KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Tabără: Crescătorii din zonele defavorizate vor primi, din acest an, subvenţie şi pentru creşterea vacilor de carne

Publicat: 14 august 2011 - 17:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii din zonele defavorizate care cresc vaci de carne vor primi, din acest an, subvenţie pentru creşterea vacilor de carne, le-a promis Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, crescătorilor de animale prezenţi în 13 augsut a.c. la inaugurarea unui târg din oraşul Zlatna, jud. Alba.

Potrivit ministrului Agriculturii, de acest ajutor financiar ar urma să beneficieze cei care „deţin tăuraşi de carne, rasă pură sau metis sau cei care îşi îngraşă sau ţin animale de carne pe care le au ca şi partea secundară atunci când se face selecţia animalelor pentru lapte”.

„Vă spun că, în perspectiva imediată, în 2-3 ani carnea de bovină va fi într-o piaţă şi o cerere excepţională”, le-a spus ministrul Valeriu Tabără, citat de Agerpres, fermierilor, subliniind că, în prezent, în România „este un deficit mare de carne (de vită – n.red.) şi se importă”.

„De ce să importăm când putem produce? De ce să importăm atunci când putem produce o carne de calitate pe păşunile care, iată, au fost invadate de spini şi de porumbari şi de măceşi şi de tot ceea ce-i mai rău. Zone întregi de păşune de deal şi de munte sunt nefolosite”, a spus Tabără, care a adăugat că sunt circa 4 milioane de hectare de astfel de terenuri.

Ministrul Tabără: Există un surplus de 38 milioane euro la bugetul Ministerului Agriculturii

Banii pentru această formă de sprijin vor veni din bugetul Ministerului Agriculturii, unde, potrivit ministrului Tabără, există un surplus de bani, ce vor fi direcţionaţi către sprijinirea crescătorilor de vaci din zone defavorizate, dar şi a cultivatorilor de orez, majoritatea acestora, aflându-se, de asemenea, în zone defavorizate.

„În acest an, cu acest surplus, anul trecut am avut 22 de milioane de euro, acum avem 38 de milioane de euro, am mers pe carne la vită şi orez, de pildă, pentru că orezul îl avem tot pe zone defavorizate şi este un potenţial excepţional”, a spus Tabără.

Deşi ministrul Agriculturii a declarat că nu poate spune exact ce procent din această sumă, de 38 milioane euro, ar reveni pentru sprijinul destinat crescătorilor de vaci de carne, acesta a precizat că „este nominalizarea transmisă la Bruxelles, banii îi avem şi o să vedem chiar repartiţia exactă”.

Valeriu Tabără a participat sâmbătă, 13 august 2011, la Zlatna, în judeţul Alba, la inaugurarea unui târg modern pentru animale, amenajat pe locul fostului combinat Ampelum, în imediata apropiere a iazului de decantare de steril. În amenajarea târgului au fost investiţi 600.000 de lei, fonduri proprii şi bani proveniţi dintr-un proiect de ecologizare a zonei, potrivit primarului Silviu Ponoran, citat de Agerpres.

Vizualizat: 4873 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Aproape 100 euro pentru vaca de lapte din zone defavorizate

Aproape 100 euro pentru vaca de lapte din zone defavorizate

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate vor primi 99,63 euro pe cap de animal, iar plăţile vor începe de săptămâna viitoare, ne-a declarat Mircea Ciurea, preşedintele FCBR, după întâlnirea din 23 iunie a.c. cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi cei ai APIA.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii