Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

​SCRISOARE DESCHISĂ: INTERZICEȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII pe TIMPUL VERII!

Publicat: 01 iulie 2019 - 17:03
11 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SUSPENDAREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! Organizația Animals International România a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, în care solicită imperios interzicerea exportului de animale vii măcar pe durata verii.

Organizația Animals International este recunoscută pentru anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani despre cruzimea cu care sunt tratate animalele vii care sunt exportate din fermele din România, dar și din exploataiile agricole din alte țări. Imaginile cutremurătoare, surprinse de reprezentanții organizației, cu animale în agonie pe vapoare, suferind de sete și de foame, sau abandonate pe plaje, cu animale ucise în ritualuri sângeroase au provocat revolta și indignarea fermierilor români. Organizația, prin directorul pentru Europa, Gabriel Păun a transmis, pe 27 iunie 2019, o scrisoare deschisă președintelui ANSVSA.

“În ultimii ani, Comisia Europeană a trimis în mod repetat avertismente Statelor Membre să întrerupă exportul cu animale vii pe durata temperaturilor ridicate pentru a asigura respectarea Regulamentului UE pentru transport. Cu toate acestea, dovezile documentate la frontierele UE și scoase la lumină de ONG-uri arată că animalele sunt sistematic încărcate în camioane și vapoare indiferent de prognoza meteo și cerințele UE. 

scrisoare-animals_b

Din cauza duratei călătoriei, transportul animalelor vii în afara UE s-a dovedit a fi deosebit de problematic din punct de vedere al bunăstării animalelor chiar și în circumstanțe obișnuite. Odată cu temperaturile ridicate, situația se inrăutațeste drastic, iar schimbările climatice conduc la situații fără precedent. Așa cum a atras atenția Comisia Europeană / Directoratul General pentru bunăstare animală (DG SANTE) : ”Din cauza inabilității sistemului de ventilație al vehiculelor pentru transportul animalelor de a reduce temperatura interioara sub temperatura mediului exterior […] este imposibil pentru transportatori să asigure o temperatură sub 35 de grade Celsius când afară sunt deja peste 30 de grade la umbră”.

Din păcate, investigatorii Animals International au descoperit recent ca România a exportat deja animale vii chiar și către țări din Golful Persic unde temperaturile nu mai scad sub 35 de grade nici noaptea, iar ziua depășesc 45 de grade și uneori chiar 50 de grade la umbră.

În consecință, suntem convinși că singura opțiune pentru a proteja bunăstarea animalelor sș pentru a respecta Regulamentul UE 1/2005 și decizia Curții Europene de Justiție in cazul C-424/13 este de a suspenda exportul cu animale vii pe durata verii.

Federația Veterinarilor di Europa (FVE) are aceeași opinie și insistă că nu trebuie aprobat niciun jurnal de călătorie când sunt prognozate temperaturi peste 30 de grade in orice punct al rutei.

Avem toată increderea că veți lua toate măsurile necesare pentru o implementare efectivă a legislației UE și că veți cruța animalele de suferința inutilă. Vă cerem să suspendați exportul cu animale vii pe durata verii pentru a vă alinia cu celelalte State Membre ale UE care au luat deja decizii în acest sens.

Luând in calcul urgența cauzată de situația actuală și seriozitatea problemei, am aprecia răspunsul Dumneavoastră prompt și intervenția rapidă.

Cu sinceritate,
Gabriel Păun
EU Director of Animals International

Vizualizat: 3941 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

FERMIER UCIS DE TAUR!

FERMIER UCIS DE TAUR!

07 iulie 2020 - 12:34

TRAGEDIE. Un taur furios a omorât luni seara un bărbat și a rănit grav un altul, animalul fiind, în cele din urmă, împușcat. S-a întâmplat la o fermă din comuna Săvădisla din județul Cluj, a confirmat pentru Mediafax primarul localității, Tamas Gebe.

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

07 iulie 2020 - 10:59

LEGEA PORCULUI! Țăranii pot să crească porci, dar să nu-i vândă. Țăranii pot să crească porci, dar cu respectarea unor măsuri de biosecuritate. Vremea când țăranii vindeau câte un porc din bătătură s-a dus. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că răul cel mai mare îl fac cei care plimbă porcii din poartă-n poartă, numiți de șeful MADR samsari. Ei sunt cei care ar răspândi pesta porcină africană. Legea porcului, în pregătire, va stabili câți porci pot să crească țăranii, ce reguli să respecte.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   
11.
Solcan S
|
07. 03, 2019. Wednesday 23:24
Transportul animalelor vii INTERZIS și pe timpul iernii când îngheață.
10.
Daniel Mihaiu
|
07. 03, 2019. Wednesday 15:57
Mi se pare f buna aceasta decizie de a ñu transporta animale vii PE durará verii!Animalele sufera mult din aceasta cauza!Felicitari celor CE au creat aceasta initiativa!Stop maltratarii animalelor!
9.
Nitoi
|
07. 03, 2019. Wednesday 13:01
Interzicerea exportului de animale vii!!!
8.
Bella
|
07. 03, 2019. Wednesday 12:33
Sunt de acord, Stop traficului cu animale.
7.
Amalia Moldovan
|
07. 03, 2019. Wednesday 11:41
Opriţi exportul cu animale vii!
6.
Muresan Miruna
|
07. 03, 2019. Wednesday 04:14
Opriti exportul de animale vii pe timpul verii
5.
Vidrasco Artemie
|
07. 02, 2019. Tuesday 23:15
Stop exportul animalelor si carnii in genere, ele nu sunt obiecte dar fiinte vii.
4.
Habliuc
|
07. 02, 2019. Tuesday 21:14
Nu va mai bateți joc de animale. De ce le chinuiți și înainte de a fi maltratate? Nu suferă destul când ajung acolo? Exista un Dumnezeu.
3.
Daniela Dolha
|
07. 02, 2019. Tuesday 15:38
Opriti exportul cu animale vii!!!
2.
Seles
|
07. 02, 2019. Tuesday 13:30
Stop traficului cu animale vii pe timpul verii in conditii anormale!!!!
1.
Krisztina
|
07. 02, 2019. Tuesday 11:52
Da, sunt de acord, trebuie oprit acest transport oribil.
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii