Adama
Vinasa Rompak

SUNT CRESCĂTOR ROMÂN ȘI SUNT MÂNDRU DE FERMA MEA DE ANIMALE!

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:02
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O POVESTE CU MULTĂ MUNCĂ, DAR ȘI MULTE SATISFACȚII. Suntem primii care vom spune și poveștile frumoase, de succes din agricultura din România. Ne bucurăm de fiecare reușită a fermierilor noștri. Am primit scrisoarea unor crescători de porci, mândri de tot ce au realizat pe puterile lor. Într-o țară înroșită de flagelul pestei porcine africane, acești fermieri trudesc în fiecare zi pentru ca fermele de porci să nu dispară. Ei s-au ambiționat din pricina samsarilor, iar acum vor să construiască o asociație.

Ferma familiei  Vasile Silaghi este situată in județul Satu Mare, comuna Andrid, satul Dindești.

Dintotdeauna am avut câțiva porci pentru consumul familie, dar am inceput cu două scroafe din rasa Pietrain cu câțiva ani în urmă. Ne-am ambiționat să ne extindem din cauza samsarilor ce aduc ilegal animale din Ungaria și care-i păcălesc uneori pe clienții lor.

Așa cum vă spuneam, am pornit cu două scroafe, iar în prezent, deținem 50 de scroafe și peste 300 de porci. Am crescut rasa Pietrain datorită faptului că este rasa cu cel mai mare randament și viteză de creștere. Anul acesta cu ajutorul domnilor Constantin Dorin Crețan (în foto, alături de Constantin Dorin Crețan) și Liviu Tănase am importat din Belgia mai multe exemplare pure pe care le-am adus în România cu un transport autorizat, pedigree și garanții sanitare.

porci-pietrain-sm-3_b

ferma-porci-sm_b

Deținem in prezent cel mai mare nucleu de Pietrain Belgian pur din estul Europei având în prezent 18 scroafe și patru vieri.

porci-pietrain-sm_b

Sistemul de furajare este unul semiautomat. Avem furajare la discreție pentru purceluși și exemplarele pentru îngrășat, iar pentru scroafe și vieri avem o furajare raționată și specială. Furajele le asigurăm în firmă proprie deținând 800 hectare unde producem totul.  Cumpărăm doar șrotul de soia și premixurile de la SANO.

porci-pietrain-sm-2_b

Am investit tot timpul în genetică și bunăstarea animalelor. Am realizat și o maternitate specială pentru scroafe și purceluși, iar începând de anul acesta avem o nouă construcție care echipată ne-a costat prste 100 de mii de euro, bani din fonduri proprii. La această investiție se mai adaugă animalele importate din Belgia la câteva zeci de mii de euro.

purcei-pietrain-belgian_b

Deși rasa Pietrain este una mai pretențioasă, noi am învățat multe și am ajuns s-o aclimatizăm cu succes chiar și în România. Am preferat această rasă dat fiind faptul că are cea mai rapidă creștere din lume, are un strat de grăsime foarte subțire, un randament extraordinar și o căutare foarte mare. Momentan, distribuția este mai greoaie din cauza prstei porcine africane și lipsei de abatoare din România. Avem o mare cerere din partea fermierilor aici, cu microfermă, dar nu le putem onora cererile, asta fiindcă nu le sunt acceptate transferurile extra județene de către DSVSA.

Atunci când te ocupi de o asemenea afacere în primul rând trebuie să iubești animalele, să ai cunoștințe de bază despre creșterea și tratamentele acestora.  Un lucru important pentru cei ce doresc să investească într-o fermă de porci este să pornească cu femele de calitate, să achiziționeze vieri sau material seminal de calitate. Trebuie avute în vedere piața de desfacere și o formă legală a fermei. Trebuie respectate anumite condiții de biosecuritate și igienă. Noi credem că ar trebui să fie mult mai mulți crescători, să producem mult mai mult și să scădem importurile din UE.

porc-mare-pietrain_b

Într-o continuă dezvoltare, ne dorim mărirea efectivului de animale, de scroafe și cel al hibrizilor. Ne dorim să scăpăm de pesta porcină africană și să creăm împreună cu alți crescători și microferme o asociație și un centru național de însămânțări artificiale.
Am avea nevoie și de un abator cu o fabrică de procesare, pentru crearea de produse tradiționale și o hrană sănătoasă. După cum bine știți, din cauza pestei porcine africane, au fost pierderi foarte mari în efectivele din România și ne punem speranțele în această asociație ce va apăra interesele membrilor săi și va căuta soluții pentru ieșirea din această criză.

PS: Vă invităm la ferma noastră și vă promitem că veți pleca cu o bună impresie, că veți vedea exemplare cum nu ați mai văzut.

Vizualizat: 16862 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Mihai Gabriel
|
12. 07, 2019. Saturday 13:37
Bravo, dar vindeți socotite pentru reproductie.
2.
Cipri
|
12. 04, 2019. Wednesday 21:04
Mult respect.mi-as dori foarte mult sa fie cat mai multi oameni cu aceasta gandire.din pacate,la acest moment,lucrurile lasa de dorit.mult succes in continuare
1.
Constantin Dorin Cretan
|
12. 04, 2019. Wednesday 07:58
Mulțumim mult AGROINFO pentru sprijinul acordat fermierilor români și in special pentru acest articol. După cum bine se vede in articol eu sunt persoana ce am avut AMBIȚIA , CURAJUL și RĂBDAREA de a aduce animale de top in premieră in țara noastră! In luna martie a acestui an am realizat primul import, iar acum două săptămâni un altul. Nu nea speriat PPA și nici legile proaste din România. Importam zeci de mii de tone de carne și nu lăsăm țăranii să producă! Cumpăram carcase cu mortaciuni de la supermarket și nu lăsăm oamenii să producă BIO. In loc să încurajem țăranii... băgam banii in buzunarele străine! Pe timpuri eram exportatori, dar după 30 de ani de așa zisă democrație și libertate sunt nu altceva decât consumatori și sclavi legali ai Europei!
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii