Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEDINȚA CU DIRECTORII APIA! SOȚIA MINISTRULUI PETRE DAEA PROMITE SIMULARE de SALARII la APIA!

Publicat: 24 noiembrie 2017 - 16:54
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

S-A ÎNTÂMPLAT VINERI LA MINISTERUL AGRICULTURII! În urmă cu câteva minute s-a încheiat ședința de lucru, ținută la Ministerul Agriculturii cu toți directorii Centrelor Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din țară. AGROINFO a aflat din sursele sale din APIA Aparat Central ce s-a discutat la această ședință!

Ultimele evenimente tulburi de la APIA, declanșarea de proteste spontane în fiecare centru local și județean din țară, pichetarea timp de câteva ore, miercuri, 22 noiembrie, a Ministerului Agriculturii, de către aproape 300 de funcționari APIA din toată țara, veniți la București ca să protesteze pentru că le vor scădea salariile de la 1 ianuarie 2018, conform Legii 153/2017, au culminat cu convocarea la București, la Ministerul Agriculturii, a tuturor directorilor centrelor județene din țară.

Ședința de lucru ar fi trebuit să aibă loc la Sinaia, să fie o instruire întinsă pe două zile, dar instruirea, din pricina seismelor din APIA s-a transformat într-o ședință concentrată pe câteva ore. Deși agenda ședinței prevedea terminarea discuțiilor la ora 16.30, acestea s-au încheiat mai devreme cu o oră.

Care a fost atmosfera din Ministerul Agriculturii după două săptămâni de proteste spontane și o acțiune mai amplă de protest derulată în sunete stridente de vuvuzele și fluiere chiar în fața sediului Ministerului Agriculturii din Bulevardul Carol din capitală?

Ședința a început la ora 9, cu un cuvânt de deschidere adresat tuturor șefilor APIA de directorul general APIA, Adrian Pintea. La acea oră, ministrul agriculturii, Petre Daea, care pleca spre Muzeul Județean Argeș, unde a participat la un eveniment, a intrat preț de câteva minute în sala de ședință pentru a-i saluta pe șefii APIA.daea-la-masa-oieri-indagra_b_b Se pare că nu le-a spus niciun cuvânt despre protestele angajaților APIA, spun sursele noastre. În schimb, soția domniei sale, Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane din APIA, ar fi discutat despre problema salariilor funcționarilor din teritoriu, despre perspectiva scăderii acestora de la 1 ianuarie 2018. (Camelia Luchian este cea blondă, cu ochelari, este împreună cu ministrul agriculturii, Petre Daea, la INDAGRA 2017, la lansarea Campaniei Alege Oaia).

Foarte puțin s-ar fi discutat despre proteste, un subiect fierbinte și sensibil, dar tangențial, șefa Resurselor Umane a atins și acest subiect când a promis că se va face o simulare a salariilor pe care le vor primi funcționarii APIA din teritoriu din ianuarie 2018. Sursele noastre din APIA Aparat Central susțin că șefa Resurselor Umane ar fi spus că se mai lucrează la legislație, vor mai fi modificări și în momentul în care se vor finaliza acestea va fi posibilă și o simulare. a salariilor și doar atunci se va vedea dacă acestea scad. Dar funcționarii APIA să stea liniștiți, deocamdată. După calculele prim-ministrului Mihai Tudose și ale ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu vor scădea salariile funcționarilor.

O altă veste pe care le-ar fi dat-o șefa Resurselor Umane este legată de angajări pe posturile rămase libere, după pensionarea unor funcționari din țară. Pentru că nu se pot face angajări, Centrele Județene APIA, unde sunt posturi vacante, pot să angajeze oameni prin transfer din Corpul Funcționarilor Publici. O problemă ridicată de directorii din teritoriu a fost aceea a pericolului cu care se confruntă funcționarii APIA în județele unde s-au întețit atacurile urșilor. S-a discutat eventualitatea instituirii unui spor de periculozitate pentru acești funcționari, mulți dintre ei fiind în situația de a refuza să mai verifice în teren parcelele pe care fermierii le solicită la plată.

AGROINFO a obținut încă de joi seara agenda acestei ședințe de lucru.

agenda-sedinta_b

9.30-11.15  - Prezentarea stadiului activităților de control de teren pentru anul de cerere 2016 și 2017, actele normative aplicabile în Compania 2017, pregătirea sistemului informatic în vederea efectuării plăților, prezentarea planului de acțiune pentru reducerea ratei de eroare, aprobat de CE. Cornel Turcescu, director general adjunct.
11.15-11.45   Prezentarea principalelor aspecte privind implementarea măsurii 8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite și măsurii 15 Sprijin pentru angajamente de silvomediu. Corina Rica, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal.
11.45-12.00 Prezentarea constatărilor si recomandărilor Curții de Conturi a României referitoare la plata ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare – an 2015. Stela Tănase, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal
11.30-12.00  Întrebări și răspunsuri
12.00-13.30  Pauza de prânz

13.30-14.00  Aspecte privind resursele umane, doamna Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane

14.00-14.15  Activitatea de audit intern în anul 2017. Vica Hapău, director Direcția Audit Intern
14.15-14.30 Prezentarea rezultatelor misiunii de audit extern desfășurate în anul 2017 și auditul Organismului de Certificare pentru certificarea conturilor – an financiar 2017. Raluca Daminescu, director Direcția Metodologie, Monitorizare, Raportare și Relații Instituționale.
14.30-15.00 Aspecte privind măsurile de piață, doamna Adriana Chirea, director adjunct Direcția Măsuri de Piață
15.00-15.30  Discutarea unor aspecte privind activitatea Direcției economice: activitatea de recuperare a creanțelor bugetare, buget 2018. Melinda Klara Kerekes, director Direcția Economică.
15.30-16.00  Aspecte privind patrimoniul și achizițiile publice. Cristina Gavrilă, director DPAPA.
16.00-16.30  Încheierea ședinței de lucru de către directorul general Adrian Pintea.

 

Vizualizat: 14253 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

16 septembrie 2020 - 14:51

COMUNICAT! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că efectuează controale la crescătorii de animale care au solicitat ajutorul național tranzitoriu pentru speciile ovine/caprine și sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine și bovine. Care sunt obligațiile crescătorilor de animale?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 19:27
DlTudose si dna Olguta cred ca au facut matematica la "fara frecventa". Cum poti spune asemenea ineptii??? Dna Olguta...."+"cu"-" egal "-" dar asta este....eu unul va inteleg...cu manualele astea alternative ce puteti invata decat matematica alternativa. Cat priveste pe sotia omului cu ouale cele mai scumpe...simulare de salarii care implica o simulare de plati si in final rezultatul este pe "-" pentru fermieri si functionari. Cu asemenea oameni la conducere avem toate sansele sa involuam. Felicitari domnilor si doamnelor specialiste!
1.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 18:29
Dl ministru Tudose si dna Olguta au invatat alta matematica decat specialistii in economie. Asta este....manuale alternative.....matematica alternativa....Iar despre sotia omului cu vestitele lui "oua"....ce sa zic....o simulare de salarii....probabil va fi si o simulare a platilor catre fermieri si...rezultat cu" -" pentru fermieri si functionari dar cu "+++++" pentru ministrii nostri. Felicitari pentru echipa simulatoare!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii