Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

80 MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

Publicat: 17 iulie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU SOFT-UL SUBVENȚIILOR. 80 milioane de lei va cheltui Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) de la bugetul de stat pentru extinderea și dezvoltarea, în următorii trei ani, a sistemului informatic prin care plătește subvențiile către fermieri. Pentru ce sunt acești bani?

Suma este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, publicat de MADR pe 17 iulie 2017.

Sistemul Informatic al APIA, dezvoltat în perioada 2013-2016 trebuie adaptat modificării regulamentelor europene, legislației naționale și respectiv schimbărilor organizaționale, ceea ce presupune dezvoltarea componentelor existente, dezvoltarea de componente noi și menținerea functionalităților sistemului informatic al APIA.
Realizarea proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale Sistemului Informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură” este absolut necesară pentru ca România să poată gestiona în contiuare cererile de plată depuse de fermieri pentru plata ajutorului acordat de Uniunea Europeană în domeniul agriculturii, motivează Ministerul Agriculturii în nota de fundamentare a HG.

Potrivit documentului, titualrul proiectului de investiţii Servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură" este Ministerul Agriculturii, iar beneficiarul este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 79.882.320 lei, eșalonați astfel:
- Anul I - 20 milioane lei
- Anul II – 20 milioane lei
- Anul III – 39,882 milioane lei
Banii necesari vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Sistemul informatic va fi implementat în 309 Centre judeţene, locale şi aparatul central ale APIA, pentru un număr de 5.000 de utilizatori.

1.200.000 blocuri fizice vor fi digitizate prin sistemul informatic pentru identificarea parcelelor agricole utilizate de beneficiarii de subvenții agricole.

6.000.000 parcele agricole vor fi gestionate de sistem.

Suprafaţa agricolă eligibilă gestionată în cadrul blocurilor fizice digitizate pentru identificarea parcelelor agricole este de 13.200.000 ha.

Potrivit proiectului de act normativ, principalele obiective generale, din punct de vedere al dezvoltarii/extinderii sistemului informatic sunt:          • Dezvoltarea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu cerințele de business identificate în procesarea cererilor de plată.              • Menținerea funcționalităților sistemului informatic al APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte a solicitărilor de plată.

Astfel, pentru perioada 2017-2020, perioadă în care va fi valabilă noua PAC 2014-2020, vor fi necesare actualizări ale sistemului informatic actual, dezvoltări ale modulelor existente și crearea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu modificările regulamentelor europene, legislației naționale și a schimbărilor organizaționale, privind:
a) Subsistemul I.A.C.S. (Sistemul Integrat de Administrare si Control);
b) Subsistemul LPIS (Sitemul de Identificare a parcelelor agricole);
c) Subsistemul de Măsuri de Dezvoltare Rurală;
d) Subsistemul de Scheme privind Reglementarea Pieței;
e) Subsistemul Scheme privind Direcția Comerț Exterior și Promovarea Produselor Agricole;
f) Subsistemul de Cotă de Lapte;
g) Componenta de interfață cu subsisteme externe;
h) Asigurarea de servicii lunare de suport pentru exploatarea sistemului informatic;
i) Asigurarea de servicii de administrare a bazelor de date și a serverelor de aplicație ale sistemului informatic al APIA, respectiv monitorizarea și creșterea performanței sistemului informatic, actualizări, documentare, back-up și restaurare aplicații;
j) Servicii de evaluare și asigurare a securității informatice privind toate subsistemele sistemului informatic și componente de interfață existente, sau cele care vor fi definite ulterior ca urmare a cerințelor specifice apărute.

Serviciile de dezvoltare și actualizare vor include servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, integrare software, testare, punere în funcțiune, implementare, project management și, după caz, activități de instruire și asistență tehnică.

În cazul în care nu pot fi reutilizate interfețele actuale, serviciile de dezvoltare, respectiv actualizare a sistemului informatic, vor include servicii de implementare a unor interfețe specifice suplimentare cu actualul sistem informatic, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de HG ce trebuie aprobat de Guvern.

Vizualizat: 2028 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

PARTENERI TIMP DE 10 ANI! Compania SIVECO și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost într-un parteneriat timp de 10 ani. Contractul pe care APIA le-a încheiat cu SIVECO pentru construirea unui soft cu care să le achite fermierilor subvențiile expiră pe 30 iunie. APIA va organiza o nouă licitație!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

UN FERMIER ROMÂN  A LUAT BANI PE TOATE SCHEMELE DE PLATĂ DIN AGRICULTURĂ ȘI A DAT PESTE CAP SOFTUL APIA. Dacă s-ar da subvențiile la timp, fermierii români ar câștiga 30-40 de euro în plus pe hectar și ar reuși să-și plătească la timp împrumuturile, spune fermierul care a luat bani din toate subvențiile aferente campaniei 2015. Fiind complex, dosarul lui de subvenții a blocat sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:30

AJUTOR DE CRIZĂ PENTRU FERMIERI! Ajutorul de crziă de 7.000 de euro pentru un fermier este în vigoare, decizia Comisiei Europene a fost publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial UE. Bugetul pentru acordarea acestui ajutor fermierilor români este de 80 de milioane de euro. Crescătorii de bovine vor primi o subvenție suplimentară de 100 de euro pe cap de animal, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, la Agro TV.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

02 iulie 2020 - 08:56

AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI. Sectorul apicol a fost foarte afectat în acest an de seceta extremă. Apicultorii au nevoie de ajutor, iar Ministerul Agriculturii a pregătit deja un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor de minimis pe familie de albine, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, miercuri seara, la Agro TV.

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

01 iulie 2020 - 17:25

PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în perioada 16 octombrie 2019 - 30 iunie 2020, a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde euro, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

01 iulie 2020 - 17:06

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în intervalul 01 – 31.07.2020, se depun cererile de plată pentru sprijinul privind asigurarea recoltei de struguri pentru vin în perioada 2019-2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii