KWS+
Reclama header after big part 2

„TRANSFERUL” ANULUI: CRISTI BORCEA a preluat o FERMĂ de 4.000 ha. CÂŢI BANI va PRIMI de la APIA!

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 07:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA FOTBAL LA AGRICULTURĂ. Cristi Borcea, fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, intră în afaceri în agricultură. Ferma pe care acesta preluat-o a încasat subvenţii APIA de sute de mii de euro în ultimii doi ani.

Potrivit ziarului Libertatea, Cristi Borcea a preluat, de la Gigi (Gheorghe) Neţoiu, fost acţionar al echipelor de fotbal FC Dinamo Bucureşti şi FC Universitatea Craiova, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate.

Nici Borcea, nici Neţoiu nu mai au în prezent afaceri în fotbal. De asemenea, ambii au executat pedepse cu închisoarea în „Dosarul transferurilor”, fiind acuzaţi de evaziune fiscală în urma transferurilor unor jucători de fotbal de la echipe din Liga 1 către echipe din străinătate.

Tot Libertatea citează surse apropiate celor doi afacerişti care susţin că ferma preluată de Cristi Borcea de la Gigi Neţoiu „este o fermă destul de mare. Borcea l-a împrumutat pe Neţoiu cu o sumă de bani, iar în contul banilor a preluat ferma. Acolo e o zonă foarte bună pentru grâu și rapiţă, dar și pentru porumb și floarea soarelui”.

Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie, scriu reprezentanţii Grupului RodBun, într-un anunţ publicat pe Facebook. (Cristi Borcea este tatăl a nouă copii, cu patru femei-n.red.)

rodbun-fb-borcea_bNucleara zilei: colegul nostru, Cristi Borcea!!!
Informaţia-bombă de astăzi este aceea conform căreia fostul boss de la Dinamo, Cristi Borcea, se face fermier. El a preluat, de la Gigi Neţoiu, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate. Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie.
PS: Imaginile de mai jos sunt strict autentice, și nu un trucaj foto. Ele reprezintă un tablou pictat în „ulei pe carton pânzat și asezat pe șasiu lemn, dimensiuni 80 x 120 cm, înrămat cu ramă lemn masiv de 12 cm lăţime”. Opera de artă a fost realizată în anul 2008 și se vinde pe olx contra sumei de 7.500 de euro.

Grupul Rodbun, înfiinţat de Alexandru Iancu şi Daniel Muntean, are activitati in domeniul productiei de seminte si al consultantei si serviciilor integrate oferite fermierilor şi deţine 9 ferme cu o suprafaţă de 10.000 de hectare în judeţele Calarasi, Iasi, Vaslui, Braila, Tulcea, Prahova, Mures, Dolj si Caras-Severin, operează silozuri, fabrici de sămânţă și magazii de cereale cu o capacitate de peste 150.000 de tone şi o flotă de transport compusă din peste 100 de camioane de cereale și mărfuri generale.

 

FERMA PRELUATĂ DE BORCEA DE LA GIGI NEŢOIU A ÎNCASAT SUBVENŢII APIA DE SUTE DE MII DE EURO PE AN

Firma deţinută până acum de Gheorghe Neţoiu în comuna Cetate din Dolj, SC EAST WAY SPEDITION SRL, a fost înfiinţată în anul 2008. Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a companiei, în 2015, ferma deţinea 2.200 de hectare de teren arabil, spaţii de depozitare de 13.000 de tone, o staţie de selectare seminţe cu o capacitate de până la 8 tone/oră şi utilaje în valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro. Tot în 2015, compania a produs 6.500 tone de grâu de sămânţă Glosa C1, 6700 tone grâu de sămânţă Renan C1, 6300 tone grâu de sămânţă Boema.

Potrivit site-ului risco.ro, în 2018, SC EAST WAY SPEDITION SRL nu avea nici un angajat şi a avut o cifră de afaceri de 7,32 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În anul anterior, 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 7,37 milioande de lei şi un profit net de 3,7 milioane de lei şi avea 34 de angajaţi.

risco-ferma-borcea_b

Potrivit datelor publicate de Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în 2017, SC EAST WAY SPEDITION SRL a încasat subvenţii din FEGA şi FEADR în valoare totală de 387.927 euro, iar în 2018, subvenţiile agricole primite de ferma lui Gigi Neţoiu au totalizat 385.227 euro din plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi plăţi pentru zone cu constrângeri naturale (Măsura 13 din PNDR 2020).

subventii-apia-borcea-2017_b

subventii-apia-borcea-2018_b

Vizualizat: 10080 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

FERMIERII ROMÂNI CU CELE MAI MARI SUBVENȚII ÎNCASATE PENTRU 2017! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a dezvăluit care sunt primii cinci fermieri români care au încasat sumele cele mai mari din subvenții pentru anul 2017.

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii