Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

BANI pentru LÂNĂ. Iată cât va fi SUBVENŢIA pe KILOGRAM!

Publicat: 15 mai 2017 - 10:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OIERII VOR PRIMI BANI PENTRU LÂNA VÂNDUTĂ SAU PREDATĂ! Această măsură a fost anunţată de Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, în cadrul unei vizite în judeţul Ialomiţa. 

„75% din lâna din România se aruncă. În programul nostru este prevăzut pentru anul viitor să realizăm centre de colectare, dar am vrea să nu pierdem nici anul acesta lâna. Vrem să-i încurajăm pe oieri să nu arunce lâna pe câmp sau să nu o ardă. Ministrul Agriculturii împreună cu ministrul Cercetării au început să se gândească la cum poate fi folosită lâna în alte domenii faţă de cele tradiţionale. Au realizat un material pentru izolare, care este mult mai bun decât vata minerală. Ministrul Agriculturii le spune că dacă vor păstra anul acesta lâna la anul vor primi subvenţie pe fiecare kg de lână vândută, cel puţin 1 leu”, a afirmat Dragnea. Măsura priveşte lâna vândută cu acte doveditoare sau cea predată la centrele de colectare.

dragnea-subventie-lana_b

Pentru a demonstra că se poate găsi o întrebuinţare a acestei lâni, ministrul Agriculturii a prezentat jurnaliştilor o mostră numai bună pentru a izola pereţii caselor. „Lâna am luat-o de la un cioban şi i-am spus: decât pe gard, mai bine în pat sau în pereţii caselor, aşa cum spunea domnul preşedinte. Analizăm toate metodele prin care să luăm toată cantitatea de lână pentru a nu-i da foc. Programul va funcţiona foarte bine. Vom face puncte de colectare, oamenii aduc acolo lâna. După care o ducem să o prelucrăm în România”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

dragnea-si-daea-pe-teren_b

O altă problemă pentru crescătorii români de ovine este livrarea cărnii de oaie şi de miel, caz în care se caută soluţii: „am vb cu ministrul Agriculturii şi sunt cereri de carne de ovine pe ţările din Golf, dar din România nu s-a putut realiza un export, o preluare organizată, eficientă şi care să elimine intemediarii. Mi-a spus că a avut mai multe întâlniri cu oficiali şi reprezentanţi ai unor ţări din Golf şi acum lucrează la un sistem prin care să se realizeze această preluare a ovinelor din România în două variante: ori să le preia în viu, ori să investească aici. Discuţia a fost să devenim principalul furnizor pentru zona respectivă şi să se elimine intermediarii. Aşa câştigă şi beneficiarii finali şi România”, a explicat Liviu Dragnea.

Vizualizat: 18683 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii