IMPORTĂ MIERE DE LA NOI ȘI NOI MÂNCĂM MIERE FALSĂ! Un belgian a spus că a venit special din Belgia să guste mierea românească ecologică. E un produs de înaltă calitate și nu găsește așa ceva în țara lui. Unde mai pui că are și un preț mic prin comparație cu parfumul și gustul greu de găsit în altă parte. Japonezii sunt și ei cuceriți de mierea românească ecologică. Vor să-și dubleze importurile!
Companie mare de produse apicole și de cosmetice din Japonia importă anual peste 200 de tone de miere ecologică românească de salcâm. Acum japonezii sunt deciși să dubleze importul de miere românească pentru că au fost cuceriți și de gustul mierii de tei.
În timp ce rafturile magazinelor noastre sunt invadate de borcane cu miere contrafăcută, importată de te miri de pe unde sau preparată din sirop de porumb, străinii au ajuns să caute mierea românească ecologică 100%, să o importe pentru că i-a cucerit gustul și parfumul acestui produs românesc. Peste 60% din producția de miere ecologică românească ar merge la export.
Președintele companiei, domnul Yamada a fost foarte impresionat de gustul și parfumul mierii românești. Și-a dat seama că a descoperit un produs de calitate înaltă pe care și-a propus să-l prezinte clienților noștri din Japonia, a declarat Hikami Susumu, reprezentantul companiei de produse apicole și cosmetice din Japonia, pentru PRO TV.
Nu sunt singurii străini care caută miere românească. Un apicultor din Belgia a venit în România, special pentru târgul de miere de la Blaj. La el în țară nu găsește așa ceva.
Am venit din Belgia să gust mierea românescă pentru că este produsă în mod tradițional și caut și apiterapia. În Belgia prețul este foarte mare, dar calitatea nu, a spus Pierre Paul, pentru sursa citată.
Prețul mierii românești este între 2 și 5 euro pe kilogram, iar străinilor le convine să cumpere la un preț relativ mic un produs de înaltă calitate.
Peste 60% din producția de miere a României se exportă: Germania, Italia, Franța, dar și țările asiatice, de exemplu Japonia, a declarat Victor Mateș, organizator târgul de miere de la Blaj.
La târgul mierii au participat sute de producători de miere din toată țara. Apicultorii au spus că anul trecut a fost foarte slab, iar producția de miere de salcâm a scăzut cu 40%.
Sursa: PRO TV