Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUNT CRESCĂTOR ROMÂN ȘI SUNT MÂNDRU DE FERMA MEA DE ANIMALE!

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:02
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O POVESTE CU MULTĂ MUNCĂ, DAR ȘI MULTE SATISFACȚII. Suntem primii care vom spune și poveștile frumoase, de succes din agricultura din România. Ne bucurăm de fiecare reușită a fermierilor noștri. Am primit scrisoarea unor crescători de porci, mândri de tot ce au realizat pe puterile lor. Într-o țară înroșită de flagelul pestei porcine africane, acești fermieri trudesc în fiecare zi pentru ca fermele de porci să nu dispară. Ei s-au ambiționat din pricina samsarilor, iar acum vor să construiască o asociație.

Ferma familiei  Vasile Silaghi este situată in județul Satu Mare, comuna Andrid, satul Dindești.

Dintotdeauna am avut câțiva porci pentru consumul familie, dar am inceput cu două scroafe din rasa Pietrain cu câțiva ani în urmă. Ne-am ambiționat să ne extindem din cauza samsarilor ce aduc ilegal animale din Ungaria și care-i păcălesc uneori pe clienții lor.

Așa cum vă spuneam, am pornit cu două scroafe, iar în prezent, deținem 50 de scroafe și peste 300 de porci. Am crescut rasa Pietrain datorită faptului că este rasa cu cel mai mare randament și viteză de creștere. Anul acesta cu ajutorul domnilor Constantin Dorin Crețan (în foto, alături de Constantin Dorin Crețan) și Liviu Tănase am importat din Belgia mai multe exemplare pure pe care le-am adus în România cu un transport autorizat, pedigree și garanții sanitare.

porci-pietrain-sm-3_b

ferma-porci-sm_b

Deținem in prezent cel mai mare nucleu de Pietrain Belgian pur din estul Europei având în prezent 18 scroafe și patru vieri.

porci-pietrain-sm_b

Sistemul de furajare este unul semiautomat. Avem furajare la discreție pentru purceluși și exemplarele pentru îngrășat, iar pentru scroafe și vieri avem o furajare raționată și specială. Furajele le asigurăm în firmă proprie deținând 800 hectare unde producem totul.  Cumpărăm doar șrotul de soia și premixurile de la SANO.

porci-pietrain-sm-2_b

Am investit tot timpul în genetică și bunăstarea animalelor. Am realizat și o maternitate specială pentru scroafe și purceluși, iar începând de anul acesta avem o nouă construcție care echipată ne-a costat prste 100 de mii de euro, bani din fonduri proprii. La această investiție se mai adaugă animalele importate din Belgia la câteva zeci de mii de euro.

purcei-pietrain-belgian_b

Deși rasa Pietrain este una mai pretențioasă, noi am învățat multe și am ajuns s-o aclimatizăm cu succes chiar și în România. Am preferat această rasă dat fiind faptul că are cea mai rapidă creștere din lume, are un strat de grăsime foarte subțire, un randament extraordinar și o căutare foarte mare. Momentan, distribuția este mai greoaie din cauza prstei porcine africane și lipsei de abatoare din România. Avem o mare cerere din partea fermierilor aici, cu microfermă, dar nu le putem onora cererile, asta fiindcă nu le sunt acceptate transferurile extra județene de către DSVSA.

Atunci când te ocupi de o asemenea afacere în primul rând trebuie să iubești animalele, să ai cunoștințe de bază despre creșterea și tratamentele acestora.  Un lucru important pentru cei ce doresc să investească într-o fermă de porci este să pornească cu femele de calitate, să achiziționeze vieri sau material seminal de calitate. Trebuie avute în vedere piața de desfacere și o formă legală a fermei. Trebuie respectate anumite condiții de biosecuritate și igienă. Noi credem că ar trebui să fie mult mai mulți crescători, să producem mult mai mult și să scădem importurile din UE.

porc-mare-pietrain_b

Într-o continuă dezvoltare, ne dorim mărirea efectivului de animale, de scroafe și cel al hibrizilor. Ne dorim să scăpăm de pesta porcină africană și să creăm împreună cu alți crescători și microferme o asociație și un centru național de însămânțări artificiale.
Am avea nevoie și de un abator cu o fabrică de procesare, pentru crearea de produse tradiționale și o hrană sănătoasă. După cum bine știți, din cauza pestei porcine africane, au fost pierderi foarte mari în efectivele din România și ne punem speranțele în această asociație ce va apăra interesele membrilor săi și va căuta soluții pentru ieșirea din această criză.

PS: Vă invităm la ferma noastră și vă promitem că veți pleca cu o bună impresie, că veți vedea exemplare cum nu ați mai văzut.

Vizualizat: 13081 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Mihai Gabriel
|
12. 07, 2019. Saturday 13:37
Bravo, dar vindeți socotite pentru reproductie.
2.
Cipri
|
12. 04, 2019. Wednesday 21:04
Mult respect.mi-as dori foarte mult sa fie cat mai multi oameni cu aceasta gandire.din pacate,la acest moment,lucrurile lasa de dorit.mult succes in continuare
1.
Constantin Dorin Cretan
|
12. 04, 2019. Wednesday 07:58
Mulțumim mult AGROINFO pentru sprijinul acordat fermierilor români și in special pentru acest articol. După cum bine se vede in articol eu sunt persoana ce am avut AMBIȚIA , CURAJUL și RĂBDAREA de a aduce animale de top in premieră in țara noastră! In luna martie a acestui an am realizat primul import, iar acum două săptămâni un altul. Nu nea speriat PPA și nici legile proaste din România. Importam zeci de mii de tone de carne și nu lăsăm țăranii să producă! Cumpăram carcase cu mortaciuni de la supermarket și nu lăsăm oamenii să producă BIO. In loc să încurajem țăranii... băgam banii in buzunarele străine! Pe timpuri eram exportatori, dar după 30 de ani de așa zisă democrație și libertate sunt nu altceva decât consumatori și sclavi legali ai Europei!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii