Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCRISOAREA OFICIALĂ CARE ARUNCĂ ÎN AER EXPORTUL DE OVINE VII din ROMÂNIA! INTEGRAL DOCUMENTUL PRIMIT DE DAEA!

Publicat: 11 iulie 2019 - 20:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENTUL TRIMIS DE COMISARUL EUROPEAN MINISTRULUI PETRE DAEA! AGROINFO a intrat în posesia scrisorii oficiale pe care comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis i-a trimis-o ministrului român al agriculturii, Petre Daea, și-n care îl somează pe acesta să stopeze exportul de ovine vii din România. Scrisoarea este datată 10 iulie 2019.

Scrisoarea trimisă de comisarul european ministrului român al agriculturii relevă că România, Ministerul Agriculturii și autoritățile care avizează exportul de animale vii, au fost avertizate în mai multe rânduri să schimbe legislația din România în ce privește exportul de animale vii. scrisoare-vytenis_bscrisoare-vytenis-doi_bMinisterul Agriculturii a anunțat încă de anul trecut, potrivit scrisorii, că va lua măsuri în sensul asigurării bunăstării animalelor pe timpul transportului maritim. Aceste măsuri însă nu au fost luate nici acum, spune în scrisoare comisarul european Vytenis Andriukaitis.

Am fost informat despre condițiile teribile în care animalele au fost transportate de vasele de animale în Golful Persic în timpul verii. De asemenea, am primit informații despre exportul iminent de 70.000 de oi românești în destinațiile din Golful Persic în luna iulie.

În ultimele luni, în mai multe ocazii, serviciul meu a atras atenția autorității române competente asupra problemelor legate de bunăstarea animalelor în timpul transportului la distanță. Serviciile mele v-au scris în martie anul acesta subliniind preocupările Comisiei (Comisia Europeană n.r.) cu privire la standardele aplicate de serviciile românești la inspecția și aprobarea navelor pentru transportul animalelor.

Mai mult, în aprilie, după anunțarea de către secretarul de stat român a intenției de a exporta ovine vii în Golful Persic, am solicitat autorității competente din România să precizeze măsurile pe care intenționa să le ia pentru a preveni apariția problemelor legate de bunăstarea animalelor.

Am fost siguri că România a urmărit o modificare a legislației naționale pentru a preveni neconformitățile în ceea ce privește bunăstarea animalelor în timpul transportului maritim al animalelor vii. Și am fost asigurat despre acest lucru atunci când am discutat problema cu dumneavoastră.

Având în vedere prognoza meteo în zona Golfului Persic în iulie, care anunță că temperaturile vor ajunge la 46 de grade Celsius și ținând cont de faptul că măsurile anunțate de ministerul dumneavoastră în aprilie anul trecut nu au fost puse în practică, din nefericire, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriți exportul iminent de ovine în Golful Persic, deoarece astfel de temperaturi extreme fac practic imposibilă respectarea următoarelor cerințe legale:

"Nici un animal nu poate fi transportat decât dacă este potrivit pentru călătoria prevăzută și toate animalele trebuie transportate în condiții garantate că nu le vor provoca vătămări sau suferințe inutile "(punctul 1 capitolul 1 din Anexa la Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului privind protecția animalelor în timpul transportului) și

"Mijloacele de transport, containerele și accesoriile lor trebuie să fie proiectate, construite, întreținute și exploatate astfel încât: h) să protejeze animalele împotriva temperaturilor extreme meteorologice nefavorabile și a schimbărilor adverse climatice". (din același regulament european)

Sunt sigur că sunteți de acord cu mine că transportul animalelor vii la astfel de temperaturi extreme nu este acceptabil și sunt încrezător că veți lua toate măsurile necesare pentru a preveni suferințele inutile ale animalelor.

Aș dori să vă solicit o bilaterală cu privire la urmarea acestei chestiuni, cu ocazia următorului Consiliu Agri Fish, organizat pe 15 iulie.

mesaj-vytenis-daea_b

Comisarul european Vytenis Andriukaitis a transmis miercuri, 10 iulie, un mesaj și pe twitter în care anunță că i-a trimis o scrisoare ministrului român al agriculturii în care îi cere să blocheze imediat exportul celor 70.000 de ovine vii către Golful Persic.

Vizualizat: 2366 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii