KWS+
Reclama header after big part 2

RĂZBOIUL DINTRE PRIMĂRIȚĂ ȘI CIOBĂNIȚĂ! VĂ AVERTIZĂM CĂ SUNT IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

Publicat: 09 octombrie 2018 - 14:47
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIN REALITATEA CRUDĂ! AGROINFO v-a povestit, zilele trecute, necazurile pe care le are o crescătoare de ovine din comuna Tureni, județul Cluj. De mai mulți ani, ciobănița este într-un război continuu, care pare fără final, cu primărița comunei Tureni. Tracasată, mereu urmărită de primăriță, crescătoarea de ovine a ajuns la capătul puterilor și ne-a căutat pe noi în momentele în care era decisă să ducă oile la primărie, și copilul pe care-l are de crescut, și să o termine cu viața. Am reușit să o liniștim.

Crescătoarea de ovine Ildi Gyulai ne-a spus că necazurile ei au început în 2012. Ciobănița își crește singură băiatul în vârstă de 12 ani și are grijă singură de ferma de ovine. Ne-a povestit că muncește din zori și până-n seară, în cizme de gumă, pe ploate, pe vânt, că nu poate absenta 5 minute de lângă oi, chiar dacă are lucrători la stână. Pe lângă munca istovitoare, ciobănița este împovărată și de scandalul pe care-l are mereu cu primărița comunei, Daniela Elena Mănăilă. Chiar dacă-și plătește toate dările la primărie și chiar dacă a acceptat să achite și o redevență uriașă pe hectarul de pășune închiriat de la primărie, 500 de lei/ha.

Respectăm principiile jurnalismului de calitate și am solicitat, înainte de publicarea necazului ciobăniței, și punctul de vedere al primăriței. Aceasta ne-a declarat că Ildi Gyulai este o problemă pentru comună. Oile ciobăniței nu ar sta pe cele 80 de hectare atribuite de la primărie, ar intra pe culturile agricole ale altor fermieri și ea, primărița, ar fi sunată și noaptea de alți fermieri care se plâng de ciobăniță. Aici trebuie să menționăm că la poliție nu s-ar fi înregistrat nicio astfel de plângere.

În plus, primărița ne-a subliniat că crescătoarea de ovine ne poate îngropa pe toți în bani, că doar subvențiile, încasate într-un an, de pe pășunea primăriei, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), depășesc salariul ei de primăriță pe 4 ani. Războiul a culminat cu împiedicarea ciobăniței de a încheia o tranzacție prin care-și vindea mai mulți miei. Prețul este oricum de nimic pe kilogramul de miel și a mai fost și împiedicată de primăriță să facă vânzarea. Primărița s-a pus cu mașina în fața tirului în care se încărcau mieii. Fapt recunoscut nouă chiar de primăriță, care ne-a spus însă că se afla întâmplător în zonă tocmai când ciobănița vindea mieii.  AMĂNUNTELE POVEȘTII LE AVEȚI AICI: EXCLUSIV! O CIOBĂNIȚĂ AMENINȚĂ CU SINUCIDEREA: BĂIATUL MEU DE 12 ANI MĂ PĂZEȘTE SĂ NU-MI FAC RĂU!

După publicarea poveștii de groază din Tureni, primărița comunei, Daniela Elena Mănăilă, a revenit cu completări și cu un set de fotografii, insistând să le publicăm. AGROINFO este o publicație imparțială, așa că nici nu ne-a trecut prin minte să o cenzurăm pe primăriță.

Daniela Elena Mănăilă ne-a expediat două seturi de imagini și două texte. Imaginile din primul set sunt înfiorătoare și înfățișează animale chinuite, lovite, moarte, sfâșiate. Sunt leșurile unor vaci răpuse, sfârtecate, azvârlite pe câmp, vaci costelive, piele și os, surprinse în niște grajduri din comună. Printre animalele moarte, și un porc pe jumătate mâncat. Lângă aceste imagini, primărița ne-a atașat un text cu precizări despre aceste fotografii.

