FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Crescătorii de bovine şi de bivoliţe din zonele defavorizate pot depune cereri între 6 august şi 21 septembrie

Publicat: 31 iulie 2012 - 21:27
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten


Crescătorii de vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe de lapte din zonele defavorizate pot depune la APIA cererile pentru ajutorul specific între 6 august şi 21 septembrie 2012, potrivit proiectului de hotărâre adoptat în 31 iulie a.c. de Guvern.

„Azi (marţi, 31 iulie 2012 - n.red.) Guvernul a aprobat prin hotărâre schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate. Beneficiarii acestui sprijin sunt crescătorii de animale şi e un ajutor menit să compenseze dezavantajele specifice zonei din următoarele categorii de animale: vaci de lapte, bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora”, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, după şedinţa Guvernului.

Daniel Constantin a adăugat că, din 2014, zonele defavorizate vor fi redefinite la nivel european şi, potrivit noului algoritm, suprafeţele defavorizate din România vor creşte cu 15%, ceea ce înseamnă că de acest sprijin va beneficia o categorie mai largă de fermieri.

Sprijinul va fi acordat numai pentru crescătorii din zonele defavorizate, pentru maxim 15 vaci de lapte, maxim 50 bivoliţe femele, sau maxim 90 taurine de carne

Sprijinul va fi acordat pentru minim 2 şi maxim 15 capete de vaci de lapte pe beneficiar (chiar dacă acesta are mai multe exploataţii în zone defavorizate), maxim 50 capete femele din specia bivoliţe de lapte, respectiv maxim 90 capete de taurine din rase de carne şi/sau tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne, iar valoarea sprijinului, în funcţie de numărul de solicitări şi de animale eligibile la plată va fi de maxim 250 euro/cap pentru vaca de lapte, maxim 187,5 euro/cap pentru bivoliţe şi cel mult 300 euro/cap pentru taurine de carne. (Acestea sunt sumele maxime prevăzute în proiect. În realitate, însă, în 2011, când sprijinul a fost acordat doar pentru vaca de lapte din zonele defavorizate, cuantumul ajutorului financiar a fost de 86,37 euro/cap de vacă.)

Pentru taurinele din rase de carne şi metişii acestora: vaci din rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne, ajutorul specific se acordă:
- o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul şi/sau femel care are vârsta de maximum 20 luni, existent sau ieşit din exploataţie, în perioada 6 august a anului calendaristic precedent - 21 septembrie a anului în care se solicită ajutorul specific;
- anual, pentru vaci din rase de carne.

Cuantumul ajutorului specific se calculează anual, în lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaţie a lunii septembrie, care este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Valoarea totală a acestui sprijin, finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, este de 30 de milioane de euro.

Vizualizat: 3939 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Taurine de carne

Taurine de carne

23 august 2011

Citeste si:

Bani pentru vaca de lapte, taurine de carne şi bivoliţe din zonele defavorizate

Bani pentru vaca de lapte, taurine de carne şi bivoliţe din zonele defavorizate

Maxim 30 milioane euro din bani europeni ar putea primi pentru 2012 crescătorii de vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe de lapte din zonele defavorizate, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Agriculturii şi care aşteaptă, deocamdată, aprobarea finală.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii