Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

REAUTORIZAREA GLIFOSATULUI PENTRU 10 ANI!

Publicat: 18 octombrie 2017 - 22:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT LAPAR! Comisia Europeană se va întruni pe data de 25 octombrie și va avea un singur punct pe ordinea de zi: reautorizarea folosirii glifosatului pentru o nouă perioadă de 10 de ani, anunță Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Comisia Europeană a cerut supunerea la vot, în cadrul unei Comisii Permanente alcătuită din experți delegați din fiecare dintre cele 28 de Guverne Naționale membre ale UE, a reautorizării folosirii glifosatului pentru o nouă perioadă de 10 ani. Comisia se va întruni pe data de 25 octombrie și va avea un singur punct pe ordinea de zi: reautorizarea folosirii glifosatului pentru o nouă perioadă de 10 de ani.

De asemenea, Comisia Europeană a propus reautorizarea folosirii glifosatului pentru o nouă perioada de zece ani, în ciuda faptului că Franța, Austria și Italia și-au declarat public opoziția, iar Parisul semnalează că este gata să ia în considerare o perioadă mai scurtă de licențiere.

Conform protocoalelor semnate cu ocazia Reuniunii din 5 octombrie, Comisia a avertizat asupra posibilelor consecințe financiare ale unei acțiuni de lobby condusă de gigantul agronomic american Monsanto. Acesta a amenințat cu ințierea unei proceduri judiciare în cazul în care nu va fi luată nicio decizie cu privire la reautorizarea folosirii glifosatului.

Rezultatul evaluării UE privind potențialul cancerigen al glifosatului a fost pus la îndoială, susține CE. Îndoielile privind concluziile Agenției Europene pentru Produse Chimice și ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară au făcut obiectul unei audieri a Parlamentului European în această săptămână.

Președinte LAPAR
Laurențiu BACIU

Vizualizat: 877 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnodiesel, la Agraria 2018

Tehnodiesel, la Agraria 2018

Reprezentant al mărcii Massey Ferguson în Transilvania şi Câmpia de Vest, Tehnodiesel a venit anul acesta în platforma de la Jucu cu o gamă variată de maşini şi echipamente agricole. Aflaţi mai multe în interviul pe care directorul comercial Robert Vanyek ni l-a acordat cu această ocazie.

Agriplanta-Romagrotec 2018 Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains Cea mai mare combină Deutz a ajuns în ferma lui George Muşat

Bancul zilei

După nuci

După nuci
- Scuze, mi-aţi văzut ţestoasa? Detalii