Precizări referitoare la imagini.

In cursul zilei de 03.10.2018, in timpul in care discutam la telefon (cu redactorul AGROINFO n.r.) despre problema situatiei lui Gyulai Ildi, vaca-moarta-10_bvaca-moarta_bvaca-moarta-4_bvaca-moarta-3_bvaca-moarta-2_bla registratura primariei Tureni s-a depus sesizarea cu nr 7194/03.10.2018, sesizare care contine cam aceleasi aspecte dar cu alti actori. Mentionam ca saptamanal se primesc telefoane sau sesizare legate de aceasta problema. (imaginile)
Stana improvizata pe terenuri private , proprietari pe care i-am marcat in pdf. tarla 38. Inconstienta este pana la maxim, stana fiind amplasata la aproximativ 100m de sursa de apa a Comunei. Pozele sunt imagini de pe pasunile celor doi fermieri, problema in comunitatea noastra, asemenea animale au facut obiectul presupusei tranzactii, in momentul licitatiei pentru pasune. Va comunicam faptul si o sa trimitem dovada in zilele urmatoare ca tranzactia nu a fost efectuata efectiv ci numai declaratii. Pe certificatul de producator al vanzatorului, nu este inregistrata nici o vanzare.
Referitor la declaratia doamnei Gyulai Ildi ca Asociatia crescatorilor ar avea 400 ha de pasune si nici un animal, dovada este in pagina de contract si doua copii ale procesului verbal de sedinta unde se vede cu certitudine ca suprafata de pasune inchiriata este de 253 ha  la un numar de 497 ovine si 242 bovine .vaci-tureni_bvaca-tureni-5_b
Va multumim pentru implicare in problema descrisa de doamna si noi in calitate de Autoritate Publica Locala , va invitam la fata locului pentru a se stabilii adevarul si problema sa fie prezentata exact asa cum este.
Va aducem la cunostinta ca din informatiile noastre, doamna Gyulai Ildi a mai facut o plangere penala unui alt fermier pe motiv ca acesta ar fi avut arma asupra lui si a vrut sa o impuste , fapt ce nu s-a confirmat , incheindu-se cu neinceperea urmarii penale intrucat fapta nu s-a confirmat. porc-mort_bVa mai aducem la cunostinta faptul ca in urma cu aproximativ un an a avut un proces civil cu Neag Vasile, fermier si dansul din Comuna noastra care s-a finalizat cu despagubiri banesti consistente , tema procesului fiind pasunatul ilegal pe terenuri agricole. In urma diverselor probleme pe aceasta tema am sesizat chiar si conducerea Politiei Turda pentru sprijin si in cateva randuri au participat la dezbateri publice chiar si comandantii si sefii de servicii ale acestei institutii. De asemenea a fost sesizata si D.S.V.S.A. in cursul anului 2017 fiind inregistrate controale din partea lor si sanctiuni. Primar Daniela Elena Mănăilă.

Al doilea set de fotografii înfățișează o turmă de oi care paște, turmă care ar aparține ciobăniței Ildi Gyulai. Lângă fotografii, primărița ne-a atașat și un set de acte și un text. În text, primărița spune că oile au fost fotografiate chiar ieri, 8 octombrie, ziua în care a vorbit cu noi la telefon. oi-tureni_bCu actele, primărița vrea să ne demonstreze că crescătoarea de ovine nu a vândut anul trecut decât un taur, și nu 30 de vaci, așa cum ne-a declarat ciobănița. Ildi Gyulai ne-a spus că a vândut vacile la abator pentru că ar fi fost împiedicată de primăriță să obțină pășune de la primărie. Între actele expediate de primărița Daniela Elena Mănăilă,  mai este unul cu o vânzare, făcută de ciobăniță, și în care e vorba despre 100 de capete de miei. Ce mai vrea primărița să demonstreze este că Ildi Gyulai, ciobănița, nu are 2.000 de oi, așa cum ne-a declarat.  

AZI 08.10.2018, IN ZONA DN1, A FOST IDENTIFICATA TURMA DOAMNEI GYULAI ILDI PE TEREN PROPRIETATE PRIVATA A CETATENILOR COMUNEI TURENI, VA RUGAM SA NE COMUNICATI PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE CU MASURILE PE CARE DUMNEAVOASTRA LE PROPUNETI SA LE APLICAM. oi-tureni-3_b
REFERITOR LA ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA FACEM DOVADA CA DOAMNA GYULAI A VANDUT UN SINGUR  EXEMPLAR DE TAURINA IN ANUL 2017-2018 CONFORM EVIDENTELOR DIN CERTIFICATUL DE PRODUCATOR.
VA RUGAM SA-I CERETI DOAMNEI GYULAI ILDI DOCUMENTE IN SUSTINEREA CELOR AFIRMATE.
ALATURAT PREZENTEI V-AM DEPUS SI CERTIFICATUL DE PRODUCATOR CU VANZARILE PE ANUL 2017-2018 , PRIVIND CANTITATEA DE LAPTE SI PRODUCTIE DE LACTATE  DUPA 2000 OI SI VANZARILE DE TAURINE PENTRU ANUL 2017-2018.. vanzare-taur_bvanzare-100-capete_boi-tureni-numar_b

CONFORM REGISTRU AGRICOL VOL 1 POZITIA 10  DOAMNA GYULAI ILDI FIGUREAZA INSCRISA CU 1224 CAPETE OVINE NICIDECUM 2000 CUM ATI EVIDENTIAT NEDOCUMENTAT IN ARTICOL.

În final, trebuie să spunem că ne-a căutat și crescătoarea de ovine Ildi Gyulai. Ciobănița ne-a mulțumit pentru că am făcut cunoscut necazul ei, cu toate tracasările și hărțuielile la care este supusă de ani, ne-a spus că s-a mai liniștit când a văzut că alți crescători de ovine din țară, care i-au citit povestea, sunt alături de ea. Crescătoarea de ovine din comuna Tureni, județul Cluj, este decisă să meargă până la Bruxelles, în inima Europei, cu necazul ei. În țară, a depus mai multe plângeri împotriva primăriței, în care reclamă abuzul de funcție pe care-l face aceasta. Cele reclamate sunt tranșate acum de instanțele de judecată.

Primăriței comunei Tureni, care ne cere să-i trimitem punctul nostru de vedere cu măsurile pe care să le ia, îi transmitem că noi suntem jurnaliști, nu primari, ca să-i indicăm  noi ce măsuri să ia în comuna pe care o administrează. Domnia sa este primar ales și dacă nu știe cum să procedeze, ce măsuri să ia și cum să comunice cu fermierii din comună, în așa fel încât să nu iasă cu scandal, atunci e grav.   

Vizualizat: 11825 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

26 ianuarie 2021 - 08:57

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII! Crescătorii de ovine, și nu doar ei, întreabă zilnic AGROINFO când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu în zootehnie, cea mai populară subvenție, așa-zisa subvenție mică, de care beneficiază majoritatea crescătorilor de animale din România. Subvenția este plătită de la bugetul de stat și beneficiază de bani crescătorii de oi, de vaci, carne și lapte, și de capre.

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 ianuarie 2021 - 08:26

SUBVENȚII APIA LA PLATĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza până la data de 1 mai 2021 plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020.

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

26 ianuarie 2021 - 07:51

DE LA OI LA MINISTER! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că-și va completa echipa de secretari de stat cu un om provenit din rândul crescătorilor de animal din România,, George Cățean, desemnat din partea USR Plus.

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

25 ianuarie 2021 - 19:59

ANUNȚ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020 și deconturile/documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv anuale pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor”.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Fodorean tiberiu
|
10. 09, 2018. Tuesday 23:21
Nu va e rusine sa mintiti in halul acesta aste sunt vacile numitului fodorean dorin zis pilotu din ceanu mic comuna tureni nu ale domnei ciobanite.domna primar sunteti o escroaca care nu reprezentati interesul fermierilor doar interesul dumnivoastre
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii