Adama
Vinasa Rompak

80 MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

Publicat: 17 iulie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU SOFT-UL SUBVENȚIILOR. 80 milioane de lei va cheltui Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) de la bugetul de stat pentru extinderea și dezvoltarea, în următorii trei ani, a sistemului informatic prin care plătește subvențiile către fermieri. Pentru ce sunt acești bani?

Suma este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, publicat de MADR pe 17 iulie 2017.

Sistemul Informatic al APIA, dezvoltat în perioada 2013-2016 trebuie adaptat modificării regulamentelor europene, legislației naționale și respectiv schimbărilor organizaționale, ceea ce presupune dezvoltarea componentelor existente, dezvoltarea de componente noi și menținerea functionalităților sistemului informatic al APIA.
Realizarea proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale Sistemului Informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură” este absolut necesară pentru ca România să poată gestiona în contiuare cererile de plată depuse de fermieri pentru plata ajutorului acordat de Uniunea Europeană în domeniul agriculturii, motivează Ministerul Agriculturii în nota de fundamentare a HG.

Potrivit documentului, titualrul proiectului de investiţii Servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură" este Ministerul Agriculturii, iar beneficiarul este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 79.882.320 lei, eșalonați astfel:
- Anul I - 20 milioane lei
- Anul II – 20 milioane lei
- Anul III – 39,882 milioane lei
Banii necesari vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Sistemul informatic va fi implementat în 309 Centre judeţene, locale şi aparatul central ale APIA, pentru un număr de 5.000 de utilizatori.

1.200.000 blocuri fizice vor fi digitizate prin sistemul informatic pentru identificarea parcelelor agricole utilizate de beneficiarii de subvenții agricole.

6.000.000 parcele agricole vor fi gestionate de sistem.

Suprafaţa agricolă eligibilă gestionată în cadrul blocurilor fizice digitizate pentru identificarea parcelelor agricole este de 13.200.000 ha.

Potrivit proiectului de act normativ, principalele obiective generale, din punct de vedere al dezvoltarii/extinderii sistemului informatic sunt:          • Dezvoltarea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu cerințele de business identificate în procesarea cererilor de plată.              • Menținerea funcționalităților sistemului informatic al APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte a solicitărilor de plată.

Astfel, pentru perioada 2017-2020, perioadă în care va fi valabilă noua PAC 2014-2020, vor fi necesare actualizări ale sistemului informatic actual, dezvoltări ale modulelor existente și crearea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu modificările regulamentelor europene, legislației naționale și a schimbărilor organizaționale, privind:
a) Subsistemul I.A.C.S. (Sistemul Integrat de Administrare si Control);
b) Subsistemul LPIS (Sitemul de Identificare a parcelelor agricole);
c) Subsistemul de Măsuri de Dezvoltare Rurală;
d) Subsistemul de Scheme privind Reglementarea Pieței;
e) Subsistemul Scheme privind Direcția Comerț Exterior și Promovarea Produselor Agricole;
f) Subsistemul de Cotă de Lapte;
g) Componenta de interfață cu subsisteme externe;
h) Asigurarea de servicii lunare de suport pentru exploatarea sistemului informatic;
i) Asigurarea de servicii de administrare a bazelor de date și a serverelor de aplicație ale sistemului informatic al APIA, respectiv monitorizarea și creșterea performanței sistemului informatic, actualizări, documentare, back-up și restaurare aplicații;
j) Servicii de evaluare și asigurare a securității informatice privind toate subsistemele sistemului informatic și componente de interfață existente, sau cele care vor fi definite ulterior ca urmare a cerințelor specifice apărute.

Serviciile de dezvoltare și actualizare vor include servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, integrare software, testare, punere în funcțiune, implementare, project management și, după caz, activități de instruire și asistență tehnică.

În cazul în care nu pot fi reutilizate interfețele actuale, serviciile de dezvoltare, respectiv actualizare a sistemului informatic, vor include servicii de implementare a unor interfețe specifice suplimentare cu actualul sistem informatic, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de HG ce trebuie aprobat de Guvern.

Vizualizat: 2461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

PARTENERI TIMP DE 10 ANI! Compania SIVECO și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost într-un parteneriat timp de 10 ani. Contractul pe care APIA le-a încheiat cu SIVECO pentru construirea unui soft cu care să le achite fermierilor subvențiile expiră pe 30 iunie. APIA va organiza o nouă licitație!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

UN FERMIER ROMÂN  A LUAT BANI PE TOATE SCHEMELE DE PLATĂ DIN AGRICULTURĂ ȘI A DAT PESTE CAP SOFTUL APIA. Dacă s-ar da subvențiile la timp, fermierii români ar câștiga 30-40 de euro în plus pe hectar și ar reuși să-și plătească la timp împrumuturile, spune fermierul care a luat bani din toate subvențiile aferente campaniei 2015. Fiind complex, dosarul lui de subvenții a blocat sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii