Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ȘEDINȚA CU DIRECTORII APIA! SOȚIA MINISTRULUI PETRE DAEA PROMITE SIMULARE de SALARII la APIA!

Publicat: 24 noiembrie 2017 - 16:54
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

S-A ÎNTÂMPLAT VINERI LA MINISTERUL AGRICULTURII! În urmă cu câteva minute s-a încheiat ședința de lucru, ținută la Ministerul Agriculturii cu toți directorii Centrelor Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din țară. AGROINFO a aflat din sursele sale din APIA Aparat Central ce s-a discutat la această ședință!

Ultimele evenimente tulburi de la APIA, declanșarea de proteste spontane în fiecare centru local și județean din țară, pichetarea timp de câteva ore, miercuri, 22 noiembrie, a Ministerului Agriculturii, de către aproape 300 de funcționari APIA din toată țara, veniți la București ca să protesteze pentru că le vor scădea salariile de la 1 ianuarie 2018, conform Legii 153/2017, au culminat cu convocarea la București, la Ministerul Agriculturii, a tuturor directorilor centrelor județene din țară.

Ședința de lucru ar fi trebuit să aibă loc la Sinaia, să fie o instruire întinsă pe două zile, dar instruirea, din pricina seismelor din APIA s-a transformat într-o ședință concentrată pe câteva ore. Deși agenda ședinței prevedea terminarea discuțiilor la ora 16.30, acestea s-au încheiat mai devreme cu o oră.

Care a fost atmosfera din Ministerul Agriculturii după două săptămâni de proteste spontane și o acțiune mai amplă de protest derulată în sunete stridente de vuvuzele și fluiere chiar în fața sediului Ministerului Agriculturii din Bulevardul Carol din capitală?

Ședința a început la ora 9, cu un cuvânt de deschidere adresat tuturor șefilor APIA de directorul general APIA, Adrian Pintea. La acea oră, ministrul agriculturii, Petre Daea, care pleca spre Muzeul Județean Argeș, unde a participat la un eveniment, a intrat preț de câteva minute în sala de ședință pentru a-i saluta pe șefii APIA.daea-la-masa-oieri-indagra_b_b Se pare că nu le-a spus niciun cuvânt despre protestele angajaților APIA, spun sursele noastre. În schimb, soția domniei sale, Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane din APIA, ar fi discutat despre problema salariilor funcționarilor din teritoriu, despre perspectiva scăderii acestora de la 1 ianuarie 2018. (Camelia Luchian este cea blondă, cu ochelari, este împreună cu ministrul agriculturii, Petre Daea, la INDAGRA 2017, la lansarea Campaniei Alege Oaia).

Foarte puțin s-ar fi discutat despre proteste, un subiect fierbinte și sensibil, dar tangențial, șefa Resurselor Umane a atins și acest subiect când a promis că se va face o simulare a salariilor pe care le vor primi funcționarii APIA din teritoriu din ianuarie 2018. Sursele noastre din APIA Aparat Central susțin că șefa Resurselor Umane ar fi spus că se mai lucrează la legislație, vor mai fi modificări și în momentul în care se vor finaliza acestea va fi posibilă și o simulare. a salariilor și doar atunci se va vedea dacă acestea scad. Dar funcționarii APIA să stea liniștiți, deocamdată. După calculele prim-ministrului Mihai Tudose și ale ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu vor scădea salariile funcționarilor.

O altă veste pe care le-ar fi dat-o șefa Resurselor Umane este legată de angajări pe posturile rămase libere, după pensionarea unor funcționari din țară. Pentru că nu se pot face angajări, Centrele Județene APIA, unde sunt posturi vacante, pot să angajeze oameni prin transfer din Corpul Funcționarilor Publici. O problemă ridicată de directorii din teritoriu a fost aceea a pericolului cu care se confruntă funcționarii APIA în județele unde s-au întețit atacurile urșilor. S-a discutat eventualitatea instituirii unui spor de periculozitate pentru acești funcționari, mulți dintre ei fiind în situația de a refuza să mai verifice în teren parcelele pe care fermierii le solicită la plată.

AGROINFO a obținut încă de joi seara agenda acestei ședințe de lucru.

agenda-sedinta_b

9.30-11.15  - Prezentarea stadiului activităților de control de teren pentru anul de cerere 2016 și 2017, actele normative aplicabile în Compania 2017, pregătirea sistemului informatic în vederea efectuării plăților, prezentarea planului de acțiune pentru reducerea ratei de eroare, aprobat de CE. Cornel Turcescu, director general adjunct.
11.15-11.45   Prezentarea principalelor aspecte privind implementarea măsurii 8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite și măsurii 15 Sprijin pentru angajamente de silvomediu. Corina Rica, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal.
11.45-12.00 Prezentarea constatărilor si recomandărilor Curții de Conturi a României referitoare la plata ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare – an 2015. Stela Tănase, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal
11.30-12.00  Întrebări și răspunsuri
12.00-13.30  Pauza de prânz

13.30-14.00  Aspecte privind resursele umane, doamna Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane

14.00-14.15  Activitatea de audit intern în anul 2017. Vica Hapău, director Direcția Audit Intern
14.15-14.30 Prezentarea rezultatelor misiunii de audit extern desfășurate în anul 2017 și auditul Organismului de Certificare pentru certificarea conturilor – an financiar 2017. Raluca Daminescu, director Direcția Metodologie, Monitorizare, Raportare și Relații Instituționale.
14.30-15.00 Aspecte privind măsurile de piață, doamna Adriana Chirea, director adjunct Direcția Măsuri de Piață
15.00-15.30  Discutarea unor aspecte privind activitatea Direcției economice: activitatea de recuperare a creanțelor bugetare, buget 2018. Melinda Klara Kerekes, director Direcția Economică.
15.30-16.00  Aspecte privind patrimoniul și achizițiile publice. Cristina Gavrilă, director DPAPA.
16.00-16.30  Încheierea ședinței de lucru de către directorul general Adrian Pintea.

 

Vizualizat: 14348 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 19:27
DlTudose si dna Olguta cred ca au facut matematica la "fara frecventa". Cum poti spune asemenea ineptii??? Dna Olguta...."+"cu"-" egal "-" dar asta este....eu unul va inteleg...cu manualele astea alternative ce puteti invata decat matematica alternativa. Cat priveste pe sotia omului cu ouale cele mai scumpe...simulare de salarii care implica o simulare de plati si in final rezultatul este pe "-" pentru fermieri si functionari. Cu asemenea oameni la conducere avem toate sansele sa involuam. Felicitari domnilor si doamnelor specialiste!
1.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 18:29
Dl ministru Tudose si dna Olguta au invatat alta matematica decat specialistii in economie. Asta este....manuale alternative.....matematica alternativa....Iar despre sotia omului cu vestitele lui "oua"....ce sa zic....o simulare de salarii....probabil va fi si o simulare a platilor catre fermieri si...rezultat cu" -" pentru fermieri si functionari dar cu "+++++" pentru ministrii nostri. Felicitari pentru echipa simulatoare!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii