Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

STRIGĂT DE DISPERARE AL FERMIERULUI DIMITRIE MUSCĂ: OPRIȚI CRIMA ȘI SABOTAJUL AGRICULTURII ROMÂNEȘTI!

Publicat: 27 august 2018 - 21:18
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

APELUL UNUI MARE FERMIER! Fermierul Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, unul dintre cei mai mari agricultori din România face un apel disperat! Fermierul ne-a trimis o scrisoare în care le cere autorităților să oprească crima și sabotajul agriculturii românești. Dimitrie Muscă acuză autoritățile pentru dezastrul provocat de pesta porcină africană.

Inserăm scrisoarea fermierului:

• Porci uciși, peste 300.000 de capete de către ANSVSA ,în contrapartidă cu 130.000 de mistreți existenți în țară. Întrebare : Merita afacerea? Unii păgubesc, alții se îmbogățesc.
• Încă din anul 2015, autoritățile au fost avertizate de pericolul pestei porcine africane de către Uniunea Europeană.
• Încă din anul 2016, am sesizat atât Președinția cât și Ministerul Agriculturii că vin porcii mistreți din Ucraina, bolnavi de pesta porcină africană, că îi vom scăpa în Deltă și țara va fi condamnată. Această idee nu a avut niciun ecou și după un an și jumătate s-a întâmplat nenorocirea, o catastrofă națională.
• Cauza principală a pestei porcine africane o constituie mistrețul. În țara noastră pesta porcină africană a pătruns prin intermediul mistreților din Ucraina.
• Literatura de specialitate spune că această boală puternic infecțioasă creează, în 10 % din mistreți, forme de rezistență , astfel mistreți bolnavi sau trecuți prin boală rămân purtători și eliminatori de virus peste 400 de zile.
• Rugăm organele de cercetare penală să se sesizeze din oficiu în vederea opririi sabotajului economic și a distrugerii industriei cărnii de porc, precum și tragerea la răspundere a guvernanților , care nu vor să facă demersurile necesare pentru începerea împușcarii , în totalitate, a mistreților. ( În caz contrar ÎMPUȘCATI-NE PE NOI!, atât ne-a mai rămas. )
• În cazul de la Satu Mare am fost mințiți. Pesta porcină africană nu a fost introdusă prin alimente ( mezeluri, carne, etc. ) , vectorul principal fiind tot mistrețul provenit din Ucraina.
• Românii și-au înțărcat copiii cu carne de porc ! Iar dumneavoastră, domnilor guvernanți, doriți să ne luați și acest drept. Carnea de porc, care va fi importată, va costa dublul prețului cărnii românești de azi. Sperăm că organele de cercetare penală îi vor trage la răspundere pe toți acei vinovați de această catastrofă.
• A.N.S.V.S.A. nu a făcut altceva decât să omoare porcii domestici și să dezinfecteze focarul, în loc să preîntîmpine apariția focarelor, să creeze cordoane de protecție.
• Oare soluțiile dezinfectante provin de la o anumită firmă ?! Ca în cazul gripei aviare.
• Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești!

Director general Combinatul Agroindustrial Curtici
Dimitrie Muscă

Vizualizat: 85122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Cristian Chismorie
|
08. 29, 2018. Wednesday 22:17
Domnilor batem apa in piu cu împușcarea mistretiilor pentru stoparea pestei porcine și nu avem in vedere o chestiune esențială și fundamentala care impiedica ca mistreții sa poată fi recoltati de către vânători .Domnule ministru , stimați parlamentari , distinși politicieni , cotele de recolta la mistret nu pot fii realizate de îndată , atâta timp cât legislația actuala in vigoare interzice, pe de o parte ,vânarea mistrețului pe timp de noapte și pe de alta parte vânarea mistrețului pe timp de noapte prin mijloace de ochire pe timp de noapte , aceasta in condițiile in care mistrețul este o specie NOCTURNĂ, ( doar literatura de specialitate îl încadrează ca specie Cinegetica crepusculară , in timp ce el mistretul 90% din activitate o are noaptea ) .
Credeți-mă ca am in gestiune 6 fonduri de vanatoare iar vânătorii refuza efectiv sa mai stea la panda la mistret după apus , deoarece și ei la rândul lor sunt vânați de cei de la serviciul arme care trebuie sa își facă targetul .
Domnilor politicieni in aceste condiții și cu astfel de legislație ,vânătorii nu au cum sa va ajute sa reduceți numărul de mistreti in vederea stopării pestei porcine ,deoarece vanatoare pe timp de noapte este infracțiune iar vânătorii știu acest lucru . Dacă nu modificați legea , pentru ca mistrețul sa poată fi împușcat pe timp de noapte pe de o parte și pe de alta parte cu mijloace de ochire pe timp de noapte , stoparea pestei porcine va rămâne o utopie .
3.
Dan L.
|
08. 29, 2018. Wednesday 04:15
dar dl musca, ce sa spun, marele fermier acu e disperat ca tot ce a investit se duce de rapa, ei asa e, nu este ca atunci cand a preluat cu japca cap curtici cu totcu terenuri cu tot cu utilaje, se mai invarte roata, se invarte …
cat despre pesta, foarte interesant cu aceasta pesta, interesant ca sa si stiut ceva avertismente de ceva timp, foarte grav e ca cei mai micii fermierii si locuitori raman fara animale, cine va fi responsabil ???
2.
gygy
|
08. 27, 2018. Monday 22:28
1.
Adrian2018
|
08. 27, 2018. Monday 22:06
Vinovatii principali sunt presedintele ANSVSA si ministrul Agriculturii. E prea tarziu acum ca sa mai poata face ceva. Trebuie anchetati urgent si bagati la puscarie pentru ca nu au actionat atunci. Totul a fost cu intentie din partea lor in conditiile in care specialistii Uniunii Europene ne-au aratat si locul pe unde patrunde in tara si ei tot nu au facut nimic in privinta asta....voi ce credeti? Totul a fost premeditat, acum decat constinta omului o mai poate oprii.
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii