Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Sancțiunile propuse de SUA și UE ar putea reduce EXPORTURILE de cereale ale Rusiei

Publicat: 28 ianuarie 2022 - 12:18
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Statele Unite și aliații europeni au amenințat că vor impune sancțiuni suplimentare Rusiei dacă forțele acestei țări vor intra în Ucraina, ceea ce ar putea reduce şi exporturile de cereale. Sancţiunile cu cel mai mare impact asupra exporturilor rusești ar putea fi tăierea accesului Rusiei la "Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications" (SWIFT), un sistem global de comunicare care leagă instituțiile financiare, iar cealaltă măsură ar fi blocarea capacității țării de a utiliza dolarul american și euro.

Dacă nu poţi utiliza SWIFT ești izolat în mare măsură de sistemul financiar global deoarece băncile din toate marile economii occidentale folosesc SWIFT pentru a facilita transferurile interbancare. În 2012, atunci când băncile iraniene au fost blocate de la utilizarea SWIFT, exporturile de petrol ale țării s-au prăbușit, scăzând cu 46% între 2011 și 2014, potrivit US Energy Information Administration. Exporturile de petrol ale Iranului nu și-au revenit până când instituțiile sale financiare nu au putut utiliza din nou SWIFT, în 2016.

Atât Rusia, cât și China au încercat să construiască alternative la SWIFT, dar acestea reprezintă doar o fracțiune din volumul comerţului lor internaţional și sunt folosite doar la nivel regional.

sanctiuni Rusia_b

Interzis accesul la euro şi dolarul american

Uniunea Europeană ar putea bloca capacitatea Rusiei de a utiliza euro, iar SUA poate împiedica Rusia să folosească dolarul, lucru pe care l-a mai făcut deja cu alte țări. Majoritatea tranzacţiilor internaţionale cu cereale sunt efectuate în dolari americani, iar SUA ar putea pune în aplicare sancțiuni secundare împotriva celor care fac afaceri cu Rusia.

În trecut, SUA și aliații săi au acordat derogări de la sancțiuni pentru țările care depindeau de exporturile de petrol iranian și pentru a permite o reorientare a fluxurilor comerciale care să compenseze livrările. În această situaţie s-ar putea afla marii importatori de grâu rusesc, Turcia și Egipt. De asemenea, dacă sancţiunile intră în vigoare, SUA și UE ar putea să redirecționeze fluxul de cereale către țările care acum importă cereale rusești.

Vizualizat: 1490 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Mesajul ministrului Chesnoiu pentru apicultori: Vin dintr-o familie de apicultori!

Mesajul ministrului Chesnoiu pentru apicultori: Vin dintr-o familie de apicultori!

Vin dintr-o familie de apicultori, cunosc cât de puternică este dragostea apicultorului pentru această mică vietate fără de care agricultura nu ar exista şi noi toţi nu am putea supravieţui, le transmite apicultorilor români ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, care încearcă să le explice acestora de ce a autorizat, fie și temporar, folosirea neonicotinoidelor pentru tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui.

Autorizații de urgență pentru tratamentul cu neonicotinoide!

Autorizații de urgență pentru tratamentul cu neonicotinoide!

Ministerul Agriculturii a emis, la începutul acestui an, autorizația de urgență pentru utilizare temporară a produselor: CRUISER 350 FS, NUPRID AL 600 FS SI PONCHO 600 FS pentru tratamentul semințelor ce vor fi utilizate în campania de primăvară 2022. Urmare a demersurilor susținute ale Alianței pentru Agricultură și Cooperare, această autorizare temporară a venit ca un raspuns așteptat și justificat pentru fermierii din România, susține Alianța pentru Agricultură, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo. 

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru investiții în exploatații pomicole, finanțate prin submăsura 4.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), în vederea lansării sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare din acest an.

John Deere cel mai vândut tractor în Germania

John Deere cel mai vândut tractor în Germania

Constructorul american a revenit în 2021 în fruntea clasamentului celor mai vândute tractoare din Germania, cu o cotă de piaţă de 17,8% (6.127 de unități) dintr-un total de 34.472 tractoare noi înregistrate. Fendt, care a ocupat primul loc în 2020, cu 6.818 unități, a ocupat locul al doilea în 2021, cu 5.763 de tractoare şi o cotă de piaţă de 16,7%. Deutz-Fahr s-a plasat pe locul trei cu 2.750 de unități şi 8,0% cotă de piaţă.

Scade preţul grâului?

Scade preţul grâului?

Previziunile USDA privind reducerea cererii și creșterea ofertei mondiale de grâu au impulsionat scăderea preţurilor internaţionale. Astfel, după publicarea noului raport USDA şi pe fondul stocurilor mari și al încetinirii exporturilor din Statele Unite și UE, contractele futures pentru grâul livrat în martie la busa de la Chicago au scăzut cu 3,9%, la Kansas City cu 6,17%, la Minneapolis cu 5,8%, la Paris cu 5%, iar pentru grâul din regiunea Marea Neagră la bursa din Chicago cu 3,5%.

Mai multe tractoare înmatriculate în Marea Britanie în 2021

Mai multe tractoare înmatriculate în Marea Britanie în 2021

În decembrie 2021, înmatriculările de tractoare agricole au crescut cu aproape 14,0%, ajungând la 883 unități, ceea ce făcut ca numărul total de tractoare înregistrate în 2021 să ajungă la 12.017 unități, mai mult cu aproape 16,0% față de 2020. De asemenea, numărul de tractoare agricole înmatriculate în Marea Britanie în decembrie 2021 a depășit din nou nivelul din aceeaşi lună a anului 2020, după ce în noiembrie a scăzut sub nivelul lunii noiembrie 2020, conform datelor publicate de AEA (The Agricultural Engineers Association).

John Deere prezintă primul tractor COMPLET AUTONOM

John Deere prezintă primul tractor COMPLET AUTONOM

Modelul 8R - primul tractor complet autonom produs de către gigantul american va fi expus în cadrul Consumer Electronics Show (CES 2022) din Las Vegas în această săptămână. De data aceasta nu mai este vorba despre un concept, primele unităţi ale tractorului complet autonom vor fi disponibile pentru fermierii nord-americani în cursul acestui an.

Rusia - Taxa de EXPORT pentru grâu şi porumb a crescut

Rusia - Taxa de EXPORT pentru grâu şi porumb a crescut

Guvernul Rusiei a majorat taxele de export pentru cereale, pentru ultima dată în acest an, noile valori acoperind perioada 29 decembrie-11 ianuarie. Taxa de export pentru grâu şi porumb a crescut până la 94,90 dolari/tonă, respectiv 69,0 dolari/tonă, în timp ce taxa pentru orz a scăzut. Urmează şi impunerea unei cote de export pentru perioada 15 februarie-30 iunie 2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii