Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TURISMUL RURAL ROMÂNESC!

Publicat: 28 mai 2019 - 21:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT EVENIMENT. În perioada 23 – 25 mai 2019, la Vatra Dornei s-a desfășurat cea de-a XXI-a ediție a Conferinței științifice internaționale „Turismul rural românesc în context internațional. Actualitate şi perspective”.

Evenimentul a fost găzduit de Agenția Naţională a Zonei Montane și a avut ca și principali co-organizatori: Academia Română, filiala Iaşi – Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” și Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu”/Centrul de Economie Montană Vatra Dornei, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, Agenția Naţională a Zonei Montane, Primăria Municipiului Vatra Dornei, filiala Iași a Asociației Generale a Economiștilor din România, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural – ANTREC Bucovina, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism – INCDT Bucureşti, Asociaţia Europeană a Ţărilor cu Munţi – „Euromontana”.

conferinta-turism_b

La eveniment au participat un număr de 50 de invitați: cercetători ştiinţifici, cadre didactice universitare, doctoranzi, consultanți, cu preocupări în cercetarea fenomenului turistic din spațiul rural. De asemenea, au mai fost prezenți specialiști, practicieni, manageri de pensiuni turistice şi agroturistice.

Instituțiile participante: Academia Română (Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gh. Zane” Iași și Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” – CEMONT Vatra Dornei și Institutul de Prognoză Economică), Academia de Studii Economice București, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Universitatea „Babeș - Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” Braşov, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, Muzeul „Țara Crișurilor” Oradea, Liga Scriitorilor din România,  Asociația Generală a Economiștilor din România, Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România. De peste hotare, au participat specialiști din: Grecia, Republica Moldova, Ucraina.

turism-doi_b

Conferința, s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile: primele două zile au fost destinate prezentării lucrărilor științifice la sală, iar în cea de-a treia zi a avut loc aplicația practică.

În program, au fost înscrise un număr de 41 lucrări științifice, având 72 autori, ce au urmărit următoarea tematică:

Turismul rural și agroturismul în contextul dezvoltării durabile la nivel național, regional și global;
Tradiționalism vs. modernism în turismul rural;
Strategii naționale și regionale de dezvoltare a turismului rural;
Managementul și marketingul e-turismului;
Comportamentul prestatorilor şi consumatorilor de servicii de turism rural;
Rolul legislaţiei în domeniu în promovarea şi dezvoltarea turismului rural;
Turismul rural din perspectivă multidisciplinară şi interdisciplinară: economie, drept, psihologie, antropologie, etnografie, folclor etc.
Bune practici internaționale.
Rezultatele cercetărilor științifice au fost publicate în volumul numărul 45 al conferinței.
Tot în cadrul Conferinţei, domnul profesor Ion Mărginean, de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, a prezentat drumul parcurs de domnia sa pe jos, de la Bălţi la Alba Iulia în luna noiembrie 2018, pentru a sărbători la 1 Decembrie Centenarul marii uniri.

Aplicația practică, s-a desfășurat în comuna turistică Vama. S-au vizitat câteva obiective turistice reprezentative ale zonei: Muzeul Oului, biserica Înălţarea Domnului, pensiunile „Casa bunicii” şi „Mugur de Fluier”.
Organizatorii, aduc sincere mulțumiri tuturor celor care au sprijinit acest eveniment: Primăriei Municipiului Vatra Dornei, domnului primar Ilie Boncheș, domnului director general al Agenției Naţionale a Zonei Montane, Lazăr Latu, societății „Aqua Carpatica” - domnului director Mihail Șaramet, domnului primar al comunei Vama – Nicolai Baltag, doamnelor Albumiţa Preutescu (pensiunea "Mugur de fluier"), Gabriela Sasu (pensiunea "Casa Bunicii"), Letiţia Orşivschi (muzeul Oului),  domnului consilier dr. ing. Mihai Voloșeniuc, doamnei manager al pensiunii „Vânătorul” - Cristina Costiuc, echipei handmade „Mândruța” și tuturor celor s-au implicat în organizarea acestei manifestări ştiinţifice.
Dr. ing. CS III Dănuț Ungureanu
Agenția Naţională a Zonei Montane/ Academia Română – INCE CEMONT

 

Vizualizat: 1217 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii