Adama
Agreena
AGRICOVER

Condiții modificate pentru subvenția de 1.200 euro pe hectar!

Publicat: 21 iulie 2022 - 20:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii va modifica una dintre condițiiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii ajutorului de minimis, precum și data de depunere a documentelor justificative.

Potrivit unui proiect publicat de MADR în dezbatere publică pe 21 iulie, beneficiarii sprijinului de 1.200 euro/ha pentru producția de struguri de masă vor trebui să aibă completat Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor doar pentru anul de producție 2022, și nu începând cu data înființării culturii.

De asemenea, MADR va corecta și o eroare materială din Hotărârea Guvernului nr. 798/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 595 din 20 iunie 2022. Concret, data limită de depunere a documentelor la direcțiile agricole va fi data de 29 noiembrie a anului de cerere, care este și data limită de valorificare a producției.

Potrivit poiectului MADR, HG 798/2022 se modifică după cum urmează:

1. La articolul 5, alineatul (1), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„e) să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, pentru anul de producție 2022 (în loc de completat începând cu data înființării culturii-n.red.) şi avizat de OFJ;"

2. La articolul 10, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(6) Pentru obţinerea sprijinului prevăzut la art. 6 alin. (2), după efectuarea verificărilor prevăzute la alin. (1), potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea programului au obligaţia să depună la DAJ unde au depus cererea de înscriere în program documentele justificative prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. f), precum şi copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, pentru anul de producție 2022 şi avizat de oficiul fitosanitar judeţean, până la 29 noiembrie inclusiv (în loc de 21 noiembrie inclusiv - n.red.) a anului de cerere."

Valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 1.200 euro/ha și se plătește în lei la cursul de schimb de 4,9475 lei.

Aceștia trebuie să utilizeze o suprafață cu plantații de struguri de masă, de minimum 1.000 mp și maximum 10 ha inclusiv, să obțină o producție de minimum 6.000 kg struguri de masă/ha, să fie înregistrați în Registrul agricol de la primărie cu plantațiile de struguri de masă, în anul 2022, la specificația vii nobile pe rod, pentru struguri de masă, să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor și să facă dovada producției minime realizate prin documente justificative. Valorificarea producției de struguri de masă se face până la data de 29 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Detalii despre condițiile de acordare a ajutorului de minimis: Noua subvenție de 1.200 euro/ha!

Vizualizat: 3029 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CUM SĂ AVEŢI O VIE CU ŢESUT LEMNOS SĂNĂTOS ŞI MAI MULT ZAHĂR ÎN STRUGURI

CUM SĂ AVEŢI O VIE CU ŢESUT LEMNOS SĂNĂTOS ŞI MAI MULT ZAHĂR ÎN STRUGURI

Scăderea recoltei de struguri este cauzată, adesea, de starea în care se află părţile lemnoase ale viţei de vie, care transportă apa şi substanţele nutritive, le distribuie şi le stochează.

Sercadis® e soluţia puternică şi flexibilă pentru culturile de viţă de vie, măr şi păr

Sercadis® e soluţia puternică şi flexibilă pentru culturile de viţă de vie, măr şi păr

Sercadis® este un fungicid BASF, cu performanţe deosebite în protecţia împotriva făinării la viţa de vie, precum şi a rapănului şi a făinării la măr şi păr.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii