KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

ȘEDINȚA CU DIRECTORII APIA! SOȚIA MINISTRULUI PETRE DAEA PROMITE SIMULARE de SALARII la APIA!

Publicat: 24 noiembrie 2017 - 16:54
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

S-A ÎNTÂMPLAT VINERI LA MINISTERUL AGRICULTURII! În urmă cu câteva minute s-a încheiat ședința de lucru, ținută la Ministerul Agriculturii cu toți directorii Centrelor Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din țară. AGROINFO a aflat din sursele sale din APIA Aparat Central ce s-a discutat la această ședință!

Ultimele evenimente tulburi de la APIA, declanșarea de proteste spontane în fiecare centru local și județean din țară, pichetarea timp de câteva ore, miercuri, 22 noiembrie, a Ministerului Agriculturii, de către aproape 300 de funcționari APIA din toată țara, veniți la București ca să protesteze pentru că le vor scădea salariile de la 1 ianuarie 2018, conform Legii 153/2017, au culminat cu convocarea la București, la Ministerul Agriculturii, a tuturor directorilor centrelor județene din țară.

Ședința de lucru ar fi trebuit să aibă loc la Sinaia, să fie o instruire întinsă pe două zile, dar instruirea, din pricina seismelor din APIA s-a transformat într-o ședință concentrată pe câteva ore. Deși agenda ședinței prevedea terminarea discuțiilor la ora 16.30, acestea s-au încheiat mai devreme cu o oră.

Care a fost atmosfera din Ministerul Agriculturii după două săptămâni de proteste spontane și o acțiune mai amplă de protest derulată în sunete stridente de vuvuzele și fluiere chiar în fața sediului Ministerului Agriculturii din Bulevardul Carol din capitală?

Ședința a început la ora 9, cu un cuvânt de deschidere adresat tuturor șefilor APIA de directorul general APIA, Adrian Pintea. La acea oră, ministrul agriculturii, Petre Daea, care pleca spre Muzeul Județean Argeș, unde a participat la un eveniment, a intrat preț de câteva minute în sala de ședință pentru a-i saluta pe șefii APIA.daea-la-masa-oieri-indagra_b_b Se pare că nu le-a spus niciun cuvânt despre protestele angajaților APIA, spun sursele noastre. În schimb, soția domniei sale, Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane din APIA, ar fi discutat despre problema salariilor funcționarilor din teritoriu, despre perspectiva scăderii acestora de la 1 ianuarie 2018. (Camelia Luchian este cea blondă, cu ochelari, este împreună cu ministrul agriculturii, Petre Daea, la INDAGRA 2017, la lansarea Campaniei Alege Oaia).

Foarte puțin s-ar fi discutat despre proteste, un subiect fierbinte și sensibil, dar tangențial, șefa Resurselor Umane a atins și acest subiect când a promis că se va face o simulare a salariilor pe care le vor primi funcționarii APIA din teritoriu din ianuarie 2018. Sursele noastre din APIA Aparat Central susțin că șefa Resurselor Umane ar fi spus că se mai lucrează la legislație, vor mai fi modificări și în momentul în care se vor finaliza acestea va fi posibilă și o simulare. a salariilor și doar atunci se va vedea dacă acestea scad. Dar funcționarii APIA să stea liniștiți, deocamdată. După calculele prim-ministrului Mihai Tudose și ale ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu vor scădea salariile funcționarilor.

O altă veste pe care le-ar fi dat-o șefa Resurselor Umane este legată de angajări pe posturile rămase libere, după pensionarea unor funcționari din țară. Pentru că nu se pot face angajări, Centrele Județene APIA, unde sunt posturi vacante, pot să angajeze oameni prin transfer din Corpul Funcționarilor Publici. O problemă ridicată de directorii din teritoriu a fost aceea a pericolului cu care se confruntă funcționarii APIA în județele unde s-au întețit atacurile urșilor. S-a discutat eventualitatea instituirii unui spor de periculozitate pentru acești funcționari, mulți dintre ei fiind în situația de a refuza să mai verifice în teren parcelele pe care fermierii le solicită la plată.

AGROINFO a obținut încă de joi seara agenda acestei ședințe de lucru.

agenda-sedinta_b

9.30-11.15  - Prezentarea stadiului activităților de control de teren pentru anul de cerere 2016 și 2017, actele normative aplicabile în Compania 2017, pregătirea sistemului informatic în vederea efectuării plăților, prezentarea planului de acțiune pentru reducerea ratei de eroare, aprobat de CE. Cornel Turcescu, director general adjunct.
11.15-11.45   Prezentarea principalelor aspecte privind implementarea măsurii 8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite și măsurii 15 Sprijin pentru angajamente de silvomediu. Corina Rica, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal.
11.45-12.00 Prezentarea constatărilor si recomandărilor Curții de Conturi a României referitoare la plata ajutoarelor de stat pentru primele de asigurare – an 2015. Stela Tănase, director Direcția Plăți Directe – sector vegetal
11.30-12.00  Întrebări și răspunsuri
12.00-13.30  Pauza de prânz

13.30-14.00  Aspecte privind resursele umane, doamna Camelia Luchian, director Direcția Management Resurse Umane

14.00-14.15  Activitatea de audit intern în anul 2017. Vica Hapău, director Direcția Audit Intern
14.15-14.30 Prezentarea rezultatelor misiunii de audit extern desfășurate în anul 2017 și auditul Organismului de Certificare pentru certificarea conturilor – an financiar 2017. Raluca Daminescu, director Direcția Metodologie, Monitorizare, Raportare și Relații Instituționale.
14.30-15.00 Aspecte privind măsurile de piață, doamna Adriana Chirea, director adjunct Direcția Măsuri de Piață
15.00-15.30  Discutarea unor aspecte privind activitatea Direcției economice: activitatea de recuperare a creanțelor bugetare, buget 2018. Melinda Klara Kerekes, director Direcția Economică.
15.30-16.00  Aspecte privind patrimoniul și achizițiile publice. Cristina Gavrilă, director DPAPA.
16.00-16.30  Încheierea ședinței de lucru de către directorul general Adrian Pintea.

 

Vizualizat: 14598 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

19 iunie 2021 - 09:38

APIA poate demara primirea cererilor! Hotărârea care stabilește schema de ajutor de minimis pentru cultivatorii de legume în spații protejate a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

19 iunie 2021 - 08:42

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile fermierilor până la 30 iunie 2021! Valoarea pe hectar a noii subvenții APIA începe de la 100 de euro/ha și ajunge la 3.400 euro/ha. Monitorul Oficial a publicat vineri, 18 iunie 2021, Hotărârea de Guvern privind aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

Anunț șeful APIA: Plata ajutoarelor pentru fermieri!

Anunț șeful APIA: Plata ajutoarelor pentru fermieri!

19 iunie 2021 - 07:44

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a avut vineri, 18 iunie 2021, o videoconferință cu șefii centrelor județene APIA pentru plata noilor ajutoare de minimis aprobate de către Guvern în ședința din această săptămână și pentru finalizarea plăților directe aferente campaniei 2020 până la data de 30 iunie. Șeful APIA a atras atenția că trebuie respectate termenele de plată.

Nou Ordin Ministerul Agriculturii!

Nou Ordin Ministerul Agriculturii!

19 iunie 2021 - 07:00

Ministerul Agriculturii a publicat, pe site-ul oficial, un proiect de ordin prin care anunță înființarea Registrului național al rețetelor consacrate precum și Registrul național al produselor atestate.

Ministrul Oros, în vizită la fermierii milionari în euro ai Olteniei, care apar în Top 300 Cei mai bogați români!

Ministrul Oros, în vizită la fermierii milionari în euro ai Olteniei, care apar în Top 300 Cei mai bogați români!

18 iunie 2021 - 11:08

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost joi, 17 iunie 2021, la Vâlcea, în vizită la familia Dan și Dorina Mutu, deținătorii grupului Anabella, doi dintre milionarii în euro ai Olteniei, cu afaceri în agricultură. Ei figurează în Top 300 Capital „Cei mai bogați români” 2020 pe poziția 164, cu o avere de 38 – 40 de milioane de euro.

Să dispară diferențele la plata subvențiilor din agricultură!

Să dispară diferențele la plata subvențiilor din agricultură!

18 iunie 2021 - 08:58

Diferențe majore între subvențiile pe care le încasează fermierii din Estul Europei, aici se includ și fermierii români, și fermierii din Vestul Europei. Fermierii din Polonia și Lituania au depus petiții la Parlamentul European în care se plâng că primesc în continuare subvenții la hectar sub media UE. În Parlamentul European s-a dezbătut miercuri, 16 iunie 2021, această petiție prin care fermierii din Estul Europei cer să aibă subvenții la fel de mari ca fermierii din Vestul Europei.

Subvenție directă pe familia de albine! 15 miliarde euro pe an pentru polenizatori!

Subvenție directă pe familia de albine! 15 miliarde euro pe an pentru polenizatori!

18 iunie 2021 - 08:23

O subvenție directă pentru apicultori, așa cum există pentru fermieri, ar da o gură de oxigen apiculturii în condițiile în care albina e tot mai amenințată cu dispariția. Ajutoarele pe care le primesc în acest moment apicultorii prin Program Național Apicol nu sunt suficiente, spun mulți dintre apicultori. Pe lângă un ajutor financiar, albinele și alți polenizatori trebuie protejați prin reducerea folosirii pesticidelor.

Ministrul Mediului: Vorbim de mii de animale din gospodării/ferme ucise! Se schimbă legea!

Ministrul Mediului: Vorbim de mii de animale din gospodării/ferme ucise! Se schimbă legea!

17 iunie 2021 - 20:19

Un nou proiect de ordonanță de urgență se pregătește la Ministerul Mediului care va schimba legea cu privire la atacurile sălbăticiunilor. Numărul apelurilor la 112 din cauza urşilor a crescut de 10 ori în ultimii 5 ani, a declarat, joi, Barna Tanczos, ministrul Mediului, și mii de animale din gospodării, ferme au fost ucise de sălbăticiuni.

Cum propune un crescător de animale să se dea subvențiile APIA!

Cum propune un crescător de animale să se dea subvențiile APIA!

17 iunie 2021 - 19:00

Un crescător de animale propune să se schimbe modul de acordare al subvențiilor din zootehnie în așa fel încât crescătorii să beneficieze de prețuri mai mari pentru munca lor și să aibă de câștigat și procesatorii. Nemulțumirile cresc în rândul crescătorilor de animale din pricina ajutoarelor mici, insuficiente, de care beneficiază și a prețurilor mici la care-și vând munca.

Din iulie, SE REDESCHID toate târgurile de animale!

Din iulie, SE REDESCHID toate târgurile de animale!

17 iunie 2021 - 16:55

Se REDESCHID toate târgurile de animale, anunță primarul din Câmpeni, județul Alba, după o întâlnire cu prim-ministrul Vasile Cîțu, care i-a dat această veste bună pentru crescătorii de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 19:27
DlTudose si dna Olguta cred ca au facut matematica la "fara frecventa". Cum poti spune asemenea ineptii??? Dna Olguta...."+"cu"-" egal "-" dar asta este....eu unul va inteleg...cu manualele astea alternative ce puteti invata decat matematica alternativa. Cat priveste pe sotia omului cu ouale cele mai scumpe...simulare de salarii care implica o simulare de plati si in final rezultatul este pe "-" pentru fermieri si functionari. Cu asemenea oameni la conducere avem toate sansele sa involuam. Felicitari domnilor si doamnelor specialiste!
1.
Impartialul
|
11. 24, 2017. Friday 18:29
Dl ministru Tudose si dna Olguta au invatat alta matematica decat specialistii in economie. Asta este....manuale alternative.....matematica alternativa....Iar despre sotia omului cu vestitele lui "oua"....ce sa zic....o simulare de salarii....probabil va fi si o simulare a platilor catre fermieri si...rezultat cu" -" pentru fermieri si functionari dar cu "+++++" pentru ministrii nostri. Felicitari pentru echipa simulatoare!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii