Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUNT CRESCĂTOR ROMÂN ȘI SUNT MÂNDRU DE FERMA MEA DE ANIMALE!

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:02
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O POVESTE CU MULTĂ MUNCĂ, DAR ȘI MULTE SATISFACȚII. Suntem primii care vom spune și poveștile frumoase, de succes din agricultura din România. Ne bucurăm de fiecare reușită a fermierilor noștri. Am primit scrisoarea unor crescători de porci, mândri de tot ce au realizat pe puterile lor. Într-o țară înroșită de flagelul pestei porcine africane, acești fermieri trudesc în fiecare zi pentru ca fermele de porci să nu dispară. Ei s-au ambiționat din pricina samsarilor, iar acum vor să construiască o asociație.

Ferma familiei  Vasile Silaghi este situată in județul Satu Mare, comuna Andrid, satul Dindești.

Dintotdeauna am avut câțiva porci pentru consumul familie, dar am inceput cu două scroafe din rasa Pietrain cu câțiva ani în urmă. Ne-am ambiționat să ne extindem din cauza samsarilor ce aduc ilegal animale din Ungaria și care-i păcălesc uneori pe clienții lor.

Așa cum vă spuneam, am pornit cu două scroafe, iar în prezent, deținem 50 de scroafe și peste 300 de porci. Am crescut rasa Pietrain datorită faptului că este rasa cu cel mai mare randament și viteză de creștere. Anul acesta cu ajutorul domnilor Constantin Dorin Crețan (în foto, alături de Constantin Dorin Crețan) și Liviu Tănase am importat din Belgia mai multe exemplare pure pe care le-am adus în România cu un transport autorizat, pedigree și garanții sanitare.

porci-pietrain-sm-3_b

ferma-porci-sm_b

Deținem in prezent cel mai mare nucleu de Pietrain Belgian pur din estul Europei având în prezent 18 scroafe și patru vieri.

porci-pietrain-sm_b

Sistemul de furajare este unul semiautomat. Avem furajare la discreție pentru purceluși și exemplarele pentru îngrășat, iar pentru scroafe și vieri avem o furajare raționată și specială. Furajele le asigurăm în firmă proprie deținând 800 hectare unde producem totul.  Cumpărăm doar șrotul de soia și premixurile de la SANO.

porci-pietrain-sm-2_b

Am investit tot timpul în genetică și bunăstarea animalelor. Am realizat și o maternitate specială pentru scroafe și purceluși, iar începând de anul acesta avem o nouă construcție care echipată ne-a costat prste 100 de mii de euro, bani din fonduri proprii. La această investiție se mai adaugă animalele importate din Belgia la câteva zeci de mii de euro.

purcei-pietrain-belgian_b

Deși rasa Pietrain este una mai pretențioasă, noi am învățat multe și am ajuns s-o aclimatizăm cu succes chiar și în România. Am preferat această rasă dat fiind faptul că are cea mai rapidă creștere din lume, are un strat de grăsime foarte subțire, un randament extraordinar și o căutare foarte mare. Momentan, distribuția este mai greoaie din cauza prstei porcine africane și lipsei de abatoare din România. Avem o mare cerere din partea fermierilor aici, cu microfermă, dar nu le putem onora cererile, asta fiindcă nu le sunt acceptate transferurile extra județene de către DSVSA.

Atunci când te ocupi de o asemenea afacere în primul rând trebuie să iubești animalele, să ai cunoștințe de bază despre creșterea și tratamentele acestora.  Un lucru important pentru cei ce doresc să investească într-o fermă de porci este să pornească cu femele de calitate, să achiziționeze vieri sau material seminal de calitate. Trebuie avute în vedere piața de desfacere și o formă legală a fermei. Trebuie respectate anumite condiții de biosecuritate și igienă. Noi credem că ar trebui să fie mult mai mulți crescători, să producem mult mai mult și să scădem importurile din UE.

porc-mare-pietrain_b

Într-o continuă dezvoltare, ne dorim mărirea efectivului de animale, de scroafe și cel al hibrizilor. Ne dorim să scăpăm de pesta porcină africană și să creăm împreună cu alți crescători și microferme o asociație și un centru național de însămânțări artificiale.
Am avea nevoie și de un abator cu o fabrică de procesare, pentru crearea de produse tradiționale și o hrană sănătoasă. După cum bine știți, din cauza pestei porcine africane, au fost pierderi foarte mari în efectivele din România și ne punem speranțele în această asociație ce va apăra interesele membrilor săi și va căuta soluții pentru ieșirea din această criză.

PS: Vă invităm la ferma noastră și vă promitem că veți pleca cu o bună impresie, că veți vedea exemplare cum nu ați mai văzut.

Vizualizat: 12532 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

12 august 2020 - 11:00

GHID PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Ministerul Agriculturii vă explică într-un ghid sintetic, pe înțelesul tuturor, cum obțineți ajutorul de 300.000 de euro pentru construirea unui abator de capacitate mică în zona montană. Linia de finanțare este deschisă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 31 decembrie 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Mihai Gabriel
|
12. 07, 2019. Saturday 13:37
Bravo, dar vindeți socotite pentru reproductie.
2.
Cipri
|
12. 04, 2019. Wednesday 21:04
Mult respect.mi-as dori foarte mult sa fie cat mai multi oameni cu aceasta gandire.din pacate,la acest moment,lucrurile lasa de dorit.mult succes in continuare
1.
Constantin Dorin Cretan
|
12. 04, 2019. Wednesday 07:58
Mulțumim mult AGROINFO pentru sprijinul acordat fermierilor români și in special pentru acest articol. După cum bine se vede in articol eu sunt persoana ce am avut AMBIȚIA , CURAJUL și RĂBDAREA de a aduce animale de top in premieră in țara noastră! In luna martie a acestui an am realizat primul import, iar acum două săptămâni un altul. Nu nea speriat PPA și nici legile proaste din România. Importam zeci de mii de tone de carne și nu lăsăm țăranii să producă! Cumpăram carcase cu mortaciuni de la supermarket și nu lăsăm oamenii să producă BIO. In loc să încurajem țăranii... băgam banii in buzunarele străine! Pe timpuri eram exportatori, dar după 30 de ani de așa zisă democrație și libertate sunt nu altceva decât consumatori și sclavi legali ai Europei!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Recunoscută pentru tăvălugii specifici, compania Guttler are în portofoliu o gamă diversă de utilaje pentru prelucrarea solului, pregătirea patului germinativ şi întreţinerea păşunilor. Despre avantajele utilizării cultivatorul multifuncţional Guttler SuperMaxx ne-a vorbit fermierul Florin Iova din judeţul Hunedoara.

Interviu cu: Dana Culda - TESA SRL, Florin Iova - fermier, jud. Hunedoara şi Sorin Giru - reprezentant vânzări Guttler România.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii