Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCENE DE GROAZĂ ÎNTR-O FERMĂ DIN TULCEA! Fermierul DISPERAT: PORCII AU ÎNCEPUT SĂ SE MĂNÂNCE ÎNTRE EI!

Publicat: 28 iulie 2018 - 19:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INTERDICȚIE PENTRU LIVRAREA PORCILOR! Fermierul Dumitru Bărbieru, proprietarul Dab Zootehnica din județul Tulcea, fermă de porci, este într-o situație disperată. Ferma sa se află în supravegherea Direcției Sanitare Veterinare Tulcea de peste 30 de zile. Cei 1850 de porci au depășit greutatea de livrare, au peste 130 de kilograme, nu mai au loc în boxe, fermierul are interdicție pentru livrare, nu mai are ce să le dea de mâncare, iar porcii au început să se mănânce între ei. Deja și-au mâncat cozile, stau înghesuiți, unii au șira spinării ruptă.

Fermierul ne spune îngrozit că nu știe încotro să o apuce. A vorbit la telefon cu ministrul agriculturii Petre Daea, cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, cu directorul DSVSA Tulcea, dr. Mitică Tuchilă. Ferma lui Dumitru Bărbieru este în comuna Văcăreni. Porcii au fost supuși la mai multe teste medicale, iar rezultatele au fost negative pentru virusul Pestei Porcine Africane (PPA). Cu toate acestea, ferma sa a fost în supraveghere sanitară veterinară timp de 30 de zile, iar acum perioada de supraveghere s-a prelungit la 40 de zile. Porcii ar fi trebuit livrați la abatoare din județul Ialomița, tot zonă roșie, cum spune fermierul, contaminată de virusul PPA.

Suntem într-o situație foarte disperată pentru că nu mai avem ce să dăm de mâncare porcilor. Trebuia să-i vând de acum 30 de zile. Medicii veterinari mi-au dat acceptul, iar imediat, a doua zi, mi l-au și tăiat.  Am stat 30 de zile cu ferma în supraveghere pentru că a fost un focar de PPA la 13-14 kilometri distanță de ferma mea, apoi, după cele 30 de zile ar fi trebuit să vând porcii. Am discutat mult cu domnul ministru  Daea, cu domnul secretar de stat Botănoiu, gata, după 30 de zile trebuia să livrez porcii.

Am făcut zeci de analize la DSV, care toate mi-au ieșit negative, au venit medicii veterinari au luat probe de sânge de la porci, le-au trimis la ANSVSA București, analizele au ieșit negative. Așa că, urma să livrez porcii. Domnul secretar de stat Botănoiu mi-a spus: gata, de mâine poți să livrezi. Am stat de vorbă cu cei de la DSV Tulcea, ei au început să spună că nu, nu livrezi. Dau înapoi telefon domnului Botănoiu, el a sunat la DSV, iar marți seara la ora 16 mi s-a spus că actele au fost făcute de ANSVSA. A doua zi dimineața, la ora 9, am primit adresă de la DSV că nu mai pot să livrez că perioada de supraveghere s-a prelungit cu 10 zile, declară fermierul, în exclusivitate pentru AGROINFO.

VIDEO AICI CU FERMA. PAGINA FACEBOOK A CRESCĂTORULUI!

Fermierul din Tulcea nu mai are niciun grăunte de speranță că va reuși să vândă porcii. El imploră, prin intermediul AGROINFO, autoritățile să nu mai amâne decizia și să curme suferința animalelor care au ajuns să se mănânce între ele.  

Nu mai avem nicio șansă să vindem porcii ăștia. Eu le-am făcut adresă și la Ministerul Agriculturii, și la DSV, să vină să-i asomeze sau să-i taie și să-i împartă la populație din moment ce sunt sănătoși. Am aici 1850 de porci și i-am chemat să le curme chinul. Am 20 de porci scoși pe hol, iar cei care sunt în boxele de carantină stau înghesuiți și deja au început să-și mănânce cozile unul la altul. Nu mai au loc. Eu îi livram la o greutate de 105 - 110 kg, iar acum au 130 kg și sunt, pur și simplu, sechestrați în fermă. Își mănâncă unul la altul cozile și cum sunt grași au șira spinării fragilă, se urcă unii peste alții și unii au deja șira spinării ruptă. De când a început cu zona asta de supraveghere, deja am dus vreo 40 la Cazacioc (firmă de incinerare deșeuri animale n.r.), mâncați la coadă și deșelați, ne spune crescătorul.

Directorul DSVSA Tulcea, dr. Mitică Tuchilă, cunoaște situația fermei din Văcăreni. Săptămâna ce a trecut, pe 24 iulie, șeful DSVSA Tulcea a declarat că va da drumul livrării porcilor către abatoare dacă rezultatul analizelor este negativ.

La ferma de la Văcăreni s-au recoltat ieri (luni, 23 iulie n.r.) probe de sânge care sunt acum analizate la București. Dacă rezultatul este negativ, dăm drumul să livreze către abatoare pentru că au trecut 30 de zile de restricție, a spus directorul DSVSA Tulcea.

Situația s-a schimbat între timp. Și dacă fermierul tulcean ar primi acum acceptul pentru livrarea porcilor, abatoarelor din Ialomița li s-au pus condiții drastice și nu mai cumpără porci din zonele unde sunt focare PPA. Fermierul Dumitru Bărbieru spune că este deja falimentar. Cei 1850 de porci din fermă nu-i mai poate vinde, iar în ultimul timp și ce a reușit să vândă a făcut-o la un preț extrem de mic, 3,50 de lei/kg. Crescătorul din Tulcea speră să primească măcar despăgubiri.
 

Vizualizat: 18330 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

29 octombrie 2020 - 12:44

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Veste excelentă pentru fermierii români! Este o premieră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Pentru prima oară, pe listele de plată a avansului APIA la subvențiile agricole aferente acestui an, pe listele de plată au fost incluși și fermierii din eșantionul de control prin teledetecție, a anunțat astăzi directorul general APIA, Adrian Pintea.

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

29 octombrie 2020 - 12:14

FERMIERI BOGAȚI, FERMIERI SĂRACI! Datele prezentate astăzi, 29 octombrie 2020, de ministrul agriculturii Adrian Oros arată un accentuat fenomen de polarizare a agriculturii românești. Concret, un număr mic de fermieri lucrează o suprafață arabilă uriașă. Pe cale de consecință, așa se împart și subvențiile agricole pe suprafață. Suma uriașă este direcționată spre o mână de fermieri.

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

29 octombrie 2020 - 11:35

FERMELE DE PORCI DIN ROMÂNIA SE ÎNCHID! IMPORTURILE CRESC! Fermele de creștere a porcilor din România își închid rând pe rând porțile în timp ce importurile de carne de porc explodează! Ucidem zilnic porci din fermele noastre și importăm carcasă de porc, a spus astăzi cu dezamăgire fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

29 octombrie 2020 - 11:09

AJUTOR CRIZĂ CRESCĂTORI DE ANIMALE ȘI LEGUMICULTORI! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 29 octombrie 2020, că autorizarea la plată a ajutorului Covid-19 acordat în cadrul Măsurii 21 va fi făcută până la sfârșitul lunii decembrie 2020, astfel încât fermierii să-și primească banii cât mai repede.

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

29 octombrie 2020 - 10:33

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, joi, 29 octombrie 2020, că subvențiile din zootehnie vor fi plătite crescătorilor de animale pentru animale reale și nu pentru animale care figurează într-o bază de date din anul 2013. Șeful MADR se referă la data de referință pentru bovine, recent schimbată în Parlamentul European.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

29 octombrie 2020 - 09:40

Caracteristici meteorologice. În primele zile ale perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, se va produce o răcire treptată în evoluţia vremii, la nivelul întregii țări.

TRIMIS ÎN JUDECATĂ: UN PRIMAR LE-A DAT ABUZIV DREPT DE PROPRIETATE UNORA PE TERENUL AGRICOL AL ALTORA!

TRIMIS ÎN JUDECATĂ: UN PRIMAR LE-A DAT ABUZIV DREPT DE PROPRIETATE UNORA PE TERENUL AGRICOL AL ALTORA!

29 octombrie 2020 - 09:19

ANCHETA DNA! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe primarul comunei Bradu, județul Argeș, pentru că ar fi împărțit unor persoane terenurile agricole care aparțin unor fermieri. Potrivit DNA este vorba despre 150 de hectare de teren agricol cu care primarul ar fi împroprietărit pe unii, fără să țină seama că această suprafață are proprietari.

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

28 octombrie 2020 - 14:54

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 16 - 27.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 618.279 fermieri, reprezentând un procent de 74 % din numărul total al fermierilor, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII BLOCAȚI LA PLATA AVANSULUI APIA!

FERMIERII BLOCAȚI LA PLATA AVANSULUI APIA!

28 octombrie 2020 - 14:40

BLOCAȚI LA PLATĂ! Fermierul Gabriel Stoichiță ne-a semnalat o situație care trebuie rezolvată urgent de Ministerul Agriculturii și de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

28 octombrie 2020 - 09:30

După o perioadă cu precipitaţii în câmpiile sudice la Statelor Unite şi în Rusia, atât la Bursa de la Chicago cât şi la cea din Paris, cursul grâului a cedat şi a intrat într-o scădere uşoară.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii