Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Cererile pentru subvenţia din agricultura ecologică se pot depune până la 29 noiembrie

Publicat: 10 octombrie 2013 - 18:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul specific acordat operatorilor din agricultura ecologică pentru anul 2013 a fost prelungit până la 29 noiembrie a.c., în condiţiile în care acesta expira la data de 15 octombrie.

Până în prezent au fost depuse mai puţin de 150 de cereri din cauza lipsei unor documentele de eligibilitate. “Prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific pentru anul 2013 până la 29 noiembrie, precum şi pentru emiterea documentului justificativ respectiv certificatului de conformitate/ master certificatului/ certificatului de confirmare a conversiei, până la 15 noiembrie le va da posibilitatea tuturor potenţialilor beneficiari să acceseze această formă de ajutor specific pentru agricultura ecologică. Prin modificarea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific se va putea acorda timpul necesar finalizării verificărilor efectuate de către organismele de inspecţie şi certificare la operatorii din sistemul de agricultură ecologică şi pentru eliberarea documentelor justificative”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR a primit numeroase solicitări din partea asociaţiilor operatorilor din agricultură ecologică de prelungire a termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific, precum şi pentru eliberarea documentului justificativ, respectiv a certificatului de conformitate/ master certificat/ certificat de confirmare a conversiei.
Până în prezent au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sub 150 de cereri pentru ajutorul specific conform HG 759/2010.
În şedinţa de Guvern din data de 9 octombrie 2013 a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru modificarea HG nr. 759/ 2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3004 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!