Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

RĂZBOIUL DINTRE PRIMĂRIȚĂ ȘI CIOBĂNIȚĂ! VĂ AVERTIZĂM CĂ SUNT IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Publicat: 09 octombrie 2018 - 14:47
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIN REALITATEA CRUDĂ! AGROINFO v-a povestit, zilele trecute, necazurile pe care le are o crescătoare de ovine din comuna Tureni, județul Cluj. De mai mulți ani, ciobănița este într-un război continuu, care pare fără final, cu primărița comunei Tureni. Tracasată, mereu urmărită de primăriță, crescătoarea de ovine a ajuns la capătul puterilor și ne-a căutat pe noi în momentele în care era decisă să ducă oile la primărie, și copilul pe care-l are de crescut, și să o termine cu viața. Am reușit să o liniștim.

Crescătoarea de ovine Ildi Gyulai ne-a spus că necazurile ei au început în 2012. Ciobănița își crește singură băiatul în vârstă de 12 ani și are grijă singură de ferma de ovine. Ne-a povestit că muncește din zori și până-n seară, în cizme de gumă, pe ploate, pe vânt, că nu poate absenta 5 minute de lângă oi, chiar dacă are lucrători la stână. Pe lângă munca istovitoare, ciobănița este împovărată și de scandalul pe care-l are mereu cu primărița comunei, Daniela Elena Mănăilă. Chiar dacă-și plătește toate dările la primărie și chiar dacă a acceptat să achite și o redevență uriașă pe hectarul de pășune închiriat de la primărie, 500 de lei/ha.

Respectăm principiile jurnalismului de calitate și am solicitat, înainte de publicarea necazului ciobăniței, și punctul de vedere al primăriței. Aceasta ne-a declarat că Ildi Gyulai este o problemă pentru comună. Oile ciobăniței nu ar sta pe cele 80 de hectare atribuite de la primărie, ar intra pe culturile agricole ale altor fermieri și ea, primărița, ar fi sunată și noaptea de alți fermieri care se plâng de ciobăniță. Aici trebuie să menționăm că la poliție nu s-ar fi înregistrat nicio astfel de plângere.

În plus, primărița ne-a subliniat că crescătoarea de ovine ne poate îngropa pe toți în bani, că doar subvențiile, încasate într-un an, de pe pășunea primăriei, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), depășesc salariul ei de primăriță pe 4 ani. Războiul a culminat cu împiedicarea ciobăniței de a încheia o tranzacție prin care-și vindea mai mulți miei. Prețul este oricum de nimic pe kilogramul de miel și a mai fost și împiedicată de primăriță să facă vânzarea. Primărița s-a pus cu mașina în fața tirului în care se încărcau mieii. Fapt recunoscut nouă chiar de primăriță, care ne-a spus însă că se afla întâmplător în zonă tocmai când ciobănița vindea mieii.  AMĂNUNTELE POVEȘTII LE AVEȚI AICI: EXCLUSIV! O CIOBĂNIȚĂ AMENINȚĂ CU SINUCIDEREA: BĂIATUL MEU DE 12 ANI MĂ PĂZEȘTE SĂ NU-MI FAC RĂU!

După publicarea poveștii de groază din Tureni, primărița comunei, Daniela Elena Mănăilă, a revenit cu completări și cu un set de fotografii, insistând să le publicăm. AGROINFO este o publicație imparțială, așa că nici nu ne-a trecut prin minte să o cenzurăm pe primăriță.

Daniela Elena Mănăilă ne-a expediat două seturi de imagini și două texte. Imaginile din primul set sunt înfiorătoare și înfățișează animale chinuite, lovite, moarte, sfâșiate. Sunt leșurile unor vaci răpuse, sfârtecate, azvârlite pe câmp, vaci costelive, piele și os, surprinse în niște grajduri din comună. Printre animalele moarte, și un porc pe jumătate mâncat. Lângă aceste imagini, primărița ne-a atașat un text cu precizări despre aceste fotografii.

Precizări referitoare la imagini.

In cursul zilei de 03.10.2018, in timpul in care discutam la telefon (cu redactorul AGROINFO n.r.) despre problema situatiei lui Gyulai Ildi, vaca-moarta-10_bvaca-moarta_bvaca-moarta-4_bvaca-moarta-3_bvaca-moarta-2_bla registratura primariei Tureni s-a depus sesizarea cu nr 7194/03.10.2018, sesizare care contine cam aceleasi aspecte dar cu alti actori. Mentionam ca saptamanal se primesc telefoane sau sesizare legate de aceasta problema. (imaginile)
Stana improvizata pe terenuri private , proprietari pe care i-am marcat in pdf. tarla 38. Inconstienta este pana la maxim, stana fiind amplasata la aproximativ 100m de sursa de apa a Comunei. Pozele sunt imagini de pe pasunile celor doi fermieri, problema in comunitatea noastra, asemenea animale au facut obiectul presupusei tranzactii, in momentul licitatiei pentru pasune. Va comunicam faptul si o sa trimitem dovada in zilele urmatoare ca tranzactia nu a fost efectuata efectiv ci numai declaratii. Pe certificatul de producator al vanzatorului, nu este inregistrata nici o vanzare.
Referitor la declaratia doamnei Gyulai Ildi ca Asociatia crescatorilor ar avea 400 ha de pasune si nici un animal, dovada este in pagina de contract si doua copii ale procesului verbal de sedinta unde se vede cu certitudine ca suprafata de pasune inchiriata este de 253 ha  la un numar de 497 ovine si 242 bovine .vaci-tureni_bvaca-tureni-5_b
Va multumim pentru implicare in problema descrisa de doamna si noi in calitate de Autoritate Publica Locala , va invitam la fata locului pentru a se stabilii adevarul si problema sa fie prezentata exact asa cum este.
Va aducem la cunostinta ca din informatiile noastre, doamna Gyulai Ildi a mai facut o plangere penala unui alt fermier pe motiv ca acesta ar fi avut arma asupra lui si a vrut sa o impuste , fapt ce nu s-a confirmat , incheindu-se cu neinceperea urmarii penale intrucat fapta nu s-a confirmat. porc-mort_bVa mai aducem la cunostinta faptul ca in urma cu aproximativ un an a avut un proces civil cu Neag Vasile, fermier si dansul din Comuna noastra care s-a finalizat cu despagubiri banesti consistente , tema procesului fiind pasunatul ilegal pe terenuri agricole. In urma diverselor probleme pe aceasta tema am sesizat chiar si conducerea Politiei Turda pentru sprijin si in cateva randuri au participat la dezbateri publice chiar si comandantii si sefii de servicii ale acestei institutii. De asemenea a fost sesizata si D.S.V.S.A. in cursul anului 2017 fiind inregistrate controale din partea lor si sanctiuni. Primar Daniela Elena Mănăilă.

Al doilea set de fotografii înfățișează o turmă de oi care paște, turmă care ar aparține ciobăniței Ildi Gyulai. Lângă fotografii, primărița ne-a atașat și un set de acte și un text. În text, primărița spune că oile au fost fotografiate chiar ieri, 8 octombrie, ziua în care a vorbit cu noi la telefon. oi-tureni_bCu actele, primărița vrea să ne demonstreze că crescătoarea de ovine nu a vândut anul trecut decât un taur, și nu 30 de vaci, așa cum ne-a declarat ciobănița. Ildi Gyulai ne-a spus că a vândut vacile la abator pentru că ar fi fost împiedicată de primăriță să obțină pășune de la primărie. Între actele expediate de primărița Daniela Elena Mănăilă,  mai este unul cu o vânzare, făcută de ciobăniță, și în care e vorba despre 100 de capete de miei. Ce mai vrea primărița să demonstreze este că Ildi Gyulai, ciobănița, nu are 2.000 de oi, așa cum ne-a declarat.  

AZI 08.10.2018, IN ZONA DN1, A FOST IDENTIFICATA TURMA DOAMNEI GYULAI ILDI PE TEREN PROPRIETATE PRIVATA A CETATENILOR COMUNEI TURENI, VA RUGAM SA NE COMUNICATI PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE CU MASURILE PE CARE DUMNEAVOASTRA LE PROPUNETI SA LE APLICAM. oi-tureni-3_b
REFERITOR LA ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA FACEM DOVADA CA DOAMNA GYULAI A VANDUT UN SINGUR  EXEMPLAR DE TAURINA IN ANUL 2017-2018 CONFORM EVIDENTELOR DIN CERTIFICATUL DE PRODUCATOR.
VA RUGAM SA-I CERETI DOAMNEI GYULAI ILDI DOCUMENTE IN SUSTINEREA CELOR AFIRMATE.
ALATURAT PREZENTEI V-AM DEPUS SI CERTIFICATUL DE PRODUCATOR CU VANZARILE PE ANUL 2017-2018 , PRIVIND CANTITATEA DE LAPTE SI PRODUCTIE DE LACTATE  DUPA 2000 OI SI VANZARILE DE TAURINE PENTRU ANUL 2017-2018.. vanzare-taur_bvanzare-100-capete_boi-tureni-numar_b

CONFORM REGISTRU AGRICOL VOL 1 POZITIA 10  DOAMNA GYULAI ILDI FIGUREAZA INSCRISA CU 1224 CAPETE OVINE NICIDECUM 2000 CUM ATI EVIDENTIAT NEDOCUMENTAT IN ARTICOL.

În final, trebuie să spunem că ne-a căutat și crescătoarea de ovine Ildi Gyulai. Ciobănița ne-a mulțumit pentru că am făcut cunoscut necazul ei, cu toate tracasările și hărțuielile la care este supusă de ani, ne-a spus că s-a mai liniștit când a văzut că alți crescători de ovine din țară, care i-au citit povestea, sunt alături de ea. Crescătoarea de ovine din comuna Tureni, județul Cluj, este decisă să meargă până la Bruxelles, în inima Europei, cu necazul ei. În țară, a depus mai multe plângeri împotriva primăriței, în care reclamă abuzul de funcție pe care-l face aceasta. Cele reclamate sunt tranșate acum de instanțele de judecată.

Primăriței comunei Tureni, care ne cere să-i trimitem punctul nostru de vedere cu măsurile pe care să le ia, îi transmitem că noi suntem jurnaliști, nu primari, ca să-i indicăm  noi ce măsuri să ia în comuna pe care o administrează. Domnia sa este primar ales și dacă nu știe cum să procedeze, ce măsuri să ia și cum să comunice cu fermierii din comună, în așa fel încât să nu iasă cu scandal, atunci e grav.   

Vizualizat: 11434 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

12 iulie 2020 - 16:41

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit apelul disperat al unui tânăr fermier din județul Vaslui. Cerem Ministerului Agriculturii să vină în sprijinul nostru și să nu ne abandoneze, altfel acesta va fi ultimul an ca și fermieri pentru noi, lucru dorit de companiile străine cu profil agricol care au venit în ultimul an aici și care dispun de capital străin aproape nelimitat, ne-a scris tânărul fermier.

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

12 iulie 2020 - 16:04

VOCEA FERMIERULUI! Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) din România a transmis un comunicat către AGROINFO prin care-i avertizează pe toți crescătorii de ovine să fie foarte atenți când cumpără miori, berbeci folosiți prima oară anul acesta pentru montă. Miorii trebuie să aibă buletin de analiză medicală care confirmă că au fost testați pentru rezistența la scrapie și că li s-a făcut paternitatea, anunță APC.

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

11 iulie 2020 - 08:01

LEGE FERMIERI. Legea nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție a fost publicată vineri, 10 iulie 2020, în Monitorul Oficial și intră în vigoare din data de 13 iulie 2020. Crescătorii de suine din rasele Bazna și Mangalița beneficiază de un ajutor de stat pentru activitatea de reproducție. Valoarea totală a ajutorului de stat este de 10 milioane de euro.

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

11 iulie 2020 - 07:02

OFICIAL. Guvernul a aprobat, în ședința din 9 iulie 2020, o Hotărâre prin care testele de genotipizare a scrapiei se vor efectua gratuit, de către Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

10 iulie 2020 - 16:16

SEMNAL DE ALARMĂ! Au scăzut drastic efectivele de animale, s-a redus numărul fermelor, suntem dependenți de importuri și asta ne mai lipsea o lege a mirosurilor care să ne închidă fermele zootehnice, avertizează Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

10 iulie 2020 - 15:47

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31.07.2020, la Centrele județene ale APIA unde este depusă cererea de plată, se primesc deconturile / documentele justificative aferente trim. II pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor” - pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

10 iulie 2020 - 14:48

Deşi s-a înregistrat o uşoară creştere în ceea ce priveşte starea de spirit a fermierilor în această primăvară, comparativ cu toamna anului 2019, această creştere nu a fost suficientă pentru a compensa sentimentul negativ încă resimţit în toate statele membre ale UE.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Fodorean tiberiu
|
10. 09, 2018. Tuesday 23:21
Nu va e rusine sa mintiti in halul acesta aste sunt vacile numitului fodorean dorin zis pilotu din ceanu mic comuna tureni nu ale domnei ciobanite.domna primar sunteti o escroaca care nu reprezentati interesul fermierilor doar interesul dumnivoastre
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii