Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ȚĂRANUL ROMÂN batjocorit RENUNȚĂ la o comoară: PĂMÂNTUL!

Publicat: 13 iunie 2016 - 14:45
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PĂMÂNTUL NU E DE VÂNZARE. Polonezii ar fi protestat 6 luni neîntrerupt, au luat cu asalt capitala Poloniei, urcați pe tractoare ca să nu se mai vândă nicio palmă de pământ străinilor. Fără haine, fără curent electric, poți să supraviețuiești. Fără pământul viu, care te hrănește, nu! Românii nu au găsit nici acum o formă a legii care să împiedice vânzarea terenurilor agricole către străini.

Sunt state membre UE care-și susțin financiar cetățenii să vină să cumpere terenurile în România. De ce? Pentru că piața terenurilor agricole în România este foarte jos, în comparație cu oricare stat din Uniunea Europeană. Este jos din cauza sărăciei românului. Țăranul ăla când vede că este batjocorit sub toate formele. Nu-i ia nimeni producția agricolă din poartă, orice face i se dă în cap, nivelul de susținere a activității agricole este unul dintre cele mai joase din Uniunea Europeană. Și atunci omul zice: păi, de ce să mai țin terenul?! Îl vând, a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), pentru Antena 3.

Pământ ieftin, forță de muncă ieftină, un rai pentru marile corporații decise să pună stăpânire pe tot pământul. Fermierii noștri mici, dezavantajați de subvențiile zgârcite și întârziate, fără putere financiară pentru a-și lucra pământul sunt repede convinși de un pumn de euro să vândă fâșia de pământ care-i hrănește. În opinia unui activist pentru drepturile fermierilor, Uniunea Europeană nu ar fi interesată să sprijine fermele mici.

Marile corporații conduc, guvernele doar le urmează. Marile corporații, lanțurile de supermarket-uri, guvernele și Uniunea Europeană, toate fac parte dintr-un mare club. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. În Europa de Est au fost oameni naivi, care abia au intrat în UE. Pământul este ieftin. Forța de muncă este ieftină prin comparație cu Vestul Europei. Și ce și-au spus: Haideți, băieți, să punem mâna cât timp e acolo. (...)

Aveți o comoară, am vizitat țara dumneavoastră. Este un loc minunat care este acaparat rapid de forțe cărora nu le pasă de frumusețea și bogăția peisajelor, de fermieri și experiența lor. Aveți o ultimă șansă! Guvernul vostru să lupte pentru voi, pentru cultura și mândria voastră, pentru produsele voastre de calitate, pentru frumusețea zonelor rurale. Încercați să le controlați înainte de a vă fi luate, a spus Sir  Julian Rose, membru al Comitetului de Dezvoltare Rurală din Sud-Estul Angliei, co-președinte al Coaliției Internaționale pentru Salvarea Satelor din Polonia, pentru emisiunea În premieră, Antena 3.

Dacă fermierii polonezi au reușit să-și protejeze pământul, noi, românii suntem și acum la faza unor proiecte legislative. Laurențiu Baciu, liderul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), ne-a declarat pe 7 iunie 2016, la protestul organizat în Parcul Izvor, că pregătește împreună cu Ministerul Agriculturii un proiect de lege care să pună frână străinilor dornici de pământ românesc.

Am găsit deja câteva soluții, vânzarea să fie liberă, dar foarte greu de accesat de către străini. Așa cum găsim și în legislația germană, în legislația olandeză și poloneză. Vom proceda ca și ceilalți pentru că așa este normal! Este prematur să vă spun ce reguli anume. Este un draft, deocamdată, spune Baciu.

24 de deputați au conceput deja un proiect de modificare a legii 17/2014 privind vânzarea terenurilor agricole. Inițiatorul este tânărul deputat Daniel Gheorghe. Proiectul fixează 8 reguli stricte pentru străinii care vor să dețină pământ în România. Agroinfo le-a publicat imediat după apariția acestui proiect, dar vi le reamintim. 
 

1. Să folosească terenul pentru practicarea culturilor agricole în maximum 6 luni de la încheierea tranzacției și să păstrează destinația terenului;
 2. Să nu dețină datorii la fisc în nicio țară inclusiv în România;
 3. Să fie asociat în participațiune cu societăți, persoane fizice ori persoane juridice având capital autohton românesc, ponderea capitalului românesc în această asociere fiind de minimum 30%;
 4. Să prezinte angajați români în proporție de minimum 60% la nivel de management și de 90% la nivel de forță de muncă
5. Să prezinte drept principal obiect de activitate al persoanei ori societății în cauză domeniul agricol;
 6. Să nu deruleze activități economico-financiare prin sistemul de companii de tip off-shore
 7. Se obligă să mențină terenul în bune condiții de agro-mediu în vederea preîntâmpinării degradării pământului;
 8. Să prezinte garanții concrete în vederea protecției mediului, protecției muncii și a aplicării legislative românești în rol de preîntâmpinare a dezastrelor naturale și a accidentelor de orice fel.

Propunerea legislativă a fost trimisă la Senat. Așadar, așa cum spune Sir Julian Rose, avem o ultimă șansă: să mai salvăm ce a mai rămas din pământul nostru!

Vizualizat: 14282 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

NU VĂ VINDEȚI FERMELE, dați-le copiilor voștri!

NU VĂ VINDEȚI FERMELE, dați-le copiilor voștri!

Vânzarea pământului românesc a atras până și atenția liderilor organizațiilor fermierilor europeni! Pământul nostru strămoșesc se vinde cu hectarul. Într-un singur an, românii noștri au scos la mezat nu mai puțin de un milion de hectare de teren, a spus ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

EGALITATE de șanse pentru FERMIERUL ROMÂN! REGULI ASPRE pentru străinii care vor să cumpere PĂMÂNT!

EGALITATE de șanse pentru FERMIERUL ROMÂN! REGULI ASPRE pentru străinii care vor să cumpere PĂMÂNT!

25 de parlamentari români susțin un proiect de lege care impune o serie de reguli aspre pentru cetățenii străini dornici să cumpere terenuri agricole în România! Dacă vor să fie proprietari de pământ românesc, străinii sunt obligați să facă agricultură, să aibă asociat român și angajați români.

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

23 septembrie 2020 - 13:05

PRIMA EDIȚIE. Adunarea Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie ”Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei alimentare”. Celebrarea primei ediții a evenimentului oferă oportunitatea autorităților și actorilor din sectorul public și privat de a-și uni eforturile în organizarea unor acțiuni specifice și concrete pentru susținerea reducerii risipei de alimente și asigurării securității alimentare.

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:42

ÎN VIGOARE! Fermierii care mizează pe agricultură ecologică și încasează subvențiile pe hectar de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen 1 noiembrie 2020 pentru a depune la APIA documentele care le asigură plata pe hectar. Termenul a fost prelungit, doar pentru acest an, de la 15 octombrie la 1 noiembrie. Modificările au fost făcute acum în lege. Ordinul MADR nr.264 a fost publicat pe data de 21 septembrie 2020 în Monitorul Oficial.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:03

Caracteristici meteorologice. Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 15...25°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, pe aproape întreg teritoriul. Temperatura maxim a aerului va fi cuprinsă între 22...32°C, la nivelul întregii țări. Temperatura minimă a aerului se va încadra între 7...18°C, pe majoritatea suprafețelor agricole.

DECIZIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA! ACTE PENTRU APIA!

DECIZIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA! ACTE PENTRU APIA!

23 septembrie 2020 - 08:25

ORDIN MADR PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL. Fermierii care au suferit calamități ale culturilor din cauza unor fenomene naturale izolate (îngheț, inundații, secetă tornade etc.) pentru care nu există un act normativ național prezintă ca acte doveditoare la APIA, alături de înștiințarea cu privire la cazurile de forță majoră și procesul-verbal de constatare a calamității eliberat de primărie, anunță un Ordin MADR, publicat în Monitorul Oficial pe 21 septembrie 2020.

APIA LE ACHITĂ FERMIERILOR SUBVENȚIILE PENTRU ANIMALELE UCISE DE SĂLBĂTICIUNI și pentru TERENURILE DISTRUSE!

APIA LE ACHITĂ FERMIERILOR SUBVENȚIILE PENTRU ANIMALELE UCISE DE SĂLBĂTICIUNI și pentru TERENURILE DISTRUSE!

23 septembrie 2020 - 07:35

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! Schimbare de ultimă oră în legislația privind acordarea subvențiilor agricole! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va achita fermierilor subvențiile și pentru animalele ucise de sălbăticiuni sau pentru terenurile agricole care au fost distruse de acestea. Ordinul Ministerului Agriculturii a fost publicat în Monitorul Oficial.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

22 septembrie 2020 - 21:43

SUBVENȚII FERMIERI. Sprijinirea fermei de familie este unul dintre obiectivele pe care le vizează Planul Național Strategic (PNS) 2021-2027, la care lucrează acum Ministerul Agriculturii. Documentul va sta la baza acordării tuturor subvențiilor din agricultura românească. Ajutorul însă va fi plafonat la circa 150.000 de euro, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

HAITELE DE LUPI ATACĂ STÂNELE CARE NU AU CÂINI BUNI DE PAZĂ!

HAITELE DE LUPI ATACĂ STÂNELE CARE NU AU CÂINI BUNI DE PAZĂ!

22 septembrie 2020 - 20:43

NECAZ MARE. O haită de lupi a făcut prăpăd la o stână de oi din Sarasău, județul Maramureș. Sălbăticiunile au sfârtecat 40 de oi, iar crescătorul de ovine spune că alte 150 de oi nu sunt de găsit. Oierii susțin că haitele de lupi ar fi venit din Ucraina și dau atacul la stânele unde nu sunt câini buni de pază. Un oier spune că e scump un câine care poate alunga lupii, dar merită investiția.

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

22 septembrie 2020 - 20:18

COMUNICAT MADR. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol. Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

22 septembrie 2020 - 13:00

ANUNȚ. Proiectul de hotărâre de Guvern privind atribuirea a maxim 50 de hectare pentru tinerii fermieri care se instalează ca șefi de exploatație agricolă ar putea fi aprobat joi, în ședința de Guvern, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Radu Humor
|
06. 14, 2016. Tuesday 17:40

Le-am permis prea multe tuturor veneticilor !
În alte ţări nu poţi candida pentru vreo funcţie dacă nu eşti cetăţean al acelei ţări. nici măcar dubla cetăţenie nu-ţi permite acest lucru !
La noi ?
Se exersează mai nou, sărutul franţuzesc ! ;)

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii