Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

80 MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

Publicat: 17 iulie 2017 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU SOFT-UL SUBVENȚIILOR. 80 milioane de lei va cheltui Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) de la bugetul de stat pentru extinderea și dezvoltarea, în următorii trei ani, a sistemului informatic prin care plătește subvențiile către fermieri. Pentru ce sunt acești bani?

Suma este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, publicat de MADR pe 17 iulie 2017.

Sistemul Informatic al APIA, dezvoltat în perioada 2013-2016 trebuie adaptat modificării regulamentelor europene, legislației naționale și respectiv schimbărilor organizaționale, ceea ce presupune dezvoltarea componentelor existente, dezvoltarea de componente noi și menținerea functionalităților sistemului informatic al APIA.
Realizarea proiectului de investiții „Servicii de extindere și dezvoltare ale Sistemului Informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură” este absolut necesară pentru ca România să poată gestiona în contiuare cererile de plată depuse de fermieri pentru plata ajutorului acordat de Uniunea Europeană în domeniul agriculturii, motivează Ministerul Agriculturii în nota de fundamentare a HG.

Potrivit documentului, titualrul proiectului de investiţii Servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură" este Ministerul Agriculturii, iar beneficiarul este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 79.882.320 lei, eșalonați astfel:
- Anul I - 20 milioane lei
- Anul II – 20 milioane lei
- Anul III – 39,882 milioane lei
Banii necesari vor fi alocați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

Sistemul informatic va fi implementat în 309 Centre judeţene, locale şi aparatul central ale APIA, pentru un număr de 5.000 de utilizatori.

1.200.000 blocuri fizice vor fi digitizate prin sistemul informatic pentru identificarea parcelelor agricole utilizate de beneficiarii de subvenții agricole.

6.000.000 parcele agricole vor fi gestionate de sistem.

Suprafaţa agricolă eligibilă gestionată în cadrul blocurilor fizice digitizate pentru identificarea parcelelor agricole este de 13.200.000 ha.

Potrivit proiectului de act normativ, principalele obiective generale, din punct de vedere al dezvoltarii/extinderii sistemului informatic sunt:          • Dezvoltarea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu cerințele de business identificate în procesarea cererilor de plată.              • Menținerea funcționalităților sistemului informatic al APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte a solicitărilor de plată.

Astfel, pentru perioada 2017-2020, perioadă în care va fi valabilă noua PAC 2014-2020, vor fi necesare actualizări ale sistemului informatic actual, dezvoltări ale modulelor existente și crearea de noi module ale sistemului informatic, în acord cu modificările regulamentelor europene, legislației naționale și a schimbărilor organizaționale, privind:
a) Subsistemul I.A.C.S. (Sistemul Integrat de Administrare si Control);
b) Subsistemul LPIS (Sitemul de Identificare a parcelelor agricole);
c) Subsistemul de Măsuri de Dezvoltare Rurală;
d) Subsistemul de Scheme privind Reglementarea Pieței;
e) Subsistemul Scheme privind Direcția Comerț Exterior și Promovarea Produselor Agricole;
f) Subsistemul de Cotă de Lapte;
g) Componenta de interfață cu subsisteme externe;
h) Asigurarea de servicii lunare de suport pentru exploatarea sistemului informatic;
i) Asigurarea de servicii de administrare a bazelor de date și a serverelor de aplicație ale sistemului informatic al APIA, respectiv monitorizarea și creșterea performanței sistemului informatic, actualizări, documentare, back-up și restaurare aplicații;
j) Servicii de evaluare și asigurare a securității informatice privind toate subsistemele sistemului informatic și componente de interfață existente, sau cele care vor fi definite ulterior ca urmare a cerințelor specifice apărute.

Serviciile de dezvoltare și actualizare vor include servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, integrare software, testare, punere în funcțiune, implementare, project management și, după caz, activități de instruire și asistență tehnică.

În cazul în care nu pot fi reutilizate interfețele actuale, serviciile de dezvoltare, respectiv actualizare a sistemului informatic, vor include servicii de implementare a unor interfețe specifice suplimentare cu actualul sistem informatic, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de HG ce trebuie aprobat de Guvern.

Vizualizat: 2079 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

CONTRACTUL APIA-SIVECO EXPIRĂ pe 30 IUNIE! CÂT A PLĂTIT APIA pentru SOFTUL RESPONSABIL de PLĂȚILE FERMIERILOR!

PARTENERI TIMP DE 10 ANI! Compania SIVECO și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost într-un parteneriat timp de 10 ani. Contractul pe care APIA le-a încheiat cu SIVECO pentru construirea unui soft cu care să le achite fermierilor subvențiile expiră pe 30 iunie. APIA va organiza o nouă licitație!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

EXPLOZIV! Cine este FERMIERUL al cărui DOSAR de SUBVENȚII a generat 1.400 de ERORI și-a blocat softul APIA!

UN FERMIER ROMÂN  A LUAT BANI PE TOATE SCHEMELE DE PLATĂ DIN AGRICULTURĂ ȘI A DAT PESTE CAP SOFTUL APIA. Dacă s-ar da subvențiile la timp, fermierii români ar câștiga 30-40 de euro în plus pe hectar și ar reuși să-și plătească la timp împrumuturile, spune fermierul care a luat bani din toate subvențiile aferente campaniei 2015. Fiind complex, dosarul lui de subvenții a blocat sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Alte articole in aceasta categorie

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

21 octombrie 2020 - 09:15

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 21 octombrie 2020, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a plătit peste 46 de milioane de euro. A finalizat aceste plăți, iar banii sunt în conturi.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII!

21 octombrie 2020 - 08:36

NEGOCIEREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR. Organizațiile profesionale din sectorul agricol și agroalimentar sunt selectate în grupurile naționale de dialog civil care se vor ocupa de chestiunile reglementate de politica agricolă comună, anunță un Ordin al ministrului agriculturii, publicat pe site-ul oficial MADR. Pe scurt, aceste grupuri vor stabili toate condițiile pentru acordarea subvențiilor și plăților din agricultură.

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii