KWS+
Reclama header after big part 2

​SCRISOARE DESCHISĂ: INTERZICEȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII pe TIMPUL VERII!

Publicat: 01 iulie 2019 - 17:03
11 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOR SUSPENDAREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! Organizația Animals International România a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, în care solicită imperios interzicerea exportului de animale vii măcar pe durata verii.

Organizația Animals International este recunoscută pentru anchetele pe care le-a făcut în ultimii ani despre cruzimea cu care sunt tratate animalele vii care sunt exportate din fermele din România, dar și din exploataiile agricole din alte țări. Imaginile cutremurătoare, surprinse de reprezentanții organizației, cu animale în agonie pe vapoare, suferind de sete și de foame, sau abandonate pe plaje, cu animale ucise în ritualuri sângeroase au provocat revolta și indignarea fermierilor români. Organizația, prin directorul pentru Europa, Gabriel Păun a transmis, pe 27 iunie 2019, o scrisoare deschisă președintelui ANSVSA.

“În ultimii ani, Comisia Europeană a trimis în mod repetat avertismente Statelor Membre să întrerupă exportul cu animale vii pe durata temperaturilor ridicate pentru a asigura respectarea Regulamentului UE pentru transport. Cu toate acestea, dovezile documentate la frontierele UE și scoase la lumină de ONG-uri arată că animalele sunt sistematic încărcate în camioane și vapoare indiferent de prognoza meteo și cerințele UE. 

scrisoare-animals_b

Din cauza duratei călătoriei, transportul animalelor vii în afara UE s-a dovedit a fi deosebit de problematic din punct de vedere al bunăstării animalelor chiar și în circumstanțe obișnuite. Odată cu temperaturile ridicate, situația se inrăutațeste drastic, iar schimbările climatice conduc la situații fără precedent. Așa cum a atras atenția Comisia Europeană / Directoratul General pentru bunăstare animală (DG SANTE) : ”Din cauza inabilității sistemului de ventilație al vehiculelor pentru transportul animalelor de a reduce temperatura interioara sub temperatura mediului exterior […] este imposibil pentru transportatori să asigure o temperatură sub 35 de grade Celsius când afară sunt deja peste 30 de grade la umbră”.

Din păcate, investigatorii Animals International au descoperit recent ca România a exportat deja animale vii chiar și către țări din Golful Persic unde temperaturile nu mai scad sub 35 de grade nici noaptea, iar ziua depășesc 45 de grade și uneori chiar 50 de grade la umbră.

În consecință, suntem convinși că singura opțiune pentru a proteja bunăstarea animalelor sș pentru a respecta Regulamentul UE 1/2005 și decizia Curții Europene de Justiție in cazul C-424/13 este de a suspenda exportul cu animale vii pe durata verii.

Federația Veterinarilor di Europa (FVE) are aceeași opinie și insistă că nu trebuie aprobat niciun jurnal de călătorie când sunt prognozate temperaturi peste 30 de grade in orice punct al rutei.

Avem toată increderea că veți lua toate măsurile necesare pentru o implementare efectivă a legislației UE și că veți cruța animalele de suferința inutilă. Vă cerem să suspendați exportul cu animale vii pe durata verii pentru a vă alinia cu celelalte State Membre ale UE care au luat deja decizii în acest sens.

Luând in calcul urgența cauzată de situația actuală și seriozitatea problemei, am aprecia răspunsul Dumneavoastră prompt și intervenția rapidă.

Cu sinceritate,
Gabriel Păun
EU Director of Animals International

Vizualizat: 4251 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   
11.
Solcan S
|
07. 03, 2019. Wednesday 23:24
Transportul animalelor vii INTERZIS și pe timpul iernii când îngheață.
10.
Daniel Mihaiu
|
07. 03, 2019. Wednesday 15:57
Mi se pare f buna aceasta decizie de a ñu transporta animale vii PE durará verii!Animalele sufera mult din aceasta cauza!Felicitari celor CE au creat aceasta initiativa!Stop maltratarii animalelor!
9.
Nitoi
|
07. 03, 2019. Wednesday 13:01
Interzicerea exportului de animale vii!!!
8.
Bella
|
07. 03, 2019. Wednesday 12:33
Sunt de acord, Stop traficului cu animale.
7.
Amalia Moldovan
|
07. 03, 2019. Wednesday 11:41
Opriţi exportul cu animale vii!
6.
Muresan Miruna
|
07. 03, 2019. Wednesday 04:14
Opriti exportul de animale vii pe timpul verii
5.
Vidrasco Artemie
|
07. 02, 2019. Tuesday 23:15
Stop exportul animalelor si carnii in genere, ele nu sunt obiecte dar fiinte vii.
4.
Habliuc
|
07. 02, 2019. Tuesday 21:14
Nu va mai bateți joc de animale. De ce le chinuiți și înainte de a fi maltratate? Nu suferă destul când ajung acolo? Exista un Dumnezeu.
3.
Daniela Dolha
|
07. 02, 2019. Tuesday 15:38
Opriti exportul cu animale vii!!!
2.
Seles
|
07. 02, 2019. Tuesday 13:30
Stop traficului cu animale vii pe timpul verii in conditii anormale!!!!
1.
Krisztina
|
07. 02, 2019. Tuesday 11:52
Da, sunt de acord, trebuie oprit acest transport oribil.
Rezultate: [11]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii