Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

​SCRISOARE DESCHISĂ: INTERZICEȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII pe TIMPUL VERII!

Publicat: 01 iulie 2019 - 17:03
11 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SUSPENDAREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! Organizația Animals International România a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, în care solicită imperios interzicerea exportului de animale vii măcar pe durata verii.

Organizația Animals International este recunoscută pentru anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani despre cruzimea cu care sunt tratate animalele vii care sunt exportate din fermele din România, dar și din exploataiile agricole din alte țări. Imaginile cutremurătoare, surprinse de reprezentanții organizației, cu animale în agonie pe vapoare, suferind de sete și de foame, sau abandonate pe plaje, cu animale ucise în ritualuri sângeroase au provocat revolta și indignarea fermierilor români. Organizația, prin directorul pentru Europa, Gabriel Păun a transmis, pe 27 iunie 2019, o scrisoare deschisă președintelui ANSVSA.

“În ultimii ani, Comisia Europeană a trimis în mod repetat avertismente Statelor Membre să întrerupă exportul cu animale vii pe durata temperaturilor ridicate pentru a asigura respectarea Regulamentului UE pentru transport. Cu toate acestea, dovezile documentate la frontierele UE și scoase la lumină de ONG-uri arată că animalele sunt sistematic încărcate în camioane și vapoare indiferent de prognoza meteo și cerințele UE. 

scrisoare-animals_b

Din cauza duratei călătoriei, transportul animalelor vii în afara UE s-a dovedit a fi deosebit de problematic din punct de vedere al bunăstării animalelor chiar și în circumstanțe obișnuite. Odată cu temperaturile ridicate, situația se inrăutațeste drastic, iar schimbările climatice conduc la situații fără precedent. Așa cum a atras atenția Comisia Europeană / Directoratul General pentru bunăstare animală (DG SANTE) : ”Din cauza inabilității sistemului de ventilație al vehiculelor pentru transportul animalelor de a reduce temperatura interioara sub temperatura mediului exterior […] este imposibil pentru transportatori să asigure o temperatură sub 35 de grade Celsius când afară sunt deja peste 30 de grade la umbră”.

Din păcate, investigatorii Animals International au descoperit recent ca România a exportat deja animale vii chiar și către țări din Golful Persic unde temperaturile nu mai scad sub 35 de grade nici noaptea, iar ziua depășesc 45 de grade și uneori chiar 50 de grade la umbră.

În consecință, suntem convinși că singura opțiune pentru a proteja bunăstarea animalelor sș pentru a respecta Regulamentul UE 1/2005 și decizia Curții Europene de Justiție in cazul C-424/13 este de a suspenda exportul cu animale vii pe durata verii.

Federația Veterinarilor di Europa (FVE) are aceeași opinie și insistă că nu trebuie aprobat niciun jurnal de călătorie când sunt prognozate temperaturi peste 30 de grade in orice punct al rutei.

Avem toată increderea că veți lua toate măsurile necesare pentru o implementare efectivă a legislației UE și că veți cruța animalele de suferința inutilă. Vă cerem să suspendați exportul cu animale vii pe durata verii pentru a vă alinia cu celelalte State Membre ale UE care au luat deja decizii în acest sens.

Luând in calcul urgența cauzată de situația actuală și seriozitatea problemei, am aprecia răspunsul Dumneavoastră prompt și intervenția rapidă.

Cu sinceritate,
Gabriel Păun
EU Director of Animals International

Vizualizat: 3637 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   
11.
Solcan S
|
07. 03, 2019. Wednesday 23:24
Transportul animalelor vii INTERZIS și pe timpul iernii când îngheață.
10.
Daniel Mihaiu
|
07. 03, 2019. Wednesday 15:57
Mi se pare f buna aceasta decizie de a ñu transporta animale vii PE durará verii!Animalele sufera mult din aceasta cauza!Felicitari celor CE au creat aceasta initiativa!Stop maltratarii animalelor!
9.
Nitoi
|
07. 03, 2019. Wednesday 13:01
Interzicerea exportului de animale vii!!!
8.
Bella
|
07. 03, 2019. Wednesday 12:33
Sunt de acord, Stop traficului cu animale.
7.
Amalia Moldovan
|
07. 03, 2019. Wednesday 11:41
Opriţi exportul cu animale vii!
6.
Muresan Miruna
|
07. 03, 2019. Wednesday 04:14
Opriti exportul de animale vii pe timpul verii
5.
Vidrasco Artemie
|
07. 02, 2019. Tuesday 23:15
Stop exportul animalelor si carnii in genere, ele nu sunt obiecte dar fiinte vii.
4.
Habliuc
|
07. 02, 2019. Tuesday 21:14
Nu va mai bateți joc de animale. De ce le chinuiți și înainte de a fi maltratate? Nu suferă destul când ajung acolo? Exista un Dumnezeu.
3.
Daniela Dolha
|
07. 02, 2019. Tuesday 15:38
Opriti exportul cu animale vii!!!
2.
Seles
|
07. 02, 2019. Tuesday 13:30
Stop traficului cu animale vii pe timpul verii in conditii anormale!!!!
1.
Krisztina
|
07. 02, 2019. Tuesday 11:52
Da, sunt de acord, trebuie oprit acest transport oribil.
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   

Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii