Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SĂRĂCIA este mai MARE în zonele în care STRĂINII au INVESTIT în terenurile agricole!

Publicat: 20 iunie 2016 - 19:33
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NU VINDEȚI PĂMÂNTUL. Sărăcia e mult mai mare în zonele unde sunt investitori străini, spune o analiză făcută de AGRO INTELLIGENCE Sistemul de Informații pe Securitate Alimentară (SISA), un grup de analiză agro-strategic. Studiul atinge mai multe puncte sensibile: România ar trebui să mizeze pe fermele de familie, să sprijine fermierii tineri ca să știm ce mâncăm și unde a fost produsă hrana noastră.

De ce pragul de sărăcie este mult mai ridicat în zonele unde există ferme mari, investitori străini? Noi ne așteptăm să avem acolo mai multe locuri de muncă și acei oameni din mediul rural într-adevăr să trăiască mai bine. Nicidecum! Să știți că statisticile arată că există grad de sărăcie mai ridicat unde există investitori străini. De ce? Pentru că avem o competiție neloială, unde nu dăm posibilitatea acestor fermieri simpli să poată investi pentru că și-au arendat terenurile și iată că ei nu pot deveni competitivi, spune Mădălina Neacșu, președintele fondator AGRO INTELLIGENCE SISA. 

Înstrăinarea masivă a pământului românesc atrage după sine dispariția fermelor de familie și insecuritatea  alimentară.

Dacă nu avem tineri fermieri pregătiți, nu avem, din păcate, controlul asupra securității alimentare. Pentru că, neștiind cum să obținem o hrană sănătoasă și sigură, iată că nu putem să aducem plusvaloare și în celelalte sectoare. Scenariul cel mai probabil este riscul unei insecurități alimentare care se va produce pe fondul sărăciei și acest lucru să știți că nu-l spun eu, îl spun statisticile.

Dacă plecăm de la ideea lipsei unui capital și al unui sistem de creditare, și aici vreau să fac o paranteză. Creditarea, de fapt, cine ar trebui să ne-o dea? În momentul de față, o doamnă spunea că supraviețuiește datorită acelor firme de inputuri. Aceste firme o țin în viață pentru că-i oferă inputuri pe datorie, pentru o anumtă perioadă. Și dacă nu ar fi existat acele firme, în momentul de față, ea ar fi dat faliment. Ok, dar oare este bine să depindem doar de un singur furnizor? Oare nu ar trebui să ne unim forțele și mediul privat să propună împreună cu băncile soluții alternative în care să devenim independenți tocmai ca să nu creăm acel monopol de care ne lovim de fiecare dată? adaugă Mădălina Neacșu.

Securitatea alimentară implică automat și o discuție despre avalanșa de importuri de alimente care inundă piața românească.

Nu mai vorbim de efectul importurilor asupra pieței noastre agro-alimentare unde acel produs competitiv modificat genetic intră în competiție neloială cu producția noastră, spune Neacșu.

SISA AGRO INTELLIGENCE susține într-un studiu publicat în 2015 că 70% din pământul românesc ar aparține deja unor cetățeni străini sau fonduri străine de investiții.

CITEȘTE AICI CÂT PĂMÂNT ROMÂNESC A AJUNS PE MÂINI STRĂINE!

Vizualizat: 12981 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

05 august 2020 - 18:46

FOCARE DE RABIE LA VACI, CONFIRMATE! Focar de rabie la vaci confirmat în nordul Republicii Moldova, în municipiul Bălți și în raionul Florești, anunță Radio Chișinău. Pericolul este ca boala să fie adusă în România de animalele sălbatice. Boala este o amenințare mai ales pentru fermele de animale situate la granița cu Republica Moldova.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

04 august 2020 - 17:13

DOUĂ SCHEME NOI DE AJUTOR! Ministerul Agriculturii pregătește împreună cu Ministerul Fondurilor Europene două scheme noi de sprijin. Banii vor fi acordați sub forma unor subvenții directe, iar sumele încep de la 350 de euro și ajung la 750 de euro și vor fi acordate angajatorilor din agricultură și industrie alimentară care recrutează tineri. A anunțat astăzi, 4 august 2020, ministrul agriculturii Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
06. 21, 2016. Tuesday 07:02

Un avertsment bine venit (cu toate ca pentru foarte multe zone este tarziu!), mā întreb ce au påzit pânā acum " specialistii" si guvernantii nostri !? Se pare ca si ei sunt pārtasi la acest dezastru national pentru nepasare,pentru sprijinul tacit oferit in aceste tranzactii imobiliare.Parerea mea este ca in România nu ar trebui sã existe ferme agricole mai mari de 300 ha iar bãncile sa devina parteri fermierului si nu "camatarul oficial". astfel si forta de munca ar putea fi mai bine distribuita ,produsele obtinute vor fi mai bine valorificate s.a.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii