Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ȘEFUL AFIR: AJUTORUL DE 40.000 DE EURO pentru TINERII FERMIERI, INSUFICIENT!

Publicat: 06 octombrie 2019 - 15:51
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MILIARDE DE EURO INVESTITE ÎN TINERI FERMIERI CARE AU RENUNȚAT. Ajutorul de 40.000 de euro pentru instalarea ca șefi de fermă nu-i convinge pe mulți dintre tineri să rămână în agricultură. Suma ajunge doar pentru cumpărarea unor utilaje agricole, nu și pentru dezvoltarea fermei, a declarat Adrian Chesnoiu, director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Trebuie gândite și alte ajutoare financiare pentru tinerii fermieri.

Am făcut o analiză la nivelul UE, din 2000 până-n 2018, s-au cheltuit 20 de miliarde de euro pentru instalarea tinerilor fermieri și s-a constatat, la finalul acestor analize, că numărul fermierilor tineri, care funcționează în agricultura europeană, a scăzut. De ce? Pentru că, indiferent de cât de mulți bani ai da într-un sector sau altul, dacă nu vii la nivel statal cu măsuri complementare care să ajute ca obiectivele urmărite și efectele acelor investiții să se păstreze pe termen scurt, mediu și lung, cu siguranță ele nu vor da roade. Degeaba investim noi astăzi în programe la nivelul satului, degeaba facem canalizare, apă și școli, grădinițe, after school, dacă nu venim cu programe suplimentare de menținere a tinerilor în sat. Astăzi, în programul acesta, primesc (tinerii fermieri n.r.) 40.000 de euro pentru instalare.

Ce vreau să atrag eu atenția vizavi de viitorul tinerilor fermieri care se instalează? El (tânărul fermier n.r.) are o familie, nu poate avea copii, și încercăm să reducem decalajele între oportunitățile de la oraș și cele de la sat, dacă nu va face profit, dacă nu-și va asigura un nivel de venit care să-i permită să-și dea copilul la facultate, să-i asigure cele mai bune condiții pentru a studia, pentru că altfel, vine, ia 40.000 de euro, își cumpără două utilaje, trece programul, vede că nu reușește să se dezvolte în nicio direcție, se întoarce înapoi la oraș. Trebuie să înțelegem că la nivelul întregii Europe este această problemă. (...) Este important ca aceia care iau deciziile să creioneze această politică agricolă pentru 7 ani, 12 ani, 15 ani, a declarat duminică șeful AFIR, la Viața satului, TVR1.

Adrian Chesnoiu a adăugat că viitorul Plan Național Strategic 2021-2027 trebuie să prevadă clar măsuri complementare pentru tinerii fermieri, un sprijin care să-i ajute să dezvolte o fermă, nu doar să ia startul în agricultură.

Acest sprijin pentru instalarea tânărului fermier a fost gândit la nivel european doar ca fază inițială pentru că, dezvoltarea logică și firească, ar trebui ca un tânăr deja instalat, în exercițiul financiar următor, după ce a căpătăt toate deprinderile, după ce a văzut că lucrul în agricultură implică anumite riscuri, anumită specificitate, el trebuie să treacă la nivelul următor, să meargă către modernizarea fermei, să acceseze un nou program, care să-l facă sustenabil pe tot ce înseamnă piață agricolă și să-i dea încrederea necesară să rămână acolo. (...) Noi, ca stat, trebuie să știm ca în viitorul plan strategic să ne alegem foarte bine politicile complementare, astfel încât ce am făcut în primul exercițiu financiar, în al doilea, să ducă la creșterea unei categorii de mijloc a fermelor astfel încât să-i facă sustenabili pe piață, a spus Chesnoiu.

Vizualizat: 2942 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AVERTISMENTUL EURODEPUTATULUI DANIEL BUDA ASUPRA IMPORTURILOR DE CARNE, LAPTE, BRÂNZĂ!

AVERTISMENTUL EURODEPUTATULUI DANIEL BUDA ASUPRA IMPORTURILOR DE CARNE, LAPTE, BRÂNZĂ!

16 iulie 2020 - 13:41

INTERVENȚIE. Comisia Europeană trebuie să se asigure că țările de unde importăm produse alimentare respectă standardele de sănătate a animalelor la fel ca în UE! Avertizează europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

ESTE DUREROS SĂ VEZI UN FERMIER CĂ PLÂNGE PENTRU CĂ-ȘI VINDE VACILE!

ESTE DUREROS SĂ VEZI UN FERMIER CĂ PLÂNGE PENTRU CĂ-ȘI VINDE VACILE!

16 iulie 2020 - 12:46

UNDE A AJUNS ZOOTEHNIA DIN ROMÂNIA?! Dureroasă realitate! Un crescător de vaci plânge ca un copil că este forțat să-și vândă vacile, pentru că nu mai este rentabilă o fermă de animale în România. A crescut într-o fermă, de copil a avut grijă de animale și acum este nevoit să renunțe la ceea ce știa să facă mai bine și să se îndrepte spre un domeniu de activitate total opus ca să poată supraviețui.

CALENDAR AJUTOARE FERMIERI DIN BANI EUROPENI!

CALENDAR AJUTOARE FERMIERI DIN BANI EUROPENI!

16 iulie 2020 - 11:42

BANI PENTRU FERMIERI. AGROINFO vă pune la dispoziție versiunea cea mai recentă a calendarului pentru obținerea ajutoarelor din bani europeni, cu toate sesiunile depunere proiecte care sunt lansate în acest an și submăsurile pentru anul 2020 pentru care mai sunt disponibili bani.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

16 iulie 2020 - 11:06

Zvonurile privind oferta redusă grâu furajer din regiunea Mării Negre au fost alimentate şi de ştirile potrivit cărora traderii se străduiesc să acopere volumul de marfă și caută să își cumpere ieșirea din obligațiile contractuale de export, pe fondul lipsei de oferte fizice. Procesul, care este cunoscut sub denumirea de „washout” ("spălare"), vine după ce oferta de grâu lipseşte de mai bine de o lună în regiunea Mării Negre.

VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!

VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!

15 iulie 2020 - 14:31

CÂND ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI DE 7000 DE EURO! Fermierii români au dreptul la un ajutor de criză de maxim 7.000 de euro/fermă. Decizia Comisiei Europene a fost deja publicată în Jurnalul Oficial UE, este în vigoare. Ministrul agriculturii a anunțat astăzi că vor fi acordate scheme de ajutor pentru fiecare sector din agricultură în parte. Șeful MADR le dă fermierilor vestea așteptată, când se vor face aceste plăți.

MINISTRUL OROS: AVEM O VESTE BUNĂ pentru APICULTORI!

MINISTRUL OROS: AVEM O VESTE BUNĂ pentru APICULTORI!

15 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE APICULTORI. Avem o veste bună pentru apicultori, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros, în conferința de presă susținută la sediul MADR. Vestea este legată de ajutoarele de care beneficiază apicultorii.

START DE ASTĂZI: BANI pentru TINERII FERMIERI!

START DE ASTĂZI: BANI pentru TINERII FERMIERI!

15 iulie 2020 - 13:31

ANUNȚ OFICIAL. Astăzi, 15 iulie, lansăm măsura Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, la conferința de presă susținută la sediul MADR. Ajutorul acordat tinerilor fermieri este de 40.000 de euro, pentru exploatațiile agricole cu o valoare a producției standard mai mică și, respectiv, de 50.000 de euro. Pentru prima oară, de acești bani beneficiază și tinerii fermieri români care muncesc în străinătate.

MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

15 iulie 2020 - 12:58

AJUTOARE FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, în conferința susținută la Ministerul Agriculturii, că acordarea ajutorului de stat pentru pagubele cauzate de secetă nu are legătură cu declararea neconstituțională de către Curtea Constituțională a României a unei legi care stabilește chiar plata unor despăgubiri pentru fermierii care au culturile afectate de secetă sau de alte fenomene naturale. Șeful MADR le transmite fermierilor să stea liniștiți că-și vor primi banii.

UE - perspectivele agricole pe termen scurt

UE - perspectivele agricole pe termen scurt

15 iulie 2020 - 11:49

La începutul lunii iulie Comisia Europeană a publicat perspectivele pe termen scurt privind producţia şi consumul de produse agricole. Sunt încă incertitudini în ceea ce priveşte impactul crizei coronavirusului și costurile redresării economice. Cu toate că lanțul de aprovizionare cu alimente a rezistat pe parcursul crizei, odată cu ridicarea progresivă a măsurilor de blocare în toată Europa ar trebui să crească cererea, în special pentru restaurante, baruri și cafenele. Dar pe termen scurt, nu se va reveni la nivelul din 2019 din cauza reducerii puterii de cumpărare. În consecință, prețurile vor creşte.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 12!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 12!

15 iulie 2020 - 09:04

COMUNICAT. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, la ora 12, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise în direct pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii, preluate pe pagina Facebook AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ioan Sabau
|
10. 07, 2019. Monday 09:32
Cel putin 50% din cei care acceseaza cei 15.000 euro dispar imediat dupa incheierea finantarii. In plus, cei mai multi nici macar nu se spetesc sa aiba rezultate practice dupa primirea acestor bani. Ei vor doar bani. De ce planul de afaceri nu cuprinde concret pe ce se cheltuiesc banii ? De ce nu se impune o cota de minim 50-70% pentru investitii ? Majoritatea cumpara orice, numai pentru scopul proiectului nu. In hartii totul e roz si conform. Pacat, bani aruncati.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

Singura companie privată din România care investeşte în genetică pentru crearea de soiuri şi hibrizi autohtoni, Agrosel, trece printr-un proces de rebranding, iar la INDAGRA a apărut cu noul nume - HEKTAR, care va defini de acum înainte gama de produse profesionale.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii