Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ULTIMA ORĂ! DECRET PREȘEDINTELE IOHANNIS!

Publicat: 16 martie 2020 - 15:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ROMÂNIA, STARE DE URGENȚĂ! Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat ASTĂZI stare de urgență pentru o perioadă de 30 de zile. Președintele Iohannis a emis un decret cu toate măsurile luate. Decretul va fi publicat în Monitorul Oficial. Președintele țării a anunțat că școlile vor fi închise, în justiție se vor judeca doar cazurile urgente, se pot plafona prețurile la alimente, medicamente, tarifele la utilități. Gradual, pot interveni și alte măsuri, razii, închiderea punctelor de frontieră.

Începând de azi, se instituie starea de urgență pe întregul teritoriu al României, pentru 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale. Aceste măsuri vizează sănătatea publică, dar și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți. Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi. Școlile vor fi închise pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților. Învățământul preuniversitar și universitar se suspendă.

Foarte important e să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele. Astfel, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente, alimente strictă necesitate, servicii de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, carburanți, alimentare cu apă, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență.

Vreau să fie foarte clar un lucru, serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de coronavirus se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul fondului național de asigurări de sănătate. Pentru persoanele izolate la domiciliu, se vor stabili măsuri de sprijinire care vor fi puse în aplicare de autoritățile administrației publice locale. Angajatorii și angajații afectați de efectele crizei Covid 19 vor fi sprijiniți prin derogări de la prevederile legale. Angajații și familiile acestora din sectoarele a căror activitate este afectată sau chiar oprită total, pe perioada stării de urgență, vor beneficia de protecție socială.

Pe perioada stării de urgență, prevederile legii privind acordarea unor zile libere pentru părinți nu se aplică angajaților sistemului de Apărare, unități sanitare și alte categorii. Aceste categorii au dreptul la majorarea salariului în situația în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege, a anunțat președintele României, în urmă cu puțin timp.

Klaus Iohannis a mai spus că nu mai e necesară deplasarea la sediul instituțiilor pentru depuneri de cereri pentru alocare de prestații sociale, pot fi depuse electronic.

Guvernul va anunța în curând pachetul de soluții pregătit pentru fiecare domeniu, medical, economic. Producția și întreaga economie trebuie să fie pregătite să susțină combaterea epidemiei. Se va asigura continuitatea serviciilor de utilitate publică. Sunt suspendate controalele la angajator de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă, cu câteva excepții.

Gradual pot fi închise puncte de trecere a frontierei și tot, gradual (atunci și numai atunci când este necesar!!), achiziționarea de stocuri, capacități de producție pentru tratarea Covid 19. Măsurile extreme vor avea un caracter temporar, dar sunt necesare acum, a precizat președintele Iohannis.

Decretul președintelui care instituie starea de urgență urmează să fie contrasemnat de prim-ministrul României și intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Vizualizat: 801 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii