Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Crescătorii de bovine vor putea depune cererile pentru CNDP pe 2012 între 15 mai şi 30 iunie

Publicat: 08 aprilie 2012 - 19:55
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Vor primi bani şi exploataţiile nou înfiinţate până în 30 aprilie 2012

Crescătorii de bovine vor putea depune cererile pentru CNDP pentru anul 2012 între 15 mai şi 30 iunie 2012, ne-a spus Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR). Viza asociaţiilor pe cereea de plată nu va mai fi obligatorie în acest an şi vor fi acceptate la plată şi exploataţiile înfiinţate până în 30 aprilie 2012.

„Am făcut Ordinul şi acesta va apare publicat cam în două săptămâni. Vom începe depunerea cererilor din 15 mai până în 30 iunie. Exploataţiile nou înfiinţate din 15 iulie 2011 până la 30 aprilie 2012 vor fi considerate exploataţii noi şi vor intra la plata primei.

Aşteptăm să ni se comunice suma care va fi notificată la Bruxelles pentru CNDP la bovine pentru anul 2012. Avem promisiunea că va fi suma maximă, dar aştept să primesc modalitatea de calcul pentru a verifica această sumă” ne-a spus preşedintele FCBR, care estimează că suma maximă pe care România ar putea să o aloce pentru CNDP la bovine pentru 2012 este cuprinsă între 210 şi 220 milioane euro, bani care ar urma să fie împărţiţi la numărul total de animale pentru care va fi solicitat sprijinul în acest an.

Asociaţiile vor putea depune dosarele în numele membrilor lor

Viza pe cererea de plată din partea asociaţiilor de crescători de animale nu va mai fi o condiţie obligatorie în acest an pentru acordatea sprijinului.  Asociaţiile funcţionale, care dovedesc că au avut activitate cel puţin un an, vor avea posibilitatea de a depune dosarele de plată în numele membrilor lor, fără a condiţiona însă calitatea de membru al unei asociaţii de primirea sprijinului din partea statului. Mai exact, este vorba de un serviciu pe care asociaţiile, cel puţin cele membre ale FCBR, îl vor oferi membrilor lor, pentru a-i scuti pe aceştia de drumul până la APIA şi de birocraţie.

„Ca şi noutate, asociaţiile funcţionale, cele care activitate de cel puţin un an de zile, dovedită prin bilanţ contabil cu viză de la Finanţe, ceea ce înseamnă că au avut  şi activitate, vor putea să ia cererile pretipărite şi să facă dosarele pentru fermieri, să nu mai ducem fermierii la APIA.

Practic, vor fi trei posibilităţi: fie fermierul merge singur şi îşi depune cererea la APIA, fie depune cererea prin împuternicit legal dacă nu poate merge el, sau prin asociaţie. Asociaţia al cărei membru este se duce la APIA cu un tabel, pe baza tabelului ridică cererile pretipărite, se duce la om în sat, îi face dosarul,  care înseamnă copie după buletin, copie după cont, cererea pretipărită completată şi duce dosarul respectiv la APIA. În felul ăsta, nu mai ducem dintr-un sat 150 de oameni care trebuie să meargă câte 50 de kilometri până la APIA, ci se duce unul singur. Este o chestiune normală, care de mult trebuia să se facă.

Atunci când echipa din partea asociaţiei este într-o localitate şi va face dosarele pentru fermierii membri, fermierii care doresc pot să devină membri şi să beneficieze de aceste servicii, pe care le putem extinde la toate formele de sprijin în viitor, dar nu este obligatoriu să se înscrie într-o asociaţie pentru a primi CNDP-ul”, a explicat Claudiu Frânc.

 

Vizualizat: 5300 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play FCBR: Obiective si prioritati 2011

FCBR: Obiective si prioritati 2011

04 octombrie 2011

Citeste si:

Fuia: Fermierii îşi vor primi subvenţiile pe 2011 până la Paşte

Fuia: Fermierii îşi vor primi subvenţiile pe 2011 până la Paşte

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat, vineri, la Suceava, că fermierii îşi vor primi subvenţiile până la sfârşitul săptămânii viitoare atât cele naţionale, cât şi cele de la Uniunea Europeană.

Cererile pentru CNDP la ovine şi caprine se depun în perioada 9 aprilie - 18 mai 2012

Cererile pentru CNDP la ovine şi caprine se depun în perioada 9 aprilie - 18 mai 2012

De luni, 9 aprilie 2012, crescătorii de ovine şi caprine pot solicita prima pe cap de animal aferentă acestui an, însă nu înainte ca asociaţiile de profil care vor viza cererile beneficiarilor să depună la sediile APIA documente justificative.

FCBR: Până la finele acestei luni trebuie să se notifice către UE toate formele de plăţi CNDP

FCBR: Până la finele acestei luni trebuie să se notifice către UE toate formele de plăţi CNDP

Am stabilit, împreună cu ministerul, ca până la finele lunii martie să se notifice către Uniunea Europeană toate formele de plăţi naţionale complementare directe (CNDP) pentru a putea să primim răspunsuri, să ştim pe ce ne bazăm în anul 2012 ca şi forme de susţinere, de sprijin, a declarat pentru Agroinfo, Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR). 

Viza asociaţiilor nu mai este necesară pentru CNDP la bovine

Viza asociaţiilor nu mai este necesară pentru CNDP la bovine

Cererile pentru Plata Naţională Directă Complementară (CNDP) pentru anul 2011 pot fi depuse de crescătorii de bovine fără viza asociaţiilor. Ministerul Agriculturii a modificat, la 1 august 2011, condiţiile de acordare a sprijinului, după ce Comisia Europeană a atras atenţia că obligativitatea vizei din partea asociaţiilor de crescători de animale nu respectă reglementările privind acordarea primei pe exploataţie la specia bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ce apreciază clienții la tractoarele și combinele Massey Ferguson

Ce apreciază clienții la tractoarele și combinele Massey Ferguson

Un interviu cu Marius Preda, șef fermă Agricola Internațional SRL, Brebeni, jud. Olt și Robert Săraru, reprezentant vânzări SIGMA România.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii