Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ULTIMA ORĂ! LEGE VOTATĂ ASTĂZI! VALABILITATE ATESTATE DE PRODUCĂTOR ȘI CARNETE DE COMERCIALIZARE!

Publicat: 20 iunie 2018 - 12:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA PIEȚELOR, MODIFICATĂ ASTĂZI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI! Valabilitatea atestatelor de producător și a carnetelor de comercializare a fost prelungită ASTĂZI. Primăriile le pot elibera fermierilor români aceste acte până la epuizarea stocului pe care-l au din vechile formulare. Atestatul de producător și carnetul de comercializare sunt obligatorii pentru producătorii agricoli care-și vând marfa în piețele agroalimentare. Modificarea la lege a fost votată ASTĂZI în plenul Camerei Deputaților.

Proiectul de lege, votat miercuri, 20 iunie 2018, în plenul Camerei Deputaților, completează Legea nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, prin introducerea unei perioade de tranziție, până la data de 30 iulie 2018, în care atestatele de producător și carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol tipărite și aflate pe stoc să poată fi utilizate.

Deputații au votat cu 267 de voturi pentru, în unanimitate, Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.27/2018 pentru completarea art.II din Legea nr.70/2018 privind modificarea și completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

vot-atestate-producator_b

Modificarea în lege este următoarea:

În cazul în care, până în data de 10 aprilie 2018, nu au fost emise atestatele de producător şi carnetele de comercializare, prevăzute la art.5 alin.(1) şi art.9 alin.(1) din Legea nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, acestea se pot utiliza, până la epuizarea atestatelor de producător şi
carnetelor de comercializare aflate pe stoc.

Astfel, până la tipărirea noilor formulare pentru aceste documente, prirmăriile le pot elibera fermierilor atestatele de producător și carnetele de comercializare pe care le au pe stoc până la epuizarea stocului.  În Ordonanța de Urgență, aprobată de Guvern pe data de 4 aprilie 2018, formularele atestatelor de producător și carnetelor de comercializare aflate pe stoc se puteau folosi până în data de 30 iulie 2018, această prevedere fiind modificată printr-un amendament al Comisiei pentru agricultură și al Comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților.

 

Vizualizat: 5062 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii