Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ cu FERMIERI din AFRICA!

Publicat: 23 iunie 2019 - 20:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! Ministrul Petre Daea a participat în data de 21 iunie 2019 la cea de-a treia Conferință ministerială Uniunea Africană – Uniunea Europeană, la sediul FAO din Roma. Oficialul român a spus că schimbul de experiență și bune practici între fermierii europeni și cei din Africa va facilita interacțiunea dintre fermierii de pe cele două continente.

În prima parte, conferința a cuprins sesiuni tematice paralele care au vizat expuneri și discuții pe teme de interes reciproc precum: provocări și oportunități pentru investițiile agricole, nevoile de cercetare și inovare în domeniul agriculturii în contextul schimbărilor climatice, utilizarea soluțiilor digitale în agricultură, standardele sanitare și fitosanitare și siguranța alimentară -cheie pentru comerțul în Africa.

Cea de-a doua parte a conferinței a fost dedicată sesiunii plenare, în cadrul căreia comisarul Uniunii Africane, comisarul european, ministrul român și directorul general al FAO au susținut prezentări, sintetizând tematicile discutate.

În discursul său, ministrul Petre Daea a mulțumit atât Uniunii Africane și Comisiei Europene pentru inițiativa organizării acestui eveniment de o importanță deosebită pentru toate statele, cât și organizației FAO pentru interesul manifestat față de subiectele sensibile puse în dezbatere.

Oficialul român a declarat că schimbul de experiențe și bune practici va facilita interacțiunea dintre fermierii de pe cele două continente și va crește aplicabilitatea politicilor, măsurilor și instrumentelor pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

Ministrul Daea a apreciat că, deși sunt în curs de desfășurare multe inițiative și proiecte între Uniunea Europeană și Uniunea Africană, există ample posibilități de consolidare a dialogului politic și de intensificare a cooperării. De asemenea, acesta a subliniat importanța activității comune în cadrul Grupului de lucru pentru Africa rurală, precizând că angajamentul politic față de activitatea grupului și procesul planificat de monitorizare vor ajuta la transpunerea recomandărilor în acțiuni concrete pe teren.

Rezultatul celei de-a treia Conferințe ministeriale Uniunea Africană – Uniunea Europeană din 21 iunie 2019 este declarația politică care a fost co-semnată de Comisia Europeană în numele Uniunii Europene prin Phil Hogan, Comisarul pentru agricultură și dezvotare rurală și Josefa Leonel Correia Sacko, Comisarul Uniunii Africane pentru economie rurală și agricultură.

În acest context, ministrul Petre Daea a afirmat: ”Declarația oferă un cadru solid pentru progresul nostru comun. Apreciez valoarea deosebită a agendei de acțiune, parte a Declarației, ca fiind angajantă în viitoarea noastră cooperare. Aceasta conține domeniile prioritare identificate pentru a statuta progresul colaborării”.

Manifestarea s-a bucurat de prezența mai multor înalți oficiali: Josefa Leonel Correia Sacko, comisarul Uniunii Africane pentru agricultură și economie rurală, Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, José Graziano da Silva, director general al FAO, se precizează în comunicatul Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

Vizualizat: 652 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii