Adama
Agreena
AGRICOVER

ULTIMA ORĂ DE LA METEOROLOGI!

Publicat: 09 aprilie 2018 - 20:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANUNȚUL METEOROLOGILOR! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că săptămâna aceasta temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade. În multe dintre regiuni din țară vor ajunge și la 25 de grade Celsius. De săptămâna viitoare însă vremea se va schimba radical!

După 15 aprilie temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atfmosferică va deveni accentuată. Doar în Dobrogea va fi mai rece decât în restul ţării în următoarea săptămână. Chiar şi la munte va fi cald cu temperaturi care ajung la 12-14 grade, iar după 15 aprilie se va ajunge la 6 grade Celsius în zona montană. 

ANM a publicat prognoza meteo pe două săptămâni pentru toate regiunile din țară.

Banat.În prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22...25 de grade şi de 10...12 grade a celor minime. După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6...8 grade. Va ploua slab şi pe arii restrânse în 10 aprilie, dar şi în zilele de 12 şi 13 aprilie, când vor fi mai ales averse. În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat îndeosebi în perioada 16 – 18 aprilie vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate.

Crişana. În prima săptămână de prognoză, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obişnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime, va scădea uşor spre 22 de grade. Ulterior, în următoarele două zile va creşte, ajungând la 25 de grade, iar până în 15 aprilie se va situa în jurul valorii de 22 de grade. După această dată, se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17...19 grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 9 grade, cu valori mai ridicate în 13 aprilie, dar şi mai coborâte în perioada 18 - 22 aprilie. Trecător va ploua slab şi pe arii restrânse în 10 aprile, iar în 12 şi 13 aprilie, probabilitatea pentru averse în general moderate cantitativ va fi în creştere.
Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

Transilvania. Media regională a valorilor termice diurne va creşte de la 21 de grade în prima zi de prognoză, până la 24 de grade în 12 aprilie. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârşitul intervalului se va încălzi uşor, la valori de 17...18 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade în primele două dimineţi, când în depresiuni vor mai fi valori sub limita de îngheţ, apoi în perioada 11 – 16 aprilie, media acestora va fi de 6...8 grade. După acest interval, nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3...4 grade.
În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi locale de scurtă durată se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

Maramureş. În prima săptămână de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obişnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime, va scădea uşor spre 22 de grade, ulterior, în următoarele două zile va creşte, ajungând la 24...25 de grade, iar până în 15 aprilie, va scădea uşor şi se va situa în jurul valorii de 21 de grade. După această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăşi 16...18 grade. Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade, cu valori mai ridicate în jurul datei de 13 aprilie, dar şi mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade.
Pe arii restrânse vor fi ploi slabe începând cu 10 aprile, iar în 13 aprilie, probabilitatea pentru averse în general moderate cantitativ va fi ridicată. În a doua săptămână de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

Moldova.Până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20...22 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media regională a maximelor termice, va ajunge la 14...15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârşitul intervalului se va încălzi uşor, la valori de 17...18 grade. Media temperaturilor minime va fi în jur de 6 grade în primele două dimineţi, apoi în perioada 11 – 14 aprilie, media acestora va urca la 8...9 grade. După acest interval, nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4...6 grade. În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie.
În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

Dobrogea.Valorile termice vor avea mici variaţii în primele patru zile din interval, astfel încât maximele se vor situa în medie regională între 14 şi 16 grade, iar minimele între 6 şi 8 grade. În intervalul 13 – 16 aprilie maximele vor marca o scădere până spre valori de 12 grade, apoi vor creşte din nou spre medii de 16 grade. Temperaturile minime se vor menţine în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, apoi şi acestea vor scădea, spre 6 grade în data de 16 aprilie. În a doua parte a intervalului de prognoză vor reveni la medii de 8 grade.
Până în data de 13 aprilie nu vor fi precipitaţii, apoi condiţiile de ploaie vor fi tot mai ridicate, cu probabilitate mai mare de apariţie a acestora în intervalul 16 – 22 aprilie.

Muntenia.Temperaturile maxime vor marca o creştere uşoară în primele trei zile, astfel că, mediate la nivelul întregii regiuni, vor atinge valori de 22 de grade, după care vor fi în scădere treptată până în data de 16 aprilie când se vor înregistra aproximativ 16 grade. Spre finalul intervalului vor înregistra o uşoară creştere, spre medii de 19...20 de grade. Minimele nocturne vor debuta cu mici variaţii, în medie de 5...7 grade, dar vor înregistra o creştere în intervalul 11-14 aprilie când vor atinge valori medii în jurul a 8 grade. După 16 aprilie vor scădea la valori de 5...6 grade.
Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 13 – 22 aprilie.

Oltenia.Valorile termice diurne vor continua să crească uşor până în data de 12 aprilie, astfel că media regională va fi de 22 de grade, însă după această dată vor reveni la valori de 20 de grade în data de 14 aprilie, apoi vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire uşoară. Minimele nocturne vor avea mici variaţii în primele zile când vor avea o medie de 6...8 grade, însă în intervalul 11 – 13 aprilie vor fi în creştere, spre 8...10 grade. Până în 17 aprilie vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la finalul intervalului, la valori în medie de 6 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în primele zile din interval, însă după data de 11 aprilie aceasta va fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

Sursa: ANM

Vizualizat: 3046 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii