Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

​SCRISOARE DESCHISĂ: INTERZICEȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII pe TIMPUL VERII!

Publicat: 01 iulie 2019 - 17:03
11 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SUSPENDAREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! Organizația Animals International România a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, în care solicită imperios interzicerea exportului de animale vii măcar pe durata verii.

Organizația Animals International este recunoscută pentru anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani despre cruzimea cu care sunt tratate animalele vii care sunt exportate din fermele din România, dar și din exploataiile agricole din alte țări. Imaginile cutremurătoare, surprinse de reprezentanții organizației, cu animale în agonie pe vapoare, suferind de sete și de foame, sau abandonate pe plaje, cu animale ucise în ritualuri sângeroase au provocat revolta și indignarea fermierilor români. Organizația, prin directorul pentru Europa, Gabriel Păun a transmis, pe 27 iunie 2019, o scrisoare deschisă președintelui ANSVSA.

“În ultimii ani, Comisia Europeană a trimis în mod repetat avertismente Statelor Membre să întrerupă exportul cu animale vii pe durata temperaturilor ridicate pentru a asigura respectarea Regulamentului UE pentru transport. Cu toate acestea, dovezile documentate la frontierele UE și scoase la lumină de ONG-uri arată că animalele sunt sistematic încărcate în camioane și vapoare indiferent de prognoza meteo și cerințele UE. 

scrisoare-animals_b

Din cauza duratei călătoriei, transportul animalelor vii în afara UE s-a dovedit a fi deosebit de problematic din punct de vedere al bunăstării animalelor chiar și în circumstanțe obișnuite. Odată cu temperaturile ridicate, situația se inrăutațeste drastic, iar schimbările climatice conduc la situații fără precedent. Așa cum a atras atenția Comisia Europeană / Directoratul General pentru bunăstare animală (DG SANTE) : ”Din cauza inabilității sistemului de ventilație al vehiculelor pentru transportul animalelor de a reduce temperatura interioara sub temperatura mediului exterior […] este imposibil pentru transportatori să asigure o temperatură sub 35 de grade Celsius când afară sunt deja peste 30 de grade la umbră”.

Din păcate, investigatorii Animals International au descoperit recent ca România a exportat deja animale vii chiar și către țări din Golful Persic unde temperaturile nu mai scad sub 35 de grade nici noaptea, iar ziua depășesc 45 de grade și uneori chiar 50 de grade la umbră.

În consecință, suntem convinși că singura opțiune pentru a proteja bunăstarea animalelor sș pentru a respecta Regulamentul UE 1/2005 și decizia Curții Europene de Justiție in cazul C-424/13 este de a suspenda exportul cu animale vii pe durata verii.

Federația Veterinarilor di Europa (FVE) are aceeași opinie și insistă că nu trebuie aprobat niciun jurnal de călătorie când sunt prognozate temperaturi peste 30 de grade in orice punct al rutei.

Avem toată increderea că veți lua toate măsurile necesare pentru o implementare efectivă a legislației UE și că veți cruța animalele de suferința inutilă. Vă cerem să suspendați exportul cu animale vii pe durata verii pentru a vă alinia cu celelalte State Membre ale UE care au luat deja decizii în acest sens.

Luând in calcul urgența cauzată de situația actuală și seriozitatea problemei, am aprecia răspunsul Dumneavoastră prompt și intervenția rapidă.

Cu sinceritate,
Gabriel Păun
EU Director of Animals International

Vizualizat: 4154 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   
11.
Solcan S
|
07. 03, 2019. Wednesday 23:24
Transportul animalelor vii INTERZIS și pe timpul iernii când îngheață.
10.
Daniel Mihaiu
|
07. 03, 2019. Wednesday 15:57
Mi se pare f buna aceasta decizie de a ñu transporta animale vii PE durará verii!Animalele sufera mult din aceasta cauza!Felicitari celor CE au creat aceasta initiativa!Stop maltratarii animalelor!
9.
Nitoi
|
07. 03, 2019. Wednesday 13:01
Interzicerea exportului de animale vii!!!
8.
Bella
|
07. 03, 2019. Wednesday 12:33
Sunt de acord, Stop traficului cu animale.
7.
Amalia Moldovan
|
07. 03, 2019. Wednesday 11:41
Opriţi exportul cu animale vii!
6.
Muresan Miruna
|
07. 03, 2019. Wednesday 04:14
Opriti exportul de animale vii pe timpul verii
5.
Vidrasco Artemie
|
07. 02, 2019. Tuesday 23:15
Stop exportul animalelor si carnii in genere, ele nu sunt obiecte dar fiinte vii.
4.
Habliuc
|
07. 02, 2019. Tuesday 21:14
Nu va mai bateți joc de animale. De ce le chinuiți și înainte de a fi maltratate? Nu suferă destul când ajung acolo? Exista un Dumnezeu.
3.
Daniela Dolha
|
07. 02, 2019. Tuesday 15:38
Opriti exportul cu animale vii!!!
2.
Seles
|
07. 02, 2019. Tuesday 13:30
Stop traficului cu animale vii pe timpul verii in conditii anormale!!!!
1.
Krisztina
|
07. 02, 2019. Tuesday 11:52
Da, sunt de acord, trebuie oprit acest transport oribil.
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii