Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

UN APICULTOR ROMÂN A CUCERIT LONDRA!

Publicat: 11 septembrie 2017 - 08:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ENGLEZII CUCERIȚI DE MIEREA DIN ROMÂNIA! 36 de ore au fost deajuns pentru ca un apicultor român să vândă toate borcanele de miere pe care le-a dus la Londra. Și nu doar atât! Iustin Marineac a primit imediat propuneri pentru deschiderea unui magazin la Londra, unde să comercializeze produsele apicole, dar și produse tradiționale românești.

Iustin Marineac deține Ferma Apicolă Marineac din comuna Durnești, județul Botoșani. Apicultorul este cunoscut pentru produsul unic în România, mierea în 3 culori. Borcanul conține sortimente alese de miere, îmbinate armonios. Gustul mierii produsă la Durnești a trecut dincolo de granițele țării. Apicultorul din Botoșani și-a promovat produsele pe Facebook, dar are deschisă și o pagină a fermei Durnești, unde doritorii pot comanda miere de salcâm, rapiță, polifloră sau alte produse apicole, cum este, de exemplu, lăptișorul de matcă.

La începutul lunii septembrie, Iustin Marineac s-a dus la Londra, cu bagajele pline de borcane cu miere. Apicultorul a declarat la un post local de televiziune că în doar 36 de ore a vândut toate borcanele și ar mai fi vândut dacă ar fi dus mai multe. Mai mult decât atât, a prmit propuneri pentru deschiderea unui magazin în capitala Angliei și, în timp, crearea unui lanț de magazine și-n alte orașe, Manchester, Liverpool, etc.

A fost o experienţă la care acum câţiva ani doar visam. Totul a început pe Facebook, oamenii au văzut produsele, au fost interesaţi. Am zis că e mai bine să plec personal. Am plecat cu o firmă de coletărie din Botoşani, Trans Beretta. Drumul de două zile dus şi două întors nici nu s-a simţit datorită confortului şi amabilităţii, iar pachetele în care erau borcanele cu miere ajung în permanenţă impecabile. Nu am avut nicio problemă.

Acolo am fost ajutat de o familie deosebită  care s-a oferit să mă sprijine să-mi păstrez produsele, să invit oamenii. Am fost cu sortimentele mele de miere, api-imunostimulator, polen, lăptişor de matcă şi borcanul de miere în trei culori. miere-trei-culori_b

Oamenii s-au bucurat că m-am dus personal. Pentru mine a fost o cheltuială să merg acolo. Puteam să trimit coletele, încasam banii şi vorbeam pe facebook. Am preferat să merg personal şi chiar a fost un succes. Românii din Londra sunt oameni deosebiţi, adaptaţi condiţiilor şi traiului de acolo, ceva mai evoluat decât la noi, oameni săritori şi înţelegători, care au făcut tot ce le stătea în putinţă să mă ajute. Banii nu au schimbat inima lor de români.

După ce au gustat mierea, au fost foarte multe reacţii. Când vedeau masa, nu îi interesa altceva decât borcanul cu miere în trei culori. Apoi discutau de celelalte. Le-a plăcut şi modul cum erau ambalate produsele. Am plecat cu toate produsele, sigilate, etichetate, a spus Iustin Marineac, pentru Botoșani Online.

Apicultorul spune că au fost clienți care voiau să-i plătească un avans, să le aducă miere din ferma sa din România. În iarnă, apricultorul vrea să mai facă un drum la Londra, să negocieze cu un magazin unde să-și vândă produsele apicole până va reuși să-și deschidă propriul magazin.

Surse: Tele M, Botoșani Online

Vizualizat: 6065 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii