Adama
Vinasa Rompak

Timişul este judeţul cu cea mai mare suprafaţă de teren agricol solicitată la plata SAPS 2012

Publicat: 18 iunie 2012 - 14:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În intervalul 1 martie – 11 iunie, la nivelul județului Timiş au fost depuse 21.840 cereri, pentru o suprafaţă de 533.813 hectare, cea mai mare la nivel național, informează APIA Timiş.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul judetean TIMIȘ a finalizat luni, 11 iunie, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru anul 2012. Astfel, în intervalul 1 martie – 11 iunie, la nivelul județului au fost depuse 21.840 cereri, pentru o suprafaţă de 533.813 hectare. Cererile au fost depuse 100% utilizând aplicaţia electronică IPA Online”, se precizează în comunicatul de presă al APIA Timiş, semnat de Directorul Executiv al Agenţiei Judeţene, Florin Marius Faur.

Perioada de depunere a cererilor a fost 1 martie – 15 mai, pentru intervalul 16 mai – 11 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Cererile depuse după data de 11 iunie nu mai sunt admise la calculul plăţii pentru anul în curs.

APIA a început controlul

În etapa următoare toate cererile vor face obiectul controalelor administrative în sistemul informatic, ulterior având loc eșantionarea și controlul în teren. Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Vizualizat: 1548 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Aproape 30.000 de fermieri din Harghita au depus cereri pentru SAPS

Aproape 30.000 de fermieri din Harghita au depus cereri pentru SAPS

În judeţul Harghita, aproximativ 30.000 de fermieri au depus cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), pentru subvenţia pe suprafaţă.

SAPS 2012: peste 1 mil. de cereri pentru 9,2 mil. ha

SAPS 2012: peste 1 mil. de cereri pentru 9,2 mil. ha

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a centralizat cererile depuse până la data de 15 mai a.c. pentru schema de sprijin pe suprafaţă, campania 2012 – 2013. Peste 1 milion de cereri au fost depuse până la această dată.

15 mai - Ultima strigare pentru depunerea cererilor de plată pentru SAPS

15 mai - Ultima strigare pentru depunerea cererilor de plată pentru SAPS

Fermierii care vor să primească SAPS pentru anul în curs trebuie să se grăbească la... APIA. Ultima zi în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va primi cererile de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă fără penalizări este astazi, 15 mai 2012.

APIA: Fermierii pot depune cererile de plată pentru SAPS

APIA: Fermierii pot depune cererile de plată pentru SAPS

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, pe 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă.

APIA: În 2013 fermierii vor primi 142 euro/ha prin SAPS

APIA: În 2013 fermierii vor primi 142 euro/ha prin SAPS

Sprijinul financiar acordat fermierilor români pe suprafaţă din fondurile europene a crescut de la 50,5 euro pe hectar, în 2007, la 91,2 euro în 2011 şi va ajunge la 142 de euro pe hectar în 2013, a declarat Raluca Daminescu, director în Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), la Roumanian Agribusiness Conference.

APIA: Până pe 31 octombrie fermierii vor primi 1,05 miliarde lei din SAPS

APIA: Până pe 31 octombrie fermierii vor primi 1,05 miliarde lei din SAPS

În cadrul campaniei de plăţi a avansului de 42 EURO/ha (183 RON/ha), pentru cererile depuse în vederea accesării sprijinului pe unitate de suprafaţă (SAPS 2011), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit în 28.10.2011, respectiv în  31.10.2011, pentru 686 mii fermieri suma totală de 1,05 miliarde lei (241 milioane euro).

AGROSTAR protestează faţă de reducerea cu peste 70 de euro a SAPS

AGROSTAR protestează faţă de reducerea cu peste 70 de euro a SAPS

Federaţia AGROSTAR a transmis, vineri, un comunicat în care protestează faţă de decizia Guvernului de a reduce cu circa 73 de euro suma ce trebuia alocată pentru plata directă pe suprafaţă în acest an, respectiv de la peste 170 euro/ha la numai 100,65 euro/ha.

LAPAR: MADR intenţionează să taie 75 euro din SAPS

LAPAR: MADR intenţionează să taie 75 euro din SAPS

Membrii LAPAR şi toti producătorii agricoli din sectorul vegetal din România, luând cunoştiinţă de proiectul de act legislativ privind stabilirea pentru anul 2011, a cuantumului maxim al plăţilor directe pe suprafaţă şi a plăţilor separate pentru zahăr, care se acordă în agricultură pentru  sectorul vegetal, protestează şi sunt profund ingrijoraţi de iniţierea acestui act normativ, care stabileşte pentru anul 2011 pentru schema unică pe suprafaţă SAPS, un cuantum maxim de plată pe hectar de 100,65 euro.

SAPS 2011: autorizarea la plată, finalizată până la sfârşitul anului

SAPS 2011: autorizarea la plată, finalizată până la sfârşitul anului

Pentru acest an, APIA şi-a propus ca până pe 31 decembrie să finalizeze autorizarea la plată a tuturor beneficiarilor plăţilor pe suprafaţă pentru 2011, iar Ministrul Agriculturii vorbeşte de posibilitatea acordării unui avans începând cu 16 octombrie a.c.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii