KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APIA: Cererile de ajutor de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor se depun până în 15 octombrie

Publicat: 03 octombrie 2011 - 15:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că, între 1 şi 15 octombrie, potenţialii beneficiari pot depune cererile pentru ajutorul de stat privind bunăstarea păsărilor şi porcinelor, aferente perioadei 16 octombrie 2011 - 15 octombrie 2012.

Cererile iniţiale anuale se depun la centrul APIA judeţean/al municipiului Bucureşti, pe raza căruia beneficiarul îşi desfăşoară activitatea de creştere a păsărilor, respectiv a porcinelor.
„Beneficiarii ajutorului de stat sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare, şi/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute sau organizaţii de producători recunoscute, după caz, care deţin, cresc sau exploatează păsări, respectiv porcine, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole”, se arată în comunicat.

Solicitanţii ajutorului de stat trebuie să îndeplinească unele condiţii minime comune tuturor măsurilor, la care se adaugă condiţiile specifice fiecărei măsuri de asigurare a bunăstării animalelor.
Condiţii:
•    beneficiarul trebuie să solicite ajutorul de stat înainte de începerea desfăşurării activităţii, în baza cererii iniţiale anuale şi să îşi asume voluntar angajamentul ferm pentru utilizarea măsurilor tehnologice care asigură bunăstarea păsărilor/bunăstarea şi protecţia porcinelor, după caz.
•    trebuie să facă parte din forme asociative legal constituite, grupuri de producători recunoscute de stat, asociaţii economice sau cooperative de producţie şi valorificare, sau să fie membrii ai altor organizaţii profesionale şi să deţină autorizaţie sanitară veterinară pentru exploataţie sau să fie înregistraţi sanitar veterinar, după caz.
•    trebuie să fie înregistraţi în Registrul agricol/Registrul Naţional al Exploataţiilor al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, deţinând un cod de exploataţie, după caz şi să respecte ordinele preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul MADR, www.madr.ro.

Vizualizat: 3904 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APDRP: Noi coeficienţi de calcul al UDE, pentru trei măsuri

APDRP: Noi coeficienţi de calcul al UDE, pentru trei măsuri

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) noii coeficienţi de calcul al Unităţii de Dimensiune Economică (UDE). Aceştia se vor aplica începând cu sesiunea din noiembrie 2011, pentru Măsura 112, iar în cazul  Măsurii 121 şi al Măsurii 141 noii coeficienţi se vor aplica începând cu prima sesiune din anul 2012.

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Subvenţia necuvenită se returnează, fermierii sunt obligaţi să înapoieze banii

Fermierii maramureşeni care au încasat plăţi necuvenite de la APIA vor fi obligaţi să returneze banii.

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Raport: Sprijinul UE pentru producătorii de lapte afectează ţările în curs de dezvoltare

Potrivit unui raport al organizaţiei neguvernamentale ActionAid, citat de Eubusiness, subvenţiile Uniunii Europene continuă să-i afecteze pe producătorii de lapte din ţările în curs de dezvoltare, în ciuda reformelor recente menite a evita distorsionarea comerţului internaţional şi a preţurilor produselor agricole.

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Cioloş susţine subvenţionarea băncilor de alimente

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine menţinerea subvenţiilor europene pentru băncile de alimente destinate celor mai defavorizaţi dintre cetăţenii Uniunii Europene, solicitând statelor membre să pună capăt blocajului existent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii