Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TELEMEA DE SIBIU FABRICATĂ ȘI VÂNDUTĂ DOAR DE OIERII DIN SIBIU!

Publicat: 25 aprilie 2018 - 16:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROTECȚIE PENTRU TELEMEAUA DE SIBIU! Gata cu falșii producători de telemea de Sibiu! Gata cu brânza falsă de Sibiu! Produsul tradițional cu faima care atrage ca un magnet cumpărătorii va fi fabricat și vândut doar de crescătorii de ovine din Sibiu.

În orice piață din București, spre exemplu, la raionul de brânzeturi aproape toți vânzătorii afișează că au telemea de Sibiu. Pe oricare îl întrebi dacă are telemea de Sibiu la vânzare va răspunde afirmativ. În capitală pare să fie mai multă telemea de Sibiu decât în Sibiu. Renumele acestei rețete de brânză i-a adus și deservicii. A fost falsificată pe bandă rulantă, iar românul a cumpărat calupuri de brânză fabricată te miri pe unde și din ce și a crezut că mănâncă telemea de Sibiu.

Acum se pune punct acestui șir de falsuri! Telemeaua de Sibiu devine produs protejat! Cu Indicație Geografică Protejată! Anunțul este făcut de un consilier al ministrului agriculturii Petre Daea, pe pagina sa oficială de Facebook.

Telemea de Sibiu -Indicație Geografică Protejată (IGP), un traseu frumos, încă un pas spre normalitate!  S-a încheiat perioada de opoziție națională, iar conform art.9 din regulamentul CE 1151/2012 România poate oferi protecție națională produsului cu denumirea Telemea de Sibiu!

În perioada următoare vom face acest demers, Telemeaua de Sibiu va fi produsă și comercializată DOAR de grupul aplicant din județul Sibiu, anunță Ionuț George Diaconeasa, consilierul ministrului agriculturii.

Regulamentul (CE)1151/2012, Art.9: Protecție națională tranzitorie. Doar cu titlu provizoriu, statul membru poate acorda protecție unei denumiri, în temeiul prezentului regulament, la nivel național, cu efect de la data depunerii cererii de înregistrare la Comisie.
Protecția națională tranzitorie încetează la data la care se ia o decizie privind înregistrarea, în temeiul prezentului regulament, sau atunci când cererea este retrasă.
Atunci când o denumire nu este înregistrată în temeiul prezentului regulament, consecințele unei astfel de protecții la nivel național sunt exclusiv responsabilitatea statului membru respectiv.
Măsurile adoptate de statele membre în temeiul primului paragraf nu produc efecte decât pe plan național și nu afectează comerțul în interiorul Uniunii sau comerțul internațional.

Vizualizat: 2021 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii