Adama
Vinasa Rompak

APIA: Ţăranii care vor rentă viageră pe terenul înstrăinat, trebuie să-şi vizeze carnetul

Publicat: 25 august 2011 - 15:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Autorităţile atrag atenţia ţăranilor care primesc rentă viageră să se prezinte la centrele judeţene APIA pentru a viza carnetul de rentier.Şi în cazul celor decedaţi, oficialii Agenţiei cheamă moştenitorii acestora să încaseze renta datorată fostului rentier.

Pentru a-şi primi renta viageră, bătrânii trebuie să se ducă să îşi vizeze carnetele, plata rentei fiind condiţionată de vizarea anuală a carnetului.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează persoanele care au dobândit calitatea de rentier că este important trebuie să se prezinte, până la data de 29 august 2011, la oricare centru judeţean APIA, în vederea vizării carnetului de rentier.

În acest sens trebuie prezentate următoarele documente: carnetul de rentier agricol şi actul de identitate. „În cazul decesului rentierului agricol, renta datorată acestuia poate fi încasată de moştenitorii săi, care se vor prezenta la oricare centru judeţean APIA cu următoarele documente: carnetul de rentier al defunctului, certificatul de deces, certificatul de moştenitor, B.I./C.I. al moştenitorului, împuternicire notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei (în cazul în care sunt mai mulţi moştenitori) şi document coordonate bancare”, se arată într-un comunicat de presă al APIA.

100 euro/ha înstrăinat prin vânzare sau arendare
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a preluat, începând cu 1 februarie 2011, activitatea desfăşurată de Oficiul Naţional de Rentă Viageră Agricolă din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, iar centrele judeţene APIA au preluat activitatea desfăşurată de birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă.

La rentă viageră, au dreptul persoanele de peste 62 ani care au în proprietate maxim 10 ha de teren pe care le vinde sau arendează. Rentierul primeşte anual echivalentul a 100 euro pentru fiecare hectar înstrăinat. Renta se plăteşte o singură dată pe an, înainte de 31 august a anului următor celui pentru care acesta este datorată.
Sursa: Capital.ro

Vizualizat: 5046 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tabără: Crescătorii din zonele defavorizate vor primi, din acest an, subvenţie şi pentru creşterea vacilor de carne

Tabără: Crescătorii din zonele defavorizate vor primi, din acest an, subvenţie şi pentru creşterea vacilor de carne

Crescătorii din zonele defavorizate care cresc vaci de carne vor primi, din acest an, subvenţie pentru creşterea vacilor de carne, le-a promis Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, crescătorilor de animale prezenţi în 13 augsut a.c. la inaugurarea unui târg din oraşul Zlatna, jud. Alba.

Agricultorii avertizaţi: arderea miriştilor atrage pierderea unei părţi din subvenţia europeană

Agricultorii avertizaţi: arderea miriştilor atrage pierderea unei părţi din subvenţia europeană

Dacă agricultorii vor arde miriştile după recoltare vor pierde o parte din subvenţia europeană, avertizează autorităţile.

APIA a plătit, săptămâna trecută, aproape 188 milioane euro pentru beneficiarii măsurilor de agro-mediu

APIA a plătit, săptămâna trecută, aproape 188 milioane euro pentru beneficiarii măsurilor de agro-mediu

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit, săptămâna trecută, aproape 188 milioane euro pentru măsuri delegate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) - Axa II, aferente campaniei SAPS 2010 (schema unică pe suprafaţă), cea mai mare sumă reprezentând plăţile de agro-mediu prin Măsura 214, respectiv 86,6 milioane euro, informează APIA.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii