Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică primeşte 3 milioane de euro în plus pentru 2012

Publicat: 04 iunie 2013 - 21:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a aprobat, în 4 iunie 2013, suplimentarea cu aproape 3 milioane de euro a fondurilor pentru sprijinirea producătorilor agricoli din sectorul de agricutură acologică aferente anului 2012.

Astfel, 2,952 milioane euro în plus vor fi alocate schemei de ajutor specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică din bugetul neutilizat al schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte și de carne de vită din zonele defavorizate. Drept urmare, plafonul maxim al ajutorului financiar specific acordat producătorilor din agricultura ecologică pentru anul 2012 va fi de 7,050 milioane euro, din care 5,727 milioane euro pentru  producţia vegetală şi 1,323 milioane euro pentru producţia animalieră

Suma totală alocată acestei scheme de sprijin pentru producătorii agricoli din sectorul de agricutură acologică prin HG 759/2010, publicată în M.Of. 552 din 5 august 2010, cu modificările și completările ulterioare, era 4.098.000 euro.

Până la 15.10.2012, primul termen limită de depunere, au fost înregistrate un număr de 10.334 cereri în vederea accesării ajutorului specific în sectorul de agricultură ecologică, conform informațiilor primite din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG aprobat de Guvern.

Până la cel de-al doilea termen de depunere, de 15 decembrie 2012, pentru beneficiarii producători agricoli înregistrați în sistemul de agricultură ecologică, aflați în perioada de conversie care au avut încheiate contracte cu organismul de inspecție și certificare căruia i-a fost retrasă aprobarea, numărul maxim de posibili solicitanți era estimat la 6000.

În consecință, pentru anul 2012, erau estimate 16.334 de cereri de sprijin, mai mult decât dublul celor depuse în 2011, respectiv 7.058 de cereri.

1 septembrie - 15 octombrie 2013: perioada de depunere a cererilor

Prin HG aprobată de Guvern în 4 iunie 2013 se modifică şi perioada de depunere acererilor de sprijin pentru anul în curs, respectiv 1 septembrie - 15 octombrie 2013, având în vedere timpul necesar efectuării inspecțiilor de către organismele de inspecție și certificare asupra exploatațiilor care fac obiectul acestei scheme de sprijin.

De asemenea, se  modifică termenul de solicitare a documentului justificativ în conformitate cu art.29 alin.(1) din Regulamentul (CE) nr.834/2007, precum și termenul pentru începerea controalelor la fața locului, care va fi 1 noiembrie 2013.

Condiţii în plus pentru crescătorii de animale

Pentru producătorii din sectorul de creştere a animalelor care solictă sprijin pentru agricultura ecologică, cererea ajutorului specific va trebui să fie însoţită de o adeverință emisă prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, care atestă că animalele din exploatație sunt cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor și caprinelor, iar acțiunile prevăzute sunt efectuate la zi.

Vizualizat: 2289 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii