Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

STRIGĂTUL FERMIERILOR ROMÂNI: ESTE O BĂTAIE DE JOC! DOMNULE MINISTRU, GÂNDEȘTE-TE ȘI LA NOI!

Publicat: 03 mai 2020 - 12:18
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FURIE! Revoltă în rândul fermierilor români! Ei cer să fie mărită suma pentru plata sprijinului cuplat la cartof. Din plafonul alocat pentru plata acestui sprijin, aferent anului 2019, Ministerul Agriculturii a luat peste 3 milioane de euro și a direcționat banii spre sprijinul cuplat pentru legumele cultivate în sere și solarii. După efectuarea transferului, revolta fermierilor a determinat MADR să adauge ceva și la sprijin cuplat la cartof, cca 700.000 de euro.

Este o mizerie ce se întâmplă acum cu banii pentru cartofi. Sa va fie rușine! Gândiți-vă ca ne costa 6000 de euro un hectar de cartofi. Noi pierdem la hectar 2400-3000 euro. Voi veniți și ne aruncați o suma care nici nu ne ridica moralul. Suntem în pierdere din cauza ca voi împortati cartofi din alte tari și la noi nu va mai gândiți. Este o bataie de joc.De la anul nu o sa mai aveți de unde sa exportati cartofi pentru ca nu știți sa ajutați fermierii. Vrem sa măriți plafonul cu 90% așa cum ați mărit la cei cu sere. Cartoful este al doilea cel mai important aliment. Domnule ministru, gândește-te și la noi, nu lăsa să fie făcută aceasta plată.

Este o rușine!!! Nu este normal. Ați luat 60% din subventie și acum puneti 20-25%. Este inadmisibil ce se întâmplă. Va rog sa mai transferați fonduri pentru cultura de cartofi. O bataie de joc. Sa va fie rușine. Plafonul cartofilor este mic. Cum să tai atâția bani și apoi sa ne uimiti cu 25% mai mult?! O lipsa de respect. Este o dovada ca din nou oficialii își bat joc de cultura de cartofi. Nu avem cuvinte. Dacă în România un oficial mai zice că cartoful este a doua pâine a țării -MINTE.

Dacă un oficial taie din sprijinul destinat producerii cartofului în România, este iresponsabil, își bate joc de consumatorul din România. De acum încolo după oficialii respectivi mâncăm rosii, castraveți, varză, iar producătorii olandezi, francezi, germani ne aprovizionează cu cartofi.Vă mulțumim!  Sunt mesajele fermierilor români, cultivatori de cartofi, pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros, transmise astăzi pe AGROINFO.

AGROINFO a scris în premieră ce s-a întâmplat cu sprijinul cuplat pentru cartoful timpuriu pentru industrializare.

Cea mai mare sumă a fost luată, anul acesta, de Ministerul Agriculturii de la sprijinul cuplat pentru cartoful timpuriu pentru industrializare și a fost transferată la sprijinul cuplat pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă și/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă. Este vorba de 3.127.420 de euro.

Suma notificată anul trecut de România la Comisia Europeană pentru plata sprijinului cuplat, aferent anului 2019, la cartoful timpuriu pentru industrializare a fost de 4.995.000 de euro. După transferul de fonduri făcut de Ministerul Agriculturii, suma alocată pentru sprijinul cuplat la cartoful timpuriu pentru industrializare a scăzut la 1.867.580 de euro.

Transferul făcut la sfârșitul lui aprilie de Ministerul Agriculturii a stârnit furia cultivatorilor de cartofi care au transmis către AGROINFO mai multe mesaje. După ce AGROINFO a publicat mesajele disperate ale fermierilor, Ministerul Agriculturii i-a mai dat ceva bani sprijinului cuplat pentru cartof astfel că plafonul alocat pentru plată de 1.867.580 de euro a crescut la 2.523.760 de euro, în plus cu 656.180 de euro.  

Concret, de la sprijinul cuplat pentru cartoful destinat industrializării s-au luat 3.127.420 de euro și i s-au dat înapoi doar 656.180 de euro. Astfel, plafonul alocat la acest moment pentru plata sprijinului cuplat la cartoful timpuriu, 2.523.760 de euro, este departe de suma luată din bugetul acestui sprijin, 3.127.420 de euro, și transferată sprijinului cuplat pentru legumele cultivate în sere și solarii. Cultivatorii de cartofi sunt la fel de nemulțumiți și-i cer disperați ministrului agriculturii, Adrian Oros, să crească plafonul pentru plata sprijinului cuplat la cartofi.


 

Vizualizat: 3048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Io
|
05. 04, 2020. Monday 10:15
Este adevărat. E am lucrat o suprafata de 8 hectare de cartofi de industrializare și am avut o pierdere de 40000 de euro și un profit pe minus. Dacă nici subventia nu o sa fie cum ar trebui atunci de la anul o sa abandonez cultura de cartofi. Sper sa se redistribuie către cartofi o suma de bani considerabila ca să putem sa ieșim și noi cât de cât bine.
2.
Robu
|
05. 03, 2020. Sunday 17:02
Măriți plafonul subventiile cartofilor, nu mai stai cu mâinile-n sân. Ar trebui sa va gândiți cât de mulți bani investim într-un hectar. De la anu nu o sa mai aveți ce sa procesat. Măriți PLAFONUL!!!!
1.
Un fermier
|
05. 03, 2020. Sunday 12:34
Buna ziua

Sunt fermier care lucreaza 70 ha teren din care 25 ha cartofi pt industrialuzare fără cartofi pt consum.
Vă rog să reconsiderați măsura de a redistribui bani alicați pt cartofi. De trei ani de zile traim cu speranța că poate la anul sigur că se vor plăti toți bani alocați pt cartofi.
Am ajuns la capătul puterilor şi la fundul sacului. Nu putem produce cartofi pt industrializare la prețuri de 0.5-0.6 lei/kg fără sprijin concret(nu promisiuni).
În fiecare an luăm un credit că sigur la anul se va plăti subvenția.
Toată lumea zice că am primit subvenție de 11000 euro/ha, dar eu înca nu produceam cartofi pt industrializare atunci.
Cred cu tărie că încă nu este prea târziu să rezolvați problema cu redistribuirea banilor şi în sfârşit se vor găsi bani şi pentru cartofi nu numai pentru lucernă, soia şi roşii.
Dacă nici pentru anul 2019 nu se vor găsii bani pentru cartofi o să mă văd nevoit să abandonez cultura cartofului.

Vă mulțumesc
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii