Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

​SCRISOARE DESCHISĂ: INTERZICEȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII pe TIMPUL VERII!

Publicat: 01 iulie 2019 - 17:03
11 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SUSPENDAREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! Organizația Animals International România a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, în care solicită imperios interzicerea exportului de animale vii măcar pe durata verii.

Organizația Animals International este recunoscută pentru anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani despre cruzimea cu care sunt tratate animalele vii care sunt exportate din fermele din România, dar și din exploataiile agricole din alte țări. Imaginile cutremurătoare, surprinse de reprezentanții organizației, cu animale în agonie pe vapoare, suferind de sete și de foame, sau abandonate pe plaje, cu animale ucise în ritualuri sângeroase au provocat revolta și indignarea fermierilor români. Organizația, prin directorul pentru Europa, Gabriel Păun a transmis, pe 27 iunie 2019, o scrisoare deschisă președintelui ANSVSA.

“În ultimii ani, Comisia Europeană a trimis în mod repetat avertismente Statelor Membre să întrerupă exportul cu animale vii pe durata temperaturilor ridicate pentru a asigura respectarea Regulamentului UE pentru transport. Cu toate acestea, dovezile documentate la frontierele UE și scoase la lumină de ONG-uri arată că animalele sunt sistematic încărcate în camioane și vapoare indiferent de prognoza meteo și cerințele UE. 

scrisoare-animals_b

Din cauza duratei călătoriei, transportul animalelor vii în afara UE s-a dovedit a fi deosebit de problematic din punct de vedere al bunăstării animalelor chiar și în circumstanțe obișnuite. Odată cu temperaturile ridicate, situația se inrăutațeste drastic, iar schimbările climatice conduc la situații fără precedent. Așa cum a atras atenția Comisia Europeană / Directoratul General pentru bunăstare animală (DG SANTE) : ”Din cauza inabilității sistemului de ventilație al vehiculelor pentru transportul animalelor de a reduce temperatura interioara sub temperatura mediului exterior […] este imposibil pentru transportatori să asigure o temperatură sub 35 de grade Celsius când afară sunt deja peste 30 de grade la umbră”.

Din păcate, investigatorii Animals International au descoperit recent ca România a exportat deja animale vii chiar și către țări din Golful Persic unde temperaturile nu mai scad sub 35 de grade nici noaptea, iar ziua depășesc 45 de grade și uneori chiar 50 de grade la umbră.

În consecință, suntem convinși că singura opțiune pentru a proteja bunăstarea animalelor sș pentru a respecta Regulamentul UE 1/2005 și decizia Curții Europene de Justiție in cazul C-424/13 este de a suspenda exportul cu animale vii pe durata verii.

Federația Veterinarilor di Europa (FVE) are aceeași opinie și insistă că nu trebuie aprobat niciun jurnal de călătorie când sunt prognozate temperaturi peste 30 de grade in orice punct al rutei.

Avem toată increderea că veți lua toate măsurile necesare pentru o implementare efectivă a legislației UE și că veți cruța animalele de suferința inutilă. Vă cerem să suspendați exportul cu animale vii pe durata verii pentru a vă alinia cu celelalte State Membre ale UE care au luat deja decizii în acest sens.

Luând in calcul urgența cauzată de situația actuală și seriozitatea problemei, am aprecia răspunsul Dumneavoastră prompt și intervenția rapidă.

Cu sinceritate,
Gabriel Păun
EU Director of Animals International

Vizualizat: 4323 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

22 aprilie 2021 - 18:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, o altă variantă a proiectului de hotărâre de Guvern pentru suma alocată ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba de ajutorul acordat asociațiilor crescătorilor care mențin registrele genealogice și efectuează teste pentru determinarea calității genetice a șeptelului.

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

22 aprilie 2021 - 18:06

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

22 aprilie 2021 - 17:50

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

22 aprilie 2021 - 12:17

Crescătorul de animale Dumitru Jurjac din județul Bihor, comuna Girișu de Criș, deține o fermă cu 100 de capete vaci de lapte și spune că nu are nici o palmă de pășune, fiind nevoit să-și țină vacile pe fermă și să le cumpere furaje.

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

22 aprilie 2021 - 09:20

Un primar din județul Gorj a fost condamnat miercuri, 21 aprilie 2021, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ajutoare europene pentru o fermă care există doar pe hârtie. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia instanței este definitivă, iar primarul a fost încarcerat.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

22 aprilie 2021 - 08:16

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

22 aprilie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 21 aprilie 2021, condițiile pentru schema Covid 19 acordată în acest an crescătorilor de bovine. Valoarea totală, maximă, pe care o poate încasa o întreprindere, fermă, din domeniul creșterii bovinelor, indiferent de forma juridică, este de 225.000 de euro, echivalentul în lei.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

21 aprilie 2021 - 20:21

Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia.

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 14:48

Anul trecut, mulți dintre crescătorii de vaci au pierdut ajutorul Covid 19 pentru că aveau animalele trecute pe codul numeric personal, iar cererea unică era depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe întreprindere individuală II, de familie IF sau persoană fizică autorizată PFA.

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 13:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, în dezbatere, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru instituirea unui ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   
11.
Solcan S
|
07. 03, 2019. Wednesday 23:24
Transportul animalelor vii INTERZIS și pe timpul iernii când îngheață.
10.
Daniel Mihaiu
|
07. 03, 2019. Wednesday 15:57
Mi se pare f buna aceasta decizie de a ñu transporta animale vii PE durará verii!Animalele sufera mult din aceasta cauza!Felicitari celor CE au creat aceasta initiativa!Stop maltratarii animalelor!
9.
Nitoi
|
07. 03, 2019. Wednesday 13:01
Interzicerea exportului de animale vii!!!
8.
Bella
|
07. 03, 2019. Wednesday 12:33
Sunt de acord, Stop traficului cu animale.
7.
Amalia Moldovan
|
07. 03, 2019. Wednesday 11:41
Opriţi exportul cu animale vii!
6.
Muresan Miruna
|
07. 03, 2019. Wednesday 04:14
Opriti exportul de animale vii pe timpul verii
5.
Vidrasco Artemie
|
07. 02, 2019. Tuesday 23:15
Stop exportul animalelor si carnii in genere, ele nu sunt obiecte dar fiinte vii.
4.
Habliuc
|
07. 02, 2019. Tuesday 21:14
Nu va mai bateți joc de animale. De ce le chinuiți și înainte de a fi maltratate? Nu suferă destul când ajung acolo? Exista un Dumnezeu.
3.
Daniela Dolha
|
07. 02, 2019. Tuesday 15:38
Opriti exportul cu animale vii!!!
2.
Seles
|
07. 02, 2019. Tuesday 13:30
Stop traficului cu animale vii pe timpul verii in conditii anormale!!!!
1.
Krisztina
|
07. 02, 2019. Tuesday 11:52
Da, sunt de acord, trebuie oprit acest transport oribil.
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii