Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

80 MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

Publicat: 17 iulie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU SOFT-UL SUBVENȚIILOR. 80 milioane de lei va cheltui Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) de la bugetul de stat pentru extinderea și dezvoltarea, în următorii trei ani, a sistemului informatic prin care plătește subvențiile către fermieri. Pentru ce sunt acești bani?

Suma este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, publicat de MADR pe 17 iulie 2017.

Sistemul Informatic al APIA, dezvoltat în perioada 2013-2016 trebuie adaptat modificării regulamentelor europene, legislației naționale și respectiv schimbărilor organizaționale, ceea ce presupune dezvoltarea componentelor existente, dezvoltarea de componente noi și menținerea functionalităților sistemului informatic al APIA.
Realizarea proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale Sistemului Informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură” este absolut necesară pentru ca România să poată gestiona în contiuare cererile de plată depuse de fermieri pentru plata ajutorului acordat de Uniunea Europeană în domeniul agriculturii, motivează Ministerul Agriculturii în nota de fundamentare a HG.

Potrivit documentului, titualrul proiectului de investiţii Servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură" este Ministerul Agriculturii, iar beneficiarul este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 79.882.320 lei, eșalonați astfel:
- Anul I - 20 milioane lei
- Anul II – 20 milioane lei
- Anul III – 39,882 milioane lei
Banii necesari vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Sistemul informatic va fi implementat în 309 Centre judeţene, locale şi aparatul central ale APIA, pentru un număr de 5.000 de utilizatori.

1.200.000 blocuri fizice vor fi digitizate prin sistemul informatic pentru identificarea parcelelor agricole utilizate de beneficiarii de subvenții agricole.

6.000.000 parcele agricole vor fi gestionate de sistem.

Suprafaţa agricolă eligibilă gestionată în cadrul blocurilor fizice digitizate pentru identificarea parcelelor agricole este de 13.200.000 ha.

Potrivit proiectului de act normativ, principalele obiective generale, din punct de vedere al dezvoltarii/extinderii sistemului informatic sunt:          • Dezvoltarea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu cerințele de business identificate în procesarea cererilor de plată.              • Menținerea funcționalităților sistemului informatic al APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte a solicitărilor de plată.

Astfel, pentru perioada 2017-2020, perioadă în care va fi valabilă noua PAC 2014-2020, vor fi necesare actualizări ale sistemului informatic actual, dezvoltări ale modulelor existente și crearea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu modificările regulamentelor europene, legislației naționale și a schimbărilor organizaționale, privind:
a) Subsistemul I.A.C.S. (Sistemul Integrat de Administrare si Control);
b) Subsistemul LPIS (Sitemul de Identificare a parcelelor agricole);
c) Subsistemul de Măsuri de Dezvoltare Rurală;
d) Subsistemul de Scheme privind Reglementarea Pieței;
e) Subsistemul Scheme privind Direcția Comerț Exterior și Promovarea Produselor Agricole;
f) Subsistemul de Cotă de Lapte;
g) Componenta de interfață cu subsisteme externe;
h) Asigurarea de servicii lunare de suport pentru exploatarea sistemului informatic;
i) Asigurarea de servicii de administrare a bazelor de date și a serverelor de aplicație ale sistemului informatic al APIA, respectiv monitorizarea și creșterea performanței sistemului informatic, actualizări, documentare, back-up și restaurare aplicații;
j) Servicii de evaluare și asigurare a securității informatice privind toate subsistemele sistemului informatic și componente de interfață existente, sau cele care vor fi definite ulterior ca urmare a cerințelor specifice apărute.

Serviciile de dezvoltare și actualizare vor include servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, integrare software, testare, punere în funcțiune, implementare, project management și, după caz, activități de instruire și asistență tehnică.

În cazul în care nu pot fi reutilizate interfețele actuale, serviciile de dezvoltare, respectiv actualizare a sistemului informatic, vor include servicii de implementare a unor interfețe specifice suplimentare cu actualul sistem informatic, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de HG ce trebuie aprobat de Guvern.

Vizualizat: 2125 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

PARTENERI TIMP DE 10 ANI! Compania SIVECO și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost într-un parteneriat timp de 10 ani. Contractul pe care APIA le-a încheiat cu SIVECO pentru construirea unui soft cu care să le achite fermierilor subvențiile expiră pe 30 iunie. APIA va organiza o nouă licitație!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

UN FERMIER ROMÂN  A LUAT BANI PE TOATE SCHEMELE DE PLATĂ DIN AGRICULTURĂ ȘI A DAT PESTE CAP SOFTUL APIA. Dacă s-ar da subvențiile la timp, fermierii români ar câștiga 30-40 de euro în plus pe hectar și ar reuși să-și plătească la timp împrumuturile, spune fermierul care a luat bani din toate subvențiile aferente campaniei 2015. Fiind complex, dosarul lui de subvenții a blocat sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Alte articole in aceasta categorie

ACTE NECESARE PENTRU SUBVENȚIA APIA DE 379 EURO/VACĂ!

ACTE NECESARE PENTRU SUBVENȚIA APIA DE 379 EURO/VACĂ!

03 martie 2021 - 08:35

SUBVENȚII APIA 2021 ZOOTEHNIE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă anunță care sunt actele de care aveți nevoie ca să obțineți anul acesta subvenția APIA de cca 379 euro pe cap de vacă, sprijin cuplat zootehnic (SCZ) pentru vaci de lapte.

ANUNȚ URGENT APIA SUBVENȚII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

ANUNȚ URGENT APIA SUBVENȚII CRESCĂTORI DE ANIMALE!

03 martie 2021 - 07:59

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale care solicită anul acesta subvențiile agricole din zootehnie și vegetal. Ce trebuie să faceți înainte de completarea cererii unice de plată?

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

03 martie 2021 - 07:34

INFORMAȚII APIA. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă, vă spune cum se obține renta viageră agricolă. Iată informațiile de care aveți nevoie.

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

02 martie 2021 - 18:39

SUBVENȚII APIA 2021. Toţi fermierii, chiar şi cei care nu şi-au primit încă subvenţiile din Campania 2020, din cauza unor probleme apărute în teren, pot depune acum cererile unice de plată în Campania 2021, fără nicio interdicţie, a anunțat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin. El a mai precizat că sunt în curs de rezolvare contestațiile făcute de fermieri la controlul prin teledetecție.

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

02 martie 2021 - 17:51

SUBVENȚII APIA 2021. Data de referință se stabilește în funcție de data înființării exploatației cu cod ANSVSA. Data înființării este data intrării primului animal în exploatația cu cod ANSVSA conform înregistrărilor existente în baza națională de date (RNE) a ANSVSA, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

02 martie 2021 - 12:59

NU A DISPĂRUT NEDREPTATEA! Subvenția mică din zootehnie, cum o numesc crescătorii de animale, ajutorul național tranzitoriu pentru bovine va fi luată și anul acesta de cei care au deținut vaci la data de referință 31 ianuarie 2013. Condiția impusă anul acesta este deținerea măcar a unei singure vaci în exploatația agricolă. Această schimbare făcută anul acesta prin Ordinul ministrului agriculturii nu înlătură nedreptatea. Micii crescători, dar și specialiști APIA, au transmis mesaje către AGROINFO.

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

02 martie 2021 - 10:42

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Crescătorii români de animale încasează anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o subvenție de circa 160 de euro pe cap de animal chiar dacă dețin un singur animal eligibil la plată. Despre ce subvenție este vorba?

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

02 martie 2021 - 09:25

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 01 martie 2021, a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

02 martie 2021 - 08:57

SUBVENȚII APIA FERME BOVINE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță actele obligatorii pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru bovinele de carne.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

02 martie 2021 - 08:37

SUBVENȚII APIA 2021! Formularul cererii unice de plată APIA pentru anul 2021 a fost publicat luni, 1 martie 2021, în Monitorul Oficial. Acest formular este stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii nr.46/2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii