Adama
Vinasa Rompak

RENUMIT PRODUCĂTOR ROMÂN: SĂ NE UNIM toți FERMIERII, PROCESATORII și să FACEM magazinele noastre!

Publicat: 15 iunie 2016 - 10:20
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PRODUSUL ROMÂNESC. Este unul dintre renumiții fermieri români! Are un brand cunoscut pe piață și cu toate acestea mărturisește că se chinuie de trei ani să se listeze în supermarketurile din România. În asemenea condiții, micul fermier român nu are nicio șansă! RADU TIMIȘ, proprietarul brandului CRISTIM, dezvăluie care e singura soluție pentru ca produsul românesc să se vândă!

Eu sunt un jucător de lapte mediu, undeva la 1.500 de vaci, 450 de vaci cu lapte. Este integrată producția și asta e șansa că astăzi sunt cu laptele în picioare. Dar vreau să vă spun că, începând de la Paști, ca să pot să stau în piață, deși este un lanț integrat, am 1.000 de hectare pe care lucrez, produc 20.000 de litri numai acidulate, iaurt, sana, mă rog, lapte bătut, și stau în picioare. Dar, atenție, nu am reușit de trei ani să mă listez în supermarket! Și, atenție! CrisTim-ul este un brand mare și nu mă pot lista. Dacă CrisTim-ul nu se listează în supermarket, uitați, fraților, fermele mici și magazinele mici că se mai pot lista vreodată.

Deci, faceți cruce! Pentru că problema cea mare este marea competiție între marii jucători. Sunt cei mai mari producători de lapte din Europa. Deci, noi suntem în competiție, o dată, cu cei mai mari jucători în procesarea laptelui și avem cele mai mari lanțuri de supermarketuri. Și noi, suntem David ăla mic, care ne batem cu Goliat. Ca să reușesc să-mi vând producția fac 1+1 gratis și am cele mai bune produse. Atenție! Deja sunt bio toate. Când mănânci un iaurt și nu vreau să fac publicitate, te doare sufletul de cât de bun e și toată lumea spune: E ca pe vremuri! Deci, dacă eu nu reușesc care am investit în ferma de animale. Am cele mai moderne grajduri de 500 de vaci, cu elicoptere din alea de doi metri și jumătate, cu temperatura, când e 40 de grade afară, la mine e 30, stau pe saltele, muzică, mâncare bio și așa mai departe. Nu reușesc! Nu fac profit din lapte absolut deloc. Ce șanse aveți dumneavoastră?!  explică Radu Timiș.

Radu Timiș a venit cu o soluție interesantă care ar trebui să-i ajute pe fermierii români să facă față concurenței marilor jucători de pe piață.

Domnule ministru, vă spun ceva. Fermierul, micul fermier, ferma, în România nu are nicio șansă! Gândiți-vă că suntem într-o competiție europeană globală. Apropo de lapte, Europa e plină de brânză și de lapte, s-a dat drumul și sunt extrem de competitivi. Diferența dintre noi și ei în loc să se micșoreze din toate punctele de vedere se mărește! Iar cel mai important lucru.

Noi nu avem putere de negociere în magazine. Chiar mă gândeam la un moment dat ce soluție ar fi? Probabil,  soluția ar fi să ne unim toți fermieri, toți procesatorii români, să facem magazinele noastre. Să venim la dumneavoastă și să spunem așa: Domnule, cum sunt țări afară care au locul de desfacere, dar pe principii moderne, nu ce s-a încercat până acum și tot felul de hibrizi, să avem un loc al nostru în care să desfacem produsele. Pentru că, dacă noi continuăm în ritmul ăsta, nu avem nicio șansă! Viitorul în 5 ani, 10 ani, așa cum spuneam mai demult și spuneam politicului, capitalul românesc cât e la ora asta 50%? Vom ajunge la 30% și pământul nostru se va vinde, spune Timiș.

Producătorul român a participat la o dezbatere pe tema Legii produsului românesc organizată marți, 14 iunie 2016, la Parlamentul României. La dezbatere a participat, alături de deputații din Comisia de agricultură din Camera Deputaților, fermieri și procesatori, și ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Vizualizat: 88216 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
Radu Chris
|
09. 17, 2016. Saturday 00:22

Eu susțin acest principiu de ani de zile! Doar că în România sunt două probleme: INDIFERENȚA autorităților și IGNORANȚA oamenilor. Agricultorii să creeze ASOCIAȚII AGRICOLE, așa cum sunt în vest (asociațiile se pot constitui chiar în uniuni de asociații), să înființeze capacități proprii de producție (microfabrici) și spații proprii de distribuție (magazine ale asociațiilor). Astfel, agricultorii vor avea putere de vânzare și de negociere în raport cu marile lanțuri de retail. (dacă vor vrea să-și vândă produsele și acolo).

4.
GEORGE 2.
|
08. 21, 2016. Sunday 01:53

Da, sigur maninci in aceste timpuri produse curate de la Cris Tim.Si in viitor mai curate vor fi. Reveniti-va oameni buni, cititi continutul pe eticheta, chiar daca scrie cu litere minuscule, faceti un efort, tocmai de aceea e scris cu aceste litere, ca sa nu le cititi.Vedeti si data fabricarii si data expirarii. Cum pot fi buni cremvusti fabricati la 1 iunie si cu data expirarii la 1 august? Sau in 15 august? Sunt buni, veti zice. Da, pentru ca au in ei de toate, pina si intaritor de aroma si savoare sau ceva de genul acesta se cheama.

3.
GEORGE 2.
|
08. 21, 2016. Sunday 01:45

Lucia-Maria Cazan, cel mai corect si adevarat comentariu ce am putut citi pina acum. Dar ceace spui tu, din pacate, nu ii intereseaza pe multi romani. Sa fie ieftin. Ieftin si bun? Nu exista, nimic ieftin si bun. E ieftin? Are 60% carne si restul,...........fabricantul stie. Brinza ieftina? E din Bulgaria, nici nu a mirosit laptele.

2.
Rabindranat Tagore
|
07. 04, 2016. Monday 12:41

Nu vad. nimic rau in propunerra lui Radu Timiș , din contra !
O eventuala unire a producatorilor si procesatorilor români dublatâ de deschiderea unui lant de magazine proprii ( sustinuta de o reclamâ inteligenta si agresiva ) este O SOLUTIE BUNÂ și un cosmar pt marii retailieri .
Ar fi șansa noastra si a copiilor nostrii sa mancam produse curate , NU MIZERIILE TURCESTI SI CHINEZESTI (70-80% chimicale TOXICE )

1.
Dragu Gheorghe
|
06. 16, 2016. Thursday 10:39

Parerea mea este ca realizarea unei retele de magazine cu produse romanesti, este o idée exceptionala si nu conteaza cine va face acest lucru.
Nu cred ca o initiativa de colaborare a cate 2-3 primarii, pentru realizarea unor centre locale de comercializare a produselor fermierilor locali, la preturi foarte avantajoase, este posibila. Desi idea este foarte, foarte buna nu este realizabila dintr-un motiv simplu - nu te poti baza pe primari si primării si nici nu-i poti obliga sa faca acest lucru. Stim asta din experientă indelungată.
Ideea dl-ui Timis mi se pare realista si realizabila. O retea de magazine cu produse ale fermierilor romani, nu este usor de realizat si numai daca, procesatorii romani – obisnuiti cu mediul de afaceri - se implica in acest proiect, are sanse de reusita. Fermierii vor avea rezolvata astfel una din marile lor probleme, desfacerea produselor - desigur pe baza unor contracte – si concentrarea eforturilor pe organizarea productiei in fermele proprii.
Dl. Timis este un am de afaceri si propune o initiativa, desigur capitalista, din care vor scoate profit, atat el cat si toti cei implicati in acest proiect, ca doar nu face afaceri pe gratis. Sa nu uitam insa ca si noi avem de castigat.
Vom avea pe piata, intr-un sistem organizat al fermierilor si procesatorilor romani, produse romanesti, mai bune, sanatoase si la preturi mai mici, comparativ cu supermarketurile care aduc de obicei produse din tarile lor de origine, tratate cu tot felul de chimicale. Pe de alta parte, se va realiza o competitie pe piata cu produse romanesti, de care supermarketurile vor fi nevoite sa tina cont.

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii