Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SITUAȚIA FOCARELOR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

Publicat: 01 ianuarie 2020 - 18:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT ANSVSA. La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 237 de localități din 24 de județe, cu un număr de 626 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații de tip A). Numărul focarelor active a scăzut cu 44 de la precedenta actualizare. În alte 12 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost eliminați 543.621 de porci afectați de boală și au fost diagnosticate 2.447 de cazuri la mistreți.

Detaliat, situaţia focarelor active de PPA și cazurilor la mistreți se prezintă astfel:  Satu-Mare – 170 de cazuri la mistreţi; Bihor – 6 focare în gospodăriile populaţiei şi 222 de cazuri la mistreţi; Sălaj – 3 focare în gospodăriile populaţiei și 48 de cazuri la mistreţi;  Tulcea – 4 focare în gospodăriile populației și 178 de cazuri la mistreţi; Brăila – 17 focare (dintre care un focar într-o exploatație comercială) și 24 de cazuri la mistreți; Constanţa – 2 focare în gospodăria populației și 39 de cazuri la mistreţi; Ialomiţa – 17 focare în gospodăriile populației și 166 de cazuri la mistreţi; Galaţi – 4 focare în gospodăriile populației şi 43 de cazuri la mistreţi;  Ilfov – 6 focare (dintre care un focar într-o exploatație comercială) și 163 de cazuri la mistreți; Călăraşi – 121 cazuri la mistreţi;  Buzău – 4 focare în gospodăriile populației și 27 de cazuri la mistreți; Giurgiu – 158 de focare (dintre care 5 focare exploatații comerciale și un focar în exploatație de tip A) și 302 de cazuri la mistreți; Teleorman – 195 de focare în gospodăriile populației și 537 de cazuri la mistreți; Argeș – 3 focare (dintre care 2 focare în exploatații comerciale) și 36 de cazuri la mistreți; Olt – 62 de focare (dintre care un focar într-o exploatație comercială) și 5 cazuri la misteți; Dâmbovița – 18 focare (dintre care 2 focare în exploatații comerciale și un focar într-o exploatație de tip A) și 50 de cazuri la mistreți; Bistrița-Năsăud – 4 cazuri la mistreți; Botoșani – un focar în gospodăria populației și 99 de cazuri la mistreți; Dolj – 63 de focare în gospodăriile populației și 29 de cazuri la mistreți; Maramureș – 5 focare în gospodăriile populației și 21 de cazuri la mistreți; Prahova – 2 focare în gospodăriile și 13 cazuri la mistreți;  Iași – 2 cazuri la mistreți; Vrancea – 4 focare în gospodăriile populației și 32 de cazuri la mistreți; Arad – 59 de cazuri la mistreți; Vaslui – 2 focare în gospodăria populației și 7 cazuri la mistreți; Gorj – 39 de focare în gospodăria populației și 15 cazuri la mistreți; Vâlcea – un caz la mistreț; Neamț – 2 focare în gospodăriile populației; Sibiu – 5 focare în gospodăriile populației și 8 cazuri la mistreți; Covasna – 6 cazuri la mistreți; Brașov – 8 cazuri la mistreți.

Județul Alba – 4 cazuri la mistreți;
Județul Mureș – 3 cazuri la mistreți;
Județul Bacău – 4 focare în gospodăriile populației și 3 cazuri la mistreți;
Județul Mehedinți – un caz la mistreț;
Județul Harghita – un caz la mistreț.

În total au fost stinse 2.257 de focare după cum urmează: 56 de focare în județul Satu Mare (dintre care unul într-o exploatație comercială); 43 de focare în județul Dâmbovița (dintre care unul într-o exploatație de tip A și unul într-o exploatație comercială); 88 de focare în județul Buzău (dintre care unul într-o exploatație de tip A); 3 focare în județul Maramureș; 190 de focare în județul Brăila (dintre care 15 în exploatații comerciale); 190 de focare în județul Dolj; 11 focare în județul Vrancea; 97 de focare în județul Bihor; 150 de focare în județul Ialomița; 24 de focare în județul Ilfov (dintre care unul într-o exploatație comercială); 115 focare în județul Giurgiu (dintre care 2 în exploatații de tip A); 27 de focare în județul Argeș (dintre care 2 în exploatații de tip A); 71 de focare în județul Olt; 54 de focare în județul Galați; 200 de focare în județul Teleorman; 95 de focare în județul Constanța;122 de focare în județul Călărași (dintre care 5 focare în exploatații comerciale); 3 focare în județul Timiș; 10 focare în județul Sălaj; 586 de focare în Tulcea (dintre care 5 focare în exploatații comerciale și un focar într-o exploatație de tip A); 35 de focare în Arad (dintre care 2 focare în exploatații de tip A); 3 focare în județul Covasna; 4 focare în județul Bacău; 18 focare în județul Botoșani; 2 focare în județul Vâlcea; 43 de focare în județul Prahova; un focar în județul Hunedoara; 2 focare în județul Mehedinți; 2 focare în județul Iași; 9 focare în județul Vaslui (dintre care un focar într-o exploatație comercială); un focar în județul Sibiu; un focar în județul Brașov; un focar în județul Alba.

 

Vizualizat: 1064 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii