Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

„TRANSFERUL” ANULUI: CRISTI BORCEA a preluat o FERMĂ de 4.000 ha. CÂŢI BANI va PRIMI de la APIA!

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 07:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA FOTBAL LA AGRICULTURĂ. Cristi Borcea, fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, intră în afaceri în agricultură. Ferma pe care acesta preluat-o a încasat subvenţii APIA de sute de mii de euro în ultimii doi ani.

Potrivit ziarului Libertatea, Cristi Borcea a preluat, de la Gigi (Gheorghe) Neţoiu, fost acţionar al echipelor de fotbal FC Dinamo Bucureşti şi FC Universitatea Craiova, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate.

Nici Borcea, nici Neţoiu nu mai au în prezent afaceri în fotbal. De asemenea, ambii au executat pedepse cu închisoarea în „Dosarul transferurilor”, fiind acuzaţi de evaziune fiscală în urma transferurilor unor jucători de fotbal de la echipe din Liga 1 către echipe din străinătate.

Tot Libertatea citează surse apropiate celor doi afacerişti care susţin că ferma preluată de Cristi Borcea de la Gigi Neţoiu „este o fermă destul de mare. Borcea l-a împrumutat pe Neţoiu cu o sumă de bani, iar în contul banilor a preluat ferma. Acolo e o zonă foarte bună pentru grâu și rapiţă, dar și pentru porumb și floarea soarelui”.

Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie, scriu reprezentanţii Grupului RodBun, într-un anunţ publicat pe Facebook. (Cristi Borcea este tatăl a nouă copii, cu patru femei-n.red.)

rodbun-fb-borcea_bNucleara zilei: colegul nostru, Cristi Borcea!!!
Informaţia-bombă de astăzi este aceea conform căreia fostul boss de la Dinamo, Cristi Borcea, se face fermier. El a preluat, de la Gigi Neţoiu, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate. Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie.
PS: Imaginile de mai jos sunt strict autentice, și nu un trucaj foto. Ele reprezintă un tablou pictat în „ulei pe carton pânzat și asezat pe șasiu lemn, dimensiuni 80 x 120 cm, înrămat cu ramă lemn masiv de 12 cm lăţime”. Opera de artă a fost realizată în anul 2008 și se vinde pe olx contra sumei de 7.500 de euro.

Grupul Rodbun, înfiinţat de Alexandru Iancu şi Daniel Muntean, are activitati in domeniul productiei de seminte si al consultantei si serviciilor integrate oferite fermierilor şi deţine 9 ferme cu o suprafaţă de 10.000 de hectare în judeţele Calarasi, Iasi, Vaslui, Braila, Tulcea, Prahova, Mures, Dolj si Caras-Severin, operează silozuri, fabrici de sămânţă și magazii de cereale cu o capacitate de peste 150.000 de tone şi o flotă de transport compusă din peste 100 de camioane de cereale și mărfuri generale.

 

FERMA PRELUATĂ DE BORCEA DE LA GIGI NEŢOIU A ÎNCASAT SUBVENŢII APIA DE SUTE DE MII DE EURO PE AN

Firma deţinută până acum de Gheorghe Neţoiu în comuna Cetate din Dolj, SC EAST WAY SPEDITION SRL, a fost înfiinţată în anul 2008. Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a companiei, în 2015, ferma deţinea 2.200 de hectare de teren arabil, spaţii de depozitare de 13.000 de tone, o staţie de selectare seminţe cu o capacitate de până la 8 tone/oră şi utilaje în valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro. Tot în 2015, compania a produs 6.500 tone de grâu de sămânţă Glosa C1, 6700 tone grâu de sămânţă Renan C1, 6300 tone grâu de sămânţă Boema.

Potrivit site-ului risco.ro, în 2018, SC EAST WAY SPEDITION SRL nu avea nici un angajat şi a avut o cifră de afaceri de 7,32 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În anul anterior, 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 7,37 milioande de lei şi un profit net de 3,7 milioane de lei şi avea 34 de angajaţi.

risco-ferma-borcea_b

Potrivit datelor publicate de Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în 2017, SC EAST WAY SPEDITION SRL a încasat subvenţii din FEGA şi FEADR în valoare totală de 387.927 euro, iar în 2018, subvenţiile agricole primite de ferma lui Gigi Neţoiu au totalizat 385.227 euro din plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi plăţi pentru zone cu constrângeri naturale (Măsura 13 din PNDR 2020).

subventii-apia-borcea-2017_b

subventii-apia-borcea-2018_b

Vizualizat: 9869 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

FERMIERII ROMÂNI CU CELE MAI MARI SUBVENȚII ÎNCASATE PENTRU 2017! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a dezvăluit care sunt primii cinci fermieri români care au încasat sumele cele mai mari din subvenții pentru anul 2017.

Alte articole in aceasta categorie

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 octombrie 2020 - 07:13

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, în debutul ședinței de Guvern, că au fost autorizați la plata avansului la subvențiile APIA 602.306 fermieri din cei 830.898 de fermieri care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 19:07

ANUNȚ OFICIAL! Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, anunță Ministerul Mediului într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii