Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCRISOARE DE SUSȚINERE pentru VIITORUL MINISTRU AL AGRICULTURII!

Publicat: 16 octombrie 2019 - 07:32
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NOMINALIZAT PENTRU FUNCȚIA DE MINISTRU. Federația Națională PRO AGRO ne-a transmis o scrisoare de susținere pentru unul dintre cei nominalizați să preia portofoliul de la agricultură, Emil Florian Dumitru. Inserăm integral scrisoarea.

Sectorul agroalimentar din România este atent la situația politică a României. Indiferent de ceea ce înseamnă lupta politică, asociațiile profesionale din România au făcut și vor face o singură politică, Politica Agricolă Comună – PAC. Federația Națională PRO AGRO apreciază în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate de a prelua portofoliul de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, figurează și domnul Florian-Emil DUMITRU, membru în cadrul Federației Naționale PRO AGRO și președinte în mandatul trecut.

Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizațiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România, este apreciat și de către mediul politic care a înțeles că printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc și a economiei naționale.

Reamintim faptul că, Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării
intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional și în raport cu instituţiile europene și naţionale atât publice cât şi private. Federația Națională PRO AGRO este cea mai mare organizație din România, având 114.266 de angajați,
reprezentând cumulat 35,98% din sectoarele agricultură și industrie alimentară, fiind singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate, constatată de Tribunalul Bucureşti (decizia tribunalului nr.1/RZ din data de 9.02.2018), iar Federația Națională PRO AGRO în cifre reprezintă:

peste 2.220.000 de hectare de teren arabil;
peste 1.800.000 de hectare de teren pașune;
83% din producția de carne de porc;
90% din producția de carne de pui;
33% din producția de carne de pește;
peste 1.000.000 de familii de albine;
peste 60% din producția de mezeluri;
70% din piața vinului;
peste 600.000 de capete de bovine;
peste 5.000.000 capete de ovine;
peste 500.000 de capete de caprine;
peste 40% din capacitatea de procesare în panificație;
peste 40% din capacitatea de stocare a cerealelor;

În acest context credem oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri cu privire la preluarea portofoliului de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Federația Naționlă PRO AGRO prin membrii săi susține propunerea domnului Florian-Emil DUMITRU pentru poziția de Ministru al agriculturii.

Prezenta scrisoare de susținere este semnată de președintele PRO AGRO și în numele organizațiilor membre.
Președinte PRO AGRO
Ionel ARION

Vizualizat: 2539 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Any Maris
|
10. 21, 2019. Monday 21:34
O persoana care comenteaza fara nume si prenume, face un comentariu nul.
3.
Any
|
10. 21, 2019. Monday 21:24
Dumneavoastra sunteti fermier? Puneti un nume sa vedem cu cine stam de vorba.
2.
Tânăr Fermier
|
10. 16, 2019. Wednesday 13:44
Serios !!! Asta Ministru !!! Ce profesie are? Realizări? Cine este Pro-Agro ?
1.
veterinar
|
10. 16, 2019. Wednesday 09:24
Nu pot să cred!!!! Încearcarea unui grup cu suspiciuni de manipulare să influențeze cine să fie M.Agriculturii ! Dacă și E. Dumitru ajunge M.Agr. , ne merităm sorta !!! Fără studii de specialitate, nu a condus nimic în viața lui, a stat Presedinte la o Federație fondată de șmecheri în frunte cu Daniel C-tin pt a pune mâna pe Fondul Mutual și care mai mult au încurcat fermierii. În prezent sluga lui Nini Săpunaru și Vlad Macovei , Minea , Cojocaru ! Nu mai avem agronomi, zootehniști, în tara asta?
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii