KWS+
Reclama header after big part 2

600 de LEGUMICULTORI MĂTCAŞI vor primi SUBVENŢIA de 3.000 EURO

Publicat: 09 iulie 2017 - 11:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ALŢI 200 VOR ACCESA PROGRAMUL ÎN TOAMNĂ. Vineri 7 iulie, a,.c., specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Galaţi s-au aflat printre producătorii agricoli din bazinul legumicol Matca. 

Motivul întâlnirii a fost stadiul de realizare a Programului guvernamental de susţinere a tomatelor 2017, dat fiind faptul că s-a încheiat primul ciclu de producere a roşiilor în spaţii protejate, iar legumicultorii sunt în pregătirea celui de-al doilea ciclu de producţie.

În piaţa en gros de la marginea comunei s-au adunat numeroşi legumicultori pentru a afla noutăţile legate de condiţiile de eligibilitate şi să corecteze eventualele imperfecţiuni legate de cerinţele legii.
„În discuţiile cu producătorii agricoli, am expus pe larg cerinţele programului, condiţiile de eligibilitate, insistând asupra evitării unor greşeli care au fost făcute în prima vânzare. Astfel, oamenii au fost instruiţi despre modul cum să completeze carnetul de producător, cum că evidenţieze, atât vânzarea tomatelor produse în solar atât en detail, cât şi en gros”, ne-a declarat directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Galaţi, inginer Doina Ragea.

doina-ragea-directorul-DAJ_b

Neconcordanţe în actele justificative
Astfel, potrivit oficialului Direcţiei Agricole Judeţene, au fost situaţii în care producătorii agricoli s-au înscris în program ca PF, pe parcurs şi-au schimbat forma de organizare juridică, au vândut tomatele produse şi au venit cu documente justificative pe PFA sau Întreprindere Individuală. Aşa că, s-au cerut de la Ministerul Agriculturii precizări potrivit cărora legumicultorii în cauză mai sunt eligibili la plata celor 3.000 euro sau nu.
O altă situaţie cu care s-au confruntat autorităţile agricole judeţene este legată de comercializarea de către persoanelor fizice a tomatelor cu carnetul de producător în care sunt trecuţi toţi membrii gospodăriei. În program s-a înscris tatăl, a vândut toată familia, iar în documentul justificativ este trecut un alt nume decât titularul: soţia sau unul dintre copii. Şi în acest caz se aşteaptă lămuriri din partea MADR.

Demers pentru îmbunătăţirea programului
„Noi am trimis la Ministerul Agriculturii o adresă pentru îmbunătăţirea activităţii în sensul că am cerut să nu se mai facă două verificări în solar, aşa cum prevede legea, una la plantare a răsadului de tomate şi una la rodire. Am gândit că ar fi suficientă o singură vizită la plantare, pe considerentul că odată cultura plantată, e logic că producătorul agricol o menţine pentru rodire”, a susţinut directorul DAJ Galaţi.

directoarea-daj-galati_b

600 de mătcaşi aşteaptă cei 3.000 de euro
În judeţul Galaţi, în ciclul întâi de producţie au fost înscrişi 786 de producători agricoli, din care 587 au întrunit condiţiile de vânzare a cel puţin două tone de tomate produse în solarul de mimim 10 ari. Ceilalţi, 199 de solarişti, se pregătesc să producă roşii în solar şi să le comercializeze în această toamnă până la pragul de două tone impus de program.

Se aşteaptă să se înscrie aproape 200 de solarişti
Îmbucurător este faptul că până la această dată s-au mai înscris 28 de cultivatori care s-au angajat să pregătească cea de-a doua cultură de tomate, să producă pe suprafaţa minimă prevăzută de actul normativ de 10 ari cel puţin 2 tone de roşii. Se aşteaptă ca în zilele următoare numărul legumicultorilor gălăţeni înscrişi să ajungă aproape de 200.

În primăvara acestui an, Guvernul României a lansat "Programul de susţinere tomate 2017", prin care legumicultorii vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de fix 13.481,4 lei/beneficiar/an, (contravaloarea în lei a 3.000 euro/beneficiar/an) pentru o suprafaţă de 1.000 mp., cu condiţia ca aceştia să obţină o producţie de minim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de cel puţin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Vizualizat: 2395 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

ANUNŢ APIA: 153 MILIOANE EURO, ÎN CONTURILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ANUNŢ APIA: 153 MILIOANE EURO, ÎN CONTURILE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

13 ianuarie 2021 - 19:01

AUTORIZARE PLĂŢI. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă sumele autorizate la plată pentru sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) aferent Campaniei 2020.

PLĂŢI APIA LA ZI! CÂŢI FERMIERI AU PRIMIT SUBVENŢIA PE HECTAR!

PLĂŢI APIA LA ZI! CÂŢI FERMIERI AU PRIMIT SUBVENŢIA PE HECTAR!

13 ianuarie 2021 - 16:53

SUBVENŢII AGRICULTURĂ. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă stadiul plăţilor efectuate către fermieri pentru Campania 2020.

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

13 ianuarie 2021 - 12:20

BANI PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Ce ajutoare de minimis şi măsuri de sprijin le promite Ministerul Agriculturii fermierilor români pentru anul 2021!

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii