efectivul de animale, restul l-au scăzut din diferite motive. O persoană care atunci avea 15 bovine și 10 ha de pășune, acum are 3 bovine și același număr de hectare. (...) Anul acesta am depus petiții la primărie, prefectură, direcția agricolă, acum pun și la minister. Am cerut pășune la primărie, însă mi s-a spus că nu au unde să-mi dea. Cer ajutorul ministerului și statului român dacă mi se poate da și mie o suprafață de pășune pentru bovine deoarece nu este corect ca eu să am datorii față de stat după atâtea animale, iar mie îmi dă statul subvenție 300 și ceva de lei pe cap de animal și am trecute la subvenție doar 26 de bovine, altfel ajutați-mă să plec cu ele în altă țară dacă în România nu am loc, scrie supărat foc ciobanul din Orăștie.

maris-scris-doi_b

Crescătorul Romi Mariș se zbate de mai bine de doi ani să obțină un petec de pășune pentru vaci. A făcut nenumărate cereri, memorii, petiții și toate în zadar. În schimb, dacă vacile lui pasc pe pășunile din munți, unde nu prea ajunge nimeni, oierul este imediat avertizat și amenințat cu amenzi.

AGROINFO, mereu alături de fermieri, a mediatizat situația dramatică în care se află crescătorul de animale din Orăștie pentru ca autoritățile să-l ajute cumva pe acest fermier să nu renunțe la animale. Lucrurile însă se mișcă foarte greu sau aproape deloc. VEZI AICI:OIER DISPERAT: DONEZ OILE STATULUI ROMÂN! SUNT AMENINȚAT SĂ PĂRĂSESC CU ANIMALELE PĂȘUNEA DIN MUNȚI!Vizualizat: 24849 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

20 octombrie 2020 - 15:35

SCHIMBAREA DATEI DE REFERINȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat ieri la Luxembourg, în cadrul Consiliului Agrifish, menținerea ajutorului național tranzitoriu și schimbarea datei de referință pentru ajutorul acordat crescătorilor de bovine. Este de notorietate că această dată de referință, 31 ianuarie 2013, a dus la o aberație. Cei care nu mai au picior de animal, dar au avut la data de referință, continuă și azi să ia subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

20 octombrie 2020 - 15:15

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, NEGOCIERI CRUCIALE. La Luxembourg a avut loc luni, 19 octombrie 2020, Consiliul AgriFish(Consiliul Agricultură și Pescuit), la care s-au întâlnit miniștrii agriculturii din țările membre UE. Prin vocea ministrului agriculturii Adrian Oros, România s-a opus cu vehemență plafonării subvențiilor pentru fermele mari.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

20 octombrie 2020 - 14:26

DIRECT BRUXELLES! Țările care nu au agricultură nu au viitor, iar inima agriculturii sunt fermele mici, a spus astăzi comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare în cadrul dezbaterilor desfășurate în Parlamentul European, Bruxelles, pentru votarea reformei Politicii Agricole Comune 2021-2027.

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

20 octombrie 2020 - 13:11

MESAJ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din PNDR 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

20 octombrie 2020 - 12:29

ZI MARE PENTRU SOARTA FERMIERILOR ROMÂNI! În acest moment, la Bruxelles, în Parlamentul European, este în plină desfășurare ședința plenară în cadrul căreia este dezbătută și supusă votării reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvenție de 2.000 de euro pentru fermele mici, subvenții mai mari pentru tinerii fermieri, banii PAC să fie direcționați spre fermierii autentici, reducerea pesticidelor, plafonare subvenții, sunt câteva dintre subiectele dezbătute până la ora publicării acestui articol.

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

20 octombrie 2020 - 07:21

AVERTISMENT. Vânătorii avertizează că șacalii aurii s-au înmulțit alarmant în ultima vreme și migrează din Delta Dunării în amonte pe râul Prut. Vânătorii susțin că șacalii sunt animale foarte periculoase, care atacă în haite, pe timpul nopții, mai ales stânele. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Daniel Gheorghe Cojocariu
|
04. 24, 2020. Friday 23:03
Du-te frate, lasă tâlharii cu urșii si cu lupii, de dragul văcuțelor si a oițelor ălora. Șacali de la conducerea tarii vor ajunge să mănânce si urșii si lupii. O vorbă din moldova spune
,, taie poala si fugi" dă-i dracu de tâlhari
2.
Adi
|
04. 24, 2020. Friday 21:59
In Romania hotia nu o sa dispara niciodata iar statul i-ti pune bete in roate sa nu-ti mearga bine. Oamenii astia nu te lasa sa te ridici ca tot timpul sa fi supus.
1.
SLAVOIU IULICA
|
04. 24, 2020. Friday 16:21
Fratilor de ce nu înțelegeți că sunt doar interese meschine! Nici Joh-ANUS nu mai stie ce a promis pt. că doar hotii sunt protejați în această țară de kkat. O sa pleci cu ele din țară, dar pe ei vor să plătești taxele aici, că și toți românii plecați din țară. Poate sa ramana țară goală, nu-i bai important este sa plătești în românia. Trebuiesc acoperitegăurile pe care le lasă Offshorurile în România. Ce vrei sa-promitahotul de Joh-ANUS cand el ține cu hotii! Nu o sa faca nimeni dreptate decât o revoluție cu furci și topoare (1907...) E inutil să ne plângem zilnic, doar atat a mai rămas SA NE FACEM DREPTATE SINGURI INDIFERENT DE RISCURI!!! PREA MULTE NU MAI AVEM DE PIRDUT!! DAR TREBUIE SA NE REDOBANDIM DEMNITATEA!! CU PLANSUL NU SE REZOLVA NIMIC IN TARA ASTA!!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii