Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

„TRANSFERUL” ANULUI: CRISTI BORCEA a preluat o FERMĂ de 4.000 ha. CÂŢI BANI va PRIMI de la APIA!

Publicat: 24 ianuarie 2020 - 07:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA FOTBAL LA AGRICULTURĂ. Cristi Borcea, fostul acţionar şi preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, intră în afaceri în agricultură. Ferma pe care acesta preluat-o a încasat subvenţii APIA de sute de mii de euro în ultimii doi ani.

Potrivit ziarului Libertatea, Cristi Borcea a preluat, de la Gigi (Gheorghe) Neţoiu, fost acţionar al echipelor de fotbal FC Dinamo Bucureşti şi FC Universitatea Craiova, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate.

Nici Borcea, nici Neţoiu nu mai au în prezent afaceri în fotbal. De asemenea, ambii au executat pedepse cu închisoarea în „Dosarul transferurilor”, fiind acuzaţi de evaziune fiscală în urma transferurilor unor jucători de fotbal de la echipe din Liga 1 către echipe din străinătate.

Tot Libertatea citează surse apropiate celor doi afacerişti care susţin că ferma preluată de Cristi Borcea de la Gigi Neţoiu „este o fermă destul de mare. Borcea l-a împrumutat pe Neţoiu cu o sumă de bani, iar în contul banilor a preluat ferma. Acolo e o zonă foarte bună pentru grâu și rapiţă, dar și pentru porumb și floarea soarelui”.

Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie, scriu reprezentanţii Grupului RodBun, într-un anunţ publicat pe Facebook. (Cristi Borcea este tatăl a nouă copii, cu patru femei-n.red.)

rodbun-fb-borcea_bNucleara zilei: colegul nostru, Cristi Borcea!!!
Informaţia-bombă de astăzi este aceea conform căreia fostul boss de la Dinamo, Cristi Borcea, se face fermier. El a preluat, de la Gigi Neţoiu, în contul unei datorii mai vechi, o fermă de 4.000 de hectare, situată în comuna doljeană Cetate. Datele tehnice ale zonei și ale terenului sunt un indiciu suficient că proaspătul fermier Borcea vrea să joace pe piaţa românească a cerealelor. Îi dorim succes și îi urăm să fie la fel de rodnic și în agricultură precum în viaţa de familie.
PS: Imaginile de mai jos sunt strict autentice, și nu un trucaj foto. Ele reprezintă un tablou pictat în „ulei pe carton pânzat și asezat pe șasiu lemn, dimensiuni 80 x 120 cm, înrămat cu ramă lemn masiv de 12 cm lăţime”. Opera de artă a fost realizată în anul 2008 și se vinde pe olx contra sumei de 7.500 de euro.

Grupul Rodbun, înfiinţat de Alexandru Iancu şi Daniel Muntean, are activitati in domeniul productiei de seminte si al consultantei si serviciilor integrate oferite fermierilor şi deţine 9 ferme cu o suprafaţă de 10.000 de hectare în judeţele Calarasi, Iasi, Vaslui, Braila, Tulcea, Prahova, Mures, Dolj si Caras-Severin, operează silozuri, fabrici de sămânţă și magazii de cereale cu o capacitate de peste 150.000 de tone şi o flotă de transport compusă din peste 100 de camioane de cereale și mărfuri generale.

 

FERMA PRELUATĂ DE BORCEA DE LA GIGI NEŢOIU A ÎNCASAT SUBVENŢII APIA DE SUTE DE MII DE EURO PE AN

Firma deţinută până acum de Gheorghe Neţoiu în comuna Cetate din Dolj, SC EAST WAY SPEDITION SRL, a fost înfiinţată în anul 2008. Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a companiei, în 2015, ferma deţinea 2.200 de hectare de teren arabil, spaţii de depozitare de 13.000 de tone, o staţie de selectare seminţe cu o capacitate de până la 8 tone/oră şi utilaje în valoare totală de aproximativ 4 milioane de euro. Tot în 2015, compania a produs 6.500 tone de grâu de sămânţă Glosa C1, 6700 tone grâu de sămânţă Renan C1, 6300 tone grâu de sămânţă Boema.

Potrivit site-ului risco.ro, în 2018, SC EAST WAY SPEDITION SRL nu avea nici un angajat şi a avut o cifră de afaceri de 7,32 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. În anul anterior, 2017, firma a avut o cifră de afaceri de 7,37 milioande de lei şi un profit net de 3,7 milioane de lei şi avea 34 de angajaţi.

risco-ferma-borcea_b

Potrivit datelor publicate de Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în 2017, SC EAST WAY SPEDITION SRL a încasat subvenţii din FEGA şi FEADR în valoare totală de 387.927 euro, iar în 2018, subvenţiile agricole primite de ferma lui Gigi Neţoiu au totalizat 385.227 euro din plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru înverzire şi plăţi pentru zone cu constrângeri naturale (Măsura 13 din PNDR 2020).

subventii-apia-borcea-2017_b

subventii-apia-borcea-2018_b

Vizualizat: 10252 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

ȘEFUL APIA: TOP CINCI SUBVENȚII APIA URIAȘE!

FERMIERII ROMÂNI CU CELE MAI MARI SUBVENȚII ÎNCASATE PENTRU 2017! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a dezvăluit care sunt primii cinci fermieri români care au încasat sumele cele mai mari din subvenții pentru anul 2017.

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii