Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Bio - România îndeamnă beneficiarii ajutoarelor pentru agricultura ecologică să îşi verifice funcţionalitatea conturilor

Publicat: 24 iunie 2012 - 11:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
APIA trebuie să plătească banii alocaţi agriculturii ecologice prin HG 759/2010 până la finalul lui iunie

Asociaţia Bio - România îndeamnă fermierii beneficiari ai ajutoarelor de stat pentru agricultura ecologică să verifice dacă acele conturi notificate la APIA pentru plata sprijinului sunt funcţionale şi dacă banii pe care APIA trebuie să îi plătească până la finalul lunii iunie 2012 au intrat în conturi.

„Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) are obligaţia de a vira sumele rezultate prin împărţirea plafonului alocat agriculturii ecologice la numărul total de fermieri eligibili (suma aferentă fermelor cu suprafeţe cuprinse între 0,3 ha şi 5 ha este de 213 euro). În cazul în care până la data de 30 iunie aceşti bani nu sunt viraţi, România îi va pierde. În acest sens, adresăm fermierilor beneficiari ai H.G. 759/2010, rugămintea de a-şi verifica funcţionalitatea conturilor şi dacă banii au fost transferaţi. De asemenea, fermierii trebuie să utilizeze respectiva sumă de bani pentru necesităţile fermei”, se arată într-un comunicat de presă trasmis de Asociaţia Bio - România şi citat de Agerpres.

Bio  România a propus ca şi fermierii care vor să treacă de la agricultura convenţională la cea ecologică să poată primi bani prin PNDR

Pentru completarea sumei virate iniţial de APIA, Asociaţia Bio - România a propus Ministerului Agriculturii ca o parte din fondurile neutilizate din cadrul diferitelor măsuri ale PNDR să fie transferate pentru completarea plăţilor la nivelul plafoanelor financiare prevăzute în H.G. 759/2010.

„Asociaţia Bio - România a solicitat conducerii Ministerului deschiderea procedurilor de renegociere a PNDR cu Comisia Europeană în vederea extinderii pachetului 5 (Agricultura ecologică, ce poate fi accesat în cadrul măsurilor de agro-mediu) şi pentru fermierii care doresc să treacă din sistemul de agricultură convenţională la practicarea agriculturii ecologice”, mai precizează documentul citat.

O întâlnire între câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei Bio - România se vor întâlni cu şi conducerea Ministerului Agriculturii va avea loc miercuri, 27 iunie 2012.

Vizualizat: 2918 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!