Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ pentru INUNDAȚII!

Publicat: 28 martie 2018 - 19:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SOLUȚII! Reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, A.N. „Apele Române”, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) și S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A.  s-au întrunit în ședință de lucru pentru măsuri urgente de prevenire a inundațiilor. Prognoza meteorologică și hidrologică avertizează că se vor produce inundații.

În cadrul acestei întâniri s-a dispus aplicarea prevederilor Regulamentelor de exploatare în condiţii de ape mari, cu prioritate pentru principalele acumulări din zonele vizate de avertizările hidrologice. Astfel, se vor realiza pregoliri în vederea asigurării tranșelor de atentuare  a viiturilor, astfel:

- A.B.A. Someș - Tisa: Vârșolt;
- A.B.A. Argeș - Vedea: Râușor, Mihăilești;
- A.B.A. Buzău - Ialomița: Dridu, Siriu;
- A.B.A. Prut - Bârlad: Stânca – Costești;
- A.B.A. Banat: Surduc, Valiug, Secu, Gozna, Trei Ape, Herculane.

Se va acorda o atenție deosebită exploatării coordonate a acumulărilor, în special a celor de pe Oltul inferior, corelat cu nivelurile de pe Dunăre.

Se vor efectua pregoliri și se va acorda o atenție sporită și acumulărilor din Bazinul Hidrografic Siret: Rogojești, Bucecea, Călimănești.

Situația acumulărilor cu rol de atenuare a viiturilor va fi reanalizată ulterior, când va fi programată următoarea ședință de analiză a situației acestor lucrări, în condițiile actualizării prognozelor hidrometeorologice.
În județul Teleorman, în data de 27 martie 2018, în jurul orei 16:30, pe Digul de Vest al Lacului Suhaia s-a produs o deversare a coronamentului pe o lungime de cca. 10 m cu lama apei de cca. 3-4 cm.

inundatii-trei_b

În urma incidentului apărut, A.B.A. Argeș - Vedea a intervenit cu materialele și utilajele din dotare din stocul de apărare pentru consolidarea și supraînălțarea coronamentului digului de vest în zonele afectate. Intervenția personalului ANAR este îngreunată din cauza condițiilor de acces pe acest dig, ceea ce  face ca transportul materialelor de intervenție și manevrarea utilajelor să se realizeze cu dificultate.

La primele ore ale zilei (28 martie 2018), s-a realizat unui deversor lateral suplimentar protejat cu folie de polietilenă și saci cu nisip pentru a se asigura o zonă de deversare controlată care să mențină contrucția în stare de siguranță fără să inunde terenurile din jur. Echipe formate din specialiști ANAR sunt prezenți la fața locului și monitorizează permenent situația existentă.

De asemenea, se monitorizează permanent și debitele și nivelurile de pe cursurile de apă, se intervine pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, precum și pentru punerea în siguranţă a punctelor critice de pe sectoarele vizate de avertizările hidrologice.
Toate Sistemele de Gospodărire a Apelor din județele avertizate conlucrează permanent cu Inspectoratele Județene pentru  Situații de Urgență și cu autoritățile locale. 

Sursa: Comunicat Apele Române

Vizualizat: 469 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii