Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Agricultura ecologică: subvenţii şi pentru beneficiarii cu datorii la stat

Publicat: 06 septembrie 2012 - 11:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Termenul de depunere a cererii de finanţare pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică a fost prelungit până la 15 octombrie 2012, respectiv până la la 15 decembrie a.c. pentru producătorii care au încheiat contracte de prestări servicii cu un organism de inspecţie şi certificare căruia i-a fost retrasă aprobarea.

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea şi completarea HG nr. 759 /2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

mere-ecologice_b

Solicitanţii nu trebuie să facă dovada lipsei datoriilor restante la bugetul de stat
Pentru accesarea ajutorului specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, solicitantul trebuia să facă dovada lipsei datoriilor restante la bugetul de stat sau bugetul local.
Noua Hotărâre de Guvern elimină obligativitatea prezentării acestei dovezi.

Fonduri majorate la 4.098.000 euro
O altă noutate cuprinsă în actul normativ aprobat ieri priveşte creşterea plafonului alocat acestei măsuri de la 3.098.000 euro la 4.098.000 euro.

De asemenea, termenul de depunere a cererii de finanţare a fost prelungit până la 15 octombrie 2012.
În ceea ce-i priveşte pe producătorii care au încheiat contracte de prestări servicii cu un organism de inspecţie şi certificare căruia i-a fost retrasă aprobarea, termenul pentru eliberarea certificatului şi depunerea cererilor a fost prelungit până la 15 decembrie a.c.

Vizualizat: 2930 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cererile pentru agricultura ecologică vor putea fi depuse între 1 septembrie şi 15 octombrie

Cererile pentru agricultura ecologică vor putea fi depuse între 1 septembrie şi 15 octombrie

Producătorii din sectorul de agricultură ecologică vor putea depune cererile pentru sprijinul specific pentru 2012 în perioada 1 septembrie - 15 octombrie şi nu vor mai fi obligaţi să nu aibă datorii restante la bugetul local sau de stat ca să poată primi ajutorul financiar.

Agricultura ecologică: Producători mai mulţi, subvenţii mai mici pe 2011

Agricultura ecologică: Producători mai mulţi, subvenţii mai mici pe 2011

Sprijinul acordat în 2011 pentru fermele ecologice s-a redus la 12% din suma primită de acestea în 2010, din cauza creşterii numărului solicitanţilor de la 1.700 la 7.800, a declarat directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Dorel Benu.

Tulcea – pe locul I în ţară la suprafaţa cultivată în sistem ecologic

Tulcea – pe locul I în ţară la suprafaţa cultivată în sistem ecologic

În judeţul Tulcea, agricultura ecologică se practică pe circa 35.000 de hectare, situându-se astfel pe primul loc în ţară în acest domeniu, potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR).

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

18,5% din suprafaţa agricolă a Austriei este cultivată în sistem ecologic, ceea ce o face să fie statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din suprafaţa agricolă a ţării destinat producţiei ecologice.

Agricultorii vasluieni sunt tot mai interesaţi de producţia în sistem ecologic

Agricultorii vasluieni sunt tot mai interesaţi de producţia în sistem ecologic

În judeţul Vaslui, numărul producătorilor agricoli interesaţi de agricultura ecologică a crescut constant de la un an la altul.

Bio - România îndeamnă beneficiarii ajutoarelor pentru agricultura ecologică să îşi verifice funcţionalitatea conturilor

Bio - România îndeamnă beneficiarii ajutoarelor pentru agricultura ecologică să îşi verifice funcţionalitatea conturilor

Asociaţia Bio - România îndeamnă fermierii beneficiari ai ajutoarelor de stat pentru agricultura ecologică să verifice dacă acele conturi notificate la APIA pentru plata sprijinului sunt funcţionale şi dacă banii pe care APIA trebuie să îi plătească până la finalul lunii iunie 2012 au intrat în conturi.

Un milion de hectare ecologice în Franţa

Un milion de hectare ecologice în Franţa

Agricultura ecologică este din ce în ce mai apreciată în Franţa, ţară care va înregistra anul acesta o suprafaţă de un milion de hectare destinate cultivării în regim organic.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii