Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUNT CRESCĂTOR ROMÂN ȘI SUNT MÂNDRU DE FERMA MEA DE ANIMALE!

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:02
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O POVESTE CU MULTĂ MUNCĂ, DAR ȘI MULTE SATISFACȚII. Suntem primii care vom spune și poveștile frumoase, de succes din agricultura din România. Ne bucurăm de fiecare reușită a fermierilor noștri. Am primit scrisoarea unor crescători de porci, mândri de tot ce au realizat pe puterile lor. Într-o țară înroșită de flagelul pestei porcine africane, acești fermieri trudesc în fiecare zi pentru ca fermele de porci să nu dispară. Ei s-au ambiționat din pricina samsarilor, iar acum vor să construiască o asociație.

Ferma familiei  Vasile Silaghi este situată in județul Satu Mare, comuna Andrid, satul Dindești.

Dintotdeauna am avut câțiva porci pentru consumul familie, dar am inceput cu două scroafe din rasa Pietrain cu câțiva ani în urmă. Ne-am ambiționat să ne extindem din cauza samsarilor ce aduc ilegal animale din Ungaria și care-i păcălesc uneori pe clienții lor.

Așa cum vă spuneam, am pornit cu două scroafe, iar în prezent, deținem 50 de scroafe și peste 300 de porci. Am crescut rasa Pietrain datorită faptului că este rasa cu cel mai mare randament și viteză de creștere. Anul acesta cu ajutorul domnilor Constantin Dorin Crețan (în foto, alături de Constantin Dorin Crețan) și Liviu Tănase am importat din Belgia mai multe exemplare pure pe care le-am adus în România cu un transport autorizat, pedigree și garanții sanitare.

porci-pietrain-sm-3_b

ferma-porci-sm_b

Deținem in prezent cel mai mare nucleu de Pietrain Belgian pur din estul Europei având în prezent 18 scroafe și patru vieri.

porci-pietrain-sm_b

Sistemul de furajare este unul semiautomat. Avem furajare la discreție pentru purceluși și exemplarele pentru îngrășat, iar pentru scroafe și vieri avem o furajare raționată și specială. Furajele le asigurăm în firmă proprie deținând 800 hectare unde producem totul.  Cumpărăm doar șrotul de soia și premixurile de la SANO.

porci-pietrain-sm-2_b

Am investit tot timpul în genetică și bunăstarea animalelor. Am realizat și o maternitate specială pentru scroafe și purceluși, iar începând de anul acesta avem o nouă construcție care echipată ne-a costat prste 100 de mii de euro, bani din fonduri proprii. La această investiție se mai adaugă animalele importate din Belgia la câteva zeci de mii de euro.

purcei-pietrain-belgian_b

Deși rasa Pietrain este una mai pretențioasă, noi am învățat multe și am ajuns s-o aclimatizăm cu succes chiar și în România. Am preferat această rasă dat fiind faptul că are cea mai rapidă creștere din lume, are un strat de grăsime foarte subțire, un randament extraordinar și o căutare foarte mare. Momentan, distribuția este mai greoaie din cauza prstei porcine africane și lipsei de abatoare din România. Avem o mare cerere din partea fermierilor aici, cu microfermă, dar nu le putem onora cererile, asta fiindcă nu le sunt acceptate transferurile extra județene de către DSVSA.

Atunci când te ocupi de o asemenea afacere în primul rând trebuie să iubești animalele, să ai cunoștințe de bază despre creșterea și tratamentele acestora.  Un lucru important pentru cei ce doresc să investească într-o fermă de porci este să pornească cu femele de calitate, să achiziționeze vieri sau material seminal de calitate. Trebuie avute în vedere piața de desfacere și o formă legală a fermei. Trebuie respectate anumite condiții de biosecuritate și igienă. Noi credem că ar trebui să fie mult mai mulți crescători, să producem mult mai mult și să scădem importurile din UE.

porc-mare-pietrain_b

Într-o continuă dezvoltare, ne dorim mărirea efectivului de animale, de scroafe și cel al hibrizilor. Ne dorim să scăpăm de pesta porcină africană și să creăm împreună cu alți crescători și microferme o asociație și un centru național de însămânțări artificiale.
Am avea nevoie și de un abator cu o fabrică de procesare, pentru crearea de produse tradiționale și o hrană sănătoasă. După cum bine știți, din cauza pestei porcine africane, au fost pierderi foarte mari în efectivele din România și ne punem speranțele în această asociație ce va apăra interesele membrilor săi și va căuta soluții pentru ieșirea din această criză.

PS: Vă invităm la ferma noastră și vă promitem că veți pleca cu o bună impresie, că veți vedea exemplare cum nu ați mai văzut.

Vizualizat: 10715 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Mihai Gabriel
|
12. 07, 2019. Saturday 13:37
Bravo, dar vindeți socotite pentru reproductie.
2.
Cipri
|
12. 04, 2019. Wednesday 21:04
Mult respect.mi-as dori foarte mult sa fie cat mai multi oameni cu aceasta gandire.din pacate,la acest moment,lucrurile lasa de dorit.mult succes in continuare
1.
Constantin Dorin Cretan
|
12. 04, 2019. Wednesday 07:58
Mulțumim mult AGROINFO pentru sprijinul acordat fermierilor români și in special pentru acest articol. După cum bine se vede in articol eu sunt persoana ce am avut AMBIȚIA , CURAJUL și RĂBDAREA de a aduce animale de top in premieră in țara noastră! In luna martie a acestui an am realizat primul import, iar acum două săptămâni un altul. Nu nea speriat PPA și nici legile proaste din România. Importam zeci de mii de tone de carne și nu lăsăm țăranii să producă! Cumpăram carcase cu mortaciuni de la supermarket și nu lăsăm oamenii să producă BIO. In loc să încurajem țăranii... băgam banii in buzunarele străine! Pe timpuri eram exportatori, dar după 30 de ani de așa zisă democrație și libertate sunt nu altceva decât consumatori și sclavi legali ai Europei!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii