Adama
Vinasa Rompak

Raport rezultate financiare Corteva Agriscience, trimestrul trei 2019 – Câştiguri mai mari faţă de anul precedent

Publicat: 12 noiembrie 2019 - 11:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Câştigul pe acţiune (EPS), potrivit standardului de contabilitate GAAP din SUA, obţinut din operaţiunile continue a avut o valoare negativă (0,69 dolari) în trimestrul trei, la fel şi câştigul pe acţiune raportat la profitul operaţional (0,39 dolari) – în ambele cazuri, însă, s-au înregistrat îmbunătăţiri semnificative faţă de perioada similară a anului trecut

  • Vânzările nete au ajuns la 1,9 miliarde de dolari, cu 2% mai mici faţă de trimestrul similar din anul anterior, veniturile organice rămânând stabile. În ceea ce priveşte veniturile obţinute pe fiecare segment de activitate, sezonul agricol a contribuit la o creştere cu 24% a vânzărilor de seminţe, evoluţie care a compensat scăderea de 12% a vânzărilor de produse de protecţia plantelor
  • Pierderea din operaţiunile continue, după aplicarea taxelor pe venit, potrivit standardului contabil GAAP, a fost de 527 milioane de dolari. EBITDA a avut o valoare negativă (207 milioane de dolari) – ambii indicatori au înregistrat, totuşi, o îmbunătăţire (comparaţia se face cu date de anul trecut care nu sunt auditate - pro-forma)
  • Economiile obţinute din combinarea activităţilor în procesul de fuziune, în primele trei luni, respectiv pe data de 30 septembrie 2019, au totalizat aproximativ 100 de milioane de dolari, valoare care ajută compania să-şi poată atinge obiectivul stabilit pentru primul an integral de după fuziune, respectiv obţinerea unor sinergii în valoare de 350 milioane de dolari
  • Perspective – Echipa de conducere estimează până la finalul anului 2019 un EBITDA la nivelul minim din intervalul estimat anterior, respectiv o valoare de circa 1,9 miliarde dolari, din cauza impactului negativ al diferenţei de curs valutar. Intervalul estimat pentru câştigul operaţional pe acţiune la finalul anului 2019 a fost îmbunătăţit cu 0,04 dolari faţă de valorile medii previzionate anterior

 

Repere financiare

Standard contabil GAAP

Vânzările nete

Câștigul pe acțiune (EPS)

Pierderile din operațiuni continue

 

1,91 miliarde dolari

Minus de 0,69 dolari

527 milioane dolari

Non-GAAP

Vânzările organice

EPS operațional

EBITDA operațional

 

1,94 miliarde dolari

Minus de 0,39 dolari

Minus de 207 milioane dolari

v. trimestrul 3 2018

-%

+35%

+18%

 „Echipele noastre din întreaga lume au făcut un efort extraordinar în acest trimestru pentru a veni în sprijinul clienţilor care se confruntă cu multe provocări. Corteva a obţinut o îmbunătăţire substanţială a câştigurilor faţă de anul anterior şi a făcut progrese în priorităţile stabilite pentru crearea de valoare pentru acţionari, respectiv securizarea înregistrării unor produse noi, îmbunătăţirea productivităţii şi a câştigurilor din combinarea activităţii şi returnarea numerarului de la acţionari. Vom continua să susţinem demersurile de disciplină operaţională, fiind decişi să punem bazele obţinerii unor vânzări solide şi venituri operaţionale superioare în anul 2020”, a declarat James C. Collins, Jr., CEO Corteva.

Noutăţi companie
Lansarea în 2020 a unor produse cheie pe segmentul Seminţe: Corteva a demarat sezonul de vânzări pentru 2020 în America de Nord. Lansarea gamei extinse de produse Qrome® este de aşteptat să aducă o uşoară creştere a preţurilor pentru seminţele de porumb, având în vedere avantajele oferite de noua soluţie în ceea ce priveşte randamentul obţinut. Pentru soia, se aşteaptă ca noile oferte Enlist E3T să fie extinse la 10% din terenul agricol din America de Nord, cu posibilitatea de extindere a licenţelor.
A fost autorizată o nouă investiţie pentru creşterea capacităţii de producţie de spinosad: Consiliul de administraţie Corteva a autorizat recent o investiţie care vizează creşterea cu 30% a capacităţii de fermentaţie pentru producerea de spinosad cu scopul de a controla eficient răspândirea la nivel global a dăunătorilor cu aparat bucal de rupt şi mestecat din culturile horticole. Capacitatea suplimentară va deveni operaţională în anii următori şi va genera, când va ajunge la funcţionare maximă, un plus de peste 100 milioane de dolari la EBITDA.
Angajamentul de a oferi numerar acţionarilor: Corteva a luat două măsuri importante în remunerarea acţionarilor, intenţionând să le ofere acestora un total de circa 220 milioane de dolari până la finalul acestui an. Compania a răscumpărat acţiuni în acest trimestru, parte a programului său de răscumpărare de un miliard de dolari, iar în octombrie a anunţat plata celui de-al doilea rând de dividende trimestriale, de după separarea diviziei agricole.

Sumar privind activitatea din trimestrul trei al anului 2019
WILMINGTON, Delaware, 31 octombrie 2019 – Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a raportat astăzi rezultatele financiare înregistrate în trimestrul încheiat pe data de 30 septembrie 2019 şi a oferit linii directoare privind activitatea companiei pentru restul anului.
Vânzările nete din trimestrul trei au scăzut cu 2% faţă de perioada similară din anul precedent, iar vânzările organice s-au menţinut la acelaşi nivel. Impactul pozitiv al volumelor de vânzări de seminţe de soia şi porumb realizate în trimestrul trei, generate de întârzierea însămânţării pe continentul nord-american, a fost compensat de variaţiile în vânzările de produse de protecţia plantelor din America Latină.
Preţurile locale au scăzut cu 3% în trimestrul trei al anului 2019, faţă de perioada similară a anului anterior, influenţate de evoluţiile de pe continentul nord-american. Scăderea a fost influenţată de nivelul ridicat al replantărilor la soia şi porumb şi de reducerile mari de preţ operate pentru motivarea agricultorilor. 
Volumul vânzărilor a crescut cu 3% faţă de perioada echivalentă a anului precedent, întârzierea însămânţărilor din America de Nord mutând o parte din vânzările specifice trimestrului doi în trimestrul trei. Această creştere a volumului a fost compensată parţial de declinul de pe pieţele din America Latină, unde cererea precoce de produse de protecţia plantelor a mutat o parte din vânzări în trimestrul doi, iar întârzierile din culturile de soia din Brazilia a mutat o parte din vânzările de produse de protecţia plantelor în trimestrul patru. Diferenţele de curs valutar au diminuat valoarea veniturilor obţinute cu 2%, impact mai mare având diferenţele de curs dolar/real şi dolar/euro.
Pierderea din operaţiuni continue după aplicarea taxelor pe venit, potrivit GAAP, a fost de 527 milioane dolari în acest trimestru. EBITDA operaţional a presupus o pierdere de 207 milioane dolari, o îmbunătăţire de 18% faţă de perioada similară a anului anterior – aceste date nu sunt auditate, ele fiind în format în format pro forma. Rezultatele bune EBITDA pe segmentul Seminţe, datorate schimbării momentului vânzărilor din America de Nord, şi câştigurile obţinute din combinarea activităţii au fost diminuate parţial de un EBITDA operaţional mai mic pe segmentul Protecţia Plantelor, ca urmare a modificării momentului vânzării în America Latină.
Compania a raportat o pierdere de 0,69 dolari a câştigului pe acţiune (standard contabil GAAP) din operaţiuni continue şi o pierdere de 0,39 dolari pentru câştigul operaţional pe acţiune din trimestrul trei 2019. 

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

Vânzări nete

1.911

1.947

-2%

- %

America de Nord

623

537

+16%

+16%

EMEA

305

296

+3%

+8%

America Latină

762

875

-13%

-11%

Asia Pacific

221

239

-8%

-6%

 

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

 

Modificare

Pierdere din operațiuni continue după taxele pe venit, standard contabil GAAP

Minus de 527

Minus de 5.336

+90%

EBITDA operațional

Minus de 207

Minus de 251

+18%

GAAP Câștig pe acțiune (EPS) din operațiuni continue (dolari/acțiune)

Minus de 0,69 dolari

Minus de 7,13 dolari

+90%

Câștig pe acțiune(EPS) operațional(dolari/acțiune)

Minus de 0,39 dolari

Minus de 0,60 dolari

+35%

Sumar activitate segment Protecţia Plantelor

Valoarea vânzărilor nete de produse de Protecţia Plantelor a fost de 1,2 miliarde dolari în trimestrul trei, în scădere de la 1,4 miliarde dolari, în acelaşi trimestru, anul trecut. Scăderea a fost cauzată de volumele mai mici cu 9%, de scăderea cu 2% a preţului mediu şi de impactul de 1% din diferenţele de schimb valutar.

Diminuarea volumului de vânzări a fost generată de cererea precoce de insecticide spinozine şi de seminţe tratate din America Latină, unde vânzări de aproximativ 80 de milioane de dolari au fost mutate în trimestrul doi, iar întârzierea sezonului pentru soia în Brazilia a mutat o parte din vânzări în trimestrul patru. Aceste modificări au diminuat câştigul de circa 65 milioane de dolari obţinut din vânzarea de produse noi, generate de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), faţă de trimestrul echivalent în anul anterior. Scăderea preţurilor locale a fost generată de stimulentele care au constat în reduceri de preţ oferite agricultorilor din America de Nord. Impactul negativ al diferenţei de curs valutar a vizat, în principal, diferenţa faţă de realul brazilian şi de euro.

EBITDA operaţional pentru segmentul de Protecţia Plantelor a fost de 119 milioane dolari, cu 25% mai mic faţă de anul precedent. Diminuarea volumelor din America Latină, reducerile de preţ pentru stimularea agricultorilor din America de Nord şi diferenţele de curs au redus valoarea economiilor obţinute din combinarea activităţilor, vânzarea de produse noi şi majorarea productivităţii.

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

America de Nord

397

425

-7%

-7%

   EMEA

183

163

+12%

+16%

  America Latină

491

621

-21%

-20%

   Asia Pacific

159

187

-15%

-14%

Vânzări nete totale produse de protecția plantelor

1.230

1.396

-12%

-11%

 Sumar activitate segment Seminţe

Vânzările nete pe segmentul Seminţe au fost de 681 milioane de dolari în trimestrul trei, în creştere de la 551 milioane de dolari în trimestrul echivalent anul trecut. Evoluţia a fost generată de creşterea cu 31% a volumelor comercializate, compensată parţial de declinul de 5% a preţului mediu local şi de scăderea de 2% din diferenţele de curs valutar.

Creşterea puternică a volumelor se datorează unor întârzieri în procesul de plantare din America de Nord din prima jumătate a anului, influenţate de evoluţia vremii, care au făcut ca o parte din vânzările de seminţe de soia şi porumb să fie realizate în trimestrul trei. Scăderea preţului mediu local are la bază presiunea pe preţul pentru soia care survine din competiţia intensă din SUA şi de creşterea nivelul de replantări de soia din porumb în America de Nord, aspect compensat parţial de îmbunătăţirea mixului de produse vândut în America Latină. Impactul nefavorabil al diferenţei de schimb valutar vine, în principal, din valorile monedei Real din Brazilia.

EBITDA operaţional pe segmentul Seminţe presupune o pierdere de 295 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 372 milioane de dolari în perioada similară a anului anterior. Îmbunătăţirea volumelor din întârzierea vânzărilor de seminţe din America de Nord, sinergia de costuri şi creşterea productivităţii au compensat scăderea preţurilor şi impactul negativ al diferenţei de curs.

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

America de Nord

226

112

+102%

+102%

   EMEA

122

133

-8%

-3%

  America Latină

271

254

+7%

+9%

   Asia Pacific

62

52

+19%

+23%

Vânzări nete totale segment Semințe

681

551

+24%

+26%

 

Perspective
Compania a prezentat şi estimările privind evoluţia vânzărilor nete până la finalul anului, afirmând că se aşteaptă ca EBITDA operaţional să fie de aproximativ 1,9 miliarde dolari, valoarea minimă din intervalul comunicat iniţial, când compania spunea că aşteaptă ca această valoare să varieze între 1,9 şi 2,05 miliarde dolari. Compania se aşteaptă acum să performeze la limita inferioară comunicată, în principal, din cauza impactului negativ al diferenţei de curs. Compania şi-a revizuit şi intervalul pentru câştigul operaţional pe acţiune (EPS), aşteptat acum să fie între 1,20 şi 1,26 dolari pe acţiune. Folosind valoarea medie, acest interval reprezintă o îmbunătăţire de 0,04 dolari.

Corteva nu poate alinia estimările privind măsurile financiare non-GAAP cu cele GAAP din SUA, neputând prezice cu certitudine, decât cu un efort foarte mare, elemente pe care nu le controlează.

Conferinţă rezultate trimestrul trei
Compania a prezentat aceste date într-un live webcast cu investitorii în care a oferit şi estimări privind activitatea viitoare. Prezentarea folosită la această conferinţă a fost urcată pe pagina de evenimente şi prezentări investitori. O înregistrare a acestui webcast va fi disponibilă aici Investor Events and Presentations page.


Despre Corteva Agriscience 
Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacţionată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat şi divers de seminţe, soluţii pentru protecţia culturilor şi soluţii digitale axate pe maximizarea productivităţii şi creşterea randamentului şi profitabilităţii. Având în portofoliu unele dintre cele mai uşor de recunoscut mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.com.

™ ,®, ℠ Mărcile comerciale şi mărcile de servicii ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer şi ale companiilor afiliate sau ale proprietarilor acestora.

Avertizare privind declaraţiile din text care conţin estimări
Această comunicare conţine declaraţii prospective aşa cum sunt ele definite de secţiunea 21E din Legea pentru schimbul de valori mobiliare din 1934, cu modificările ulterioare, şi a secţiunii 27A din Legea privind valorile mobiliare din 1933, cu modificările ulterioare, gândite pentru a oferi o zonă de siguranţă declaraţiilor estimative aşa cum apar în Legea pentru reforma contestaţiilor referitoare la titluri private din 1995, ele putând fi identificate prin folosirea unor termeni precum „prospect”, „planuri”, „se aşteaptă”, „va”, „anticipează”, „crede”, „intenţionează”, „proiecte”, „estimări” sau alte cuvinte cu un sens similar. Toate declaraţiile care se referă la aşteptări sau proiecţii despre viitor, inclusiv declaraţii despre strategia companiei Corteva de creştere, dezvoltare de produse, aprobare de reglementare, poziţie pe piaţă, beneficii anticipate ale achiziţiilor recente, calendarul beneficiilor anticipate din acţiunile de restructurare, rezultatul situaţiilor de urgenţă, precum litigii şi problemele de mediu, cheltuielile şi rezultatele financiare, precum şi beneficiile preconizate de la separarea Corteva de DuPont, sunt declaraţii prospective.
Declaraţiile prospective au la bază presupuneri şi aşteptări de la evenimente viitoare, care sunt şanse să nu fie foarte precise sau pot să nu fie realizate. Declaraţiile prospective implică, de asemenea, riscuri şi incertitudini, multe dintre ele fiind în afara controlului Corteva. Deşi lista de factori prezentată mai jos este considerată a fi una reprezentativă, nicio listă nu trebuie considerată ca prezentând toate riscurile şi incertitudinile potenţiale. Factorii care nu figurează în listă pot prezenta obstacole semnificative suplimentare în realizarea declaraţiilor prospective. Printre consecinţele care decurg din diferenţele semnificative dintre rezultatele concrete şi cele anticipate în declaraţiile prospective ar putea include, printre altele, întreruperea activităţii, probleme operaţionale, pierderi financiare, răspundere legală faţă de terţi şi riscuri similare, oricare dintre acestea putând avea un efect negativ efect asupra activităţii Corteva, rezultatele operaţiunilor şi situaţiei financiare. Unii dintre factorii importanţi care ar putea face ca rezultatele reale ale companiei Corteva să difere semnificativ de cele estimate în declaraţiile prospective includ: (i) efectul ale concurenţei şi consolidării din industria în care activează Corteva; (ii) eşecul de a dezvolta şi comercializa anumite produse Corteva aflate în fază avansată de cercetare; (iii) eşecul în a obţine aprobări legale pentru anumite produse Corteva; (iv) nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală Corteva sau imposibilitatea de apărare împotriva revendicărilor de proprietate intelectuală afirmate de alţii; (v) efectul competiţiei din partea producătorilor de produse generice; (vi) impactul dependenţei Corteva faţă de terţi, de prezenţa unor materii prime, a unor licenţe sau a capacităţii de comercializare; (vii) costuri pentru respectarea cerinţelor în vigoare în materie de reglementare şi efectul încălcărilor reale sau presupuse ale legilor de mediu sau cerinţelor de autorizare; (viii) efectul nivelului de înţelegere şi acceptare publică sau de acceptare publică percepută a biotehnologiei Corteva şi a altor produse agricole; ix) efectul schimbărilor în materie de politici agricole sau politici conexe din partea guvernelor şi organizaţiilor internaţionale; (x) efectul unor elemente care pot transforma lanţul de distribuţie, tehnologia informaţiei sau sistemele de reţele; (xi) înfiinţarea de către un concurent a unei platforme intermediare pentru distribuţia produselor Corteva; (xii) efectul volatilităţii costului materiei prime asupra Corteva; (xiii) incapacitatea de a strânge capital prin intermediul pieţelor de capital sau prin împrumuturi pe termen scurt în condiţii acceptabile pentru Corteva; (xiv) eşecul clienţilor Corteva de a-şi plăti datoriile către Corteva, inclusiv în cadrul programelor de finanţare a clienţilor; (xv) nerealizarea beneficiilor anticipate din reorganizarea internă a DowDuPont în urma separării activităţii Corteva; (xvi) incapacitatea de a beneficia de sinergii şi costuri semnificative care derivă din obligaţiile de despăgubire sau plată ale datoriilor DuPont moştenite după separarea Corteva; (xvii) creşteri ale pensiilor şi a altor obligaţii de finanţare din planul de beneficii post-angajare; (xviii) efectul respectării legilor şi cerinţelor de mediu şi a hotărârilor adverse privind litigiile; (xix) riscuri legate de operaţiuni globale Corteva; (xx) efectul schimbărilor climatice şi a altor factori impredictibili legaţi de vreme sau anotimpuri; (xxi) efectul produselor contrafăcute; (xxii) eşecul în gestionarea eficientă a achiziţiilor, cesionărilor, alianţelor şi altor active de portofoliu; şi (xxiii) riscuri care decurg din lipsa de continuitate a indicatorului LIBOR.
Informaţii financiare Corteva neauditate - Pro Forma
Pentru a permite o comparaţie semnificativă a rezultatelor operaţiunilor, în prezentarea de mai sus au fost incluse informaţii financiare suplimentare tip pro forma, respectiv date care nu sunt auditate, în ceea ce priveşte rezultatele din primul trimestru al anului 2019 şi cele din anul anterior. Această prezentare conţine date Corteva care nu au fost auditate. Prezentarea include şi rezultate Pro Forma (1) atribuite direct fuziunii dintre DuPont şi Dow şi tranzacţionării unor datorii pentru achitarea unor datorii istorice DuPont, separarea şi distribuirea către acţionarii DowDuPont a unor acţiuni comune Corteva; (2) declaraţiile pot fi sprijinite cu date concrete (3) respectă citatele pro forma privind veniturile, şi este estimat să aibă un impact susţinut asupra rezultatelor consolidate. Consultaţi Formularul Corteva numărul 10 din 6 mai 2019, disponibil la secţiunea de pe website dedicată investitorilor, pentru mai multe detalii despre aceste tranzacţii. Declaraţiile financiare pro forma au fost pregătite în acord cu Articol 11 din Regulamentul S-X, şi sunt prezentate doar în scop informativ, nepropunându-şi să arate care ar fi fost rezultatele unor operaţiuni dacă acestea ar fi avut loc la datele indicate şi nici nu-şi propun să proiecteze rezultatele operaţiunilor pentru perioade viitoare sau pentru o dată viitoare.
Regulamentul G (Măsuri financiare Non-GAAP)
Acest comunicat referitor la veniturile companiei include informaţii care nu sunt conforme standardului contabil GAAP din SUA, ele fiind sunt considerate informaţii non-GAAP. Aceste date financiare vizează vânzările organice, EBITDA operaţional, EBITDA operaţional Pro Forma, marjele EBITDA operaţional, câştigurile operaţionale pe acţiune, cota de impozitare de bază, şi cota de impozitare de bază Pro Forma. Conducerea crede că aceste date non-GAAP reflectă performanţele curente ale companiei şi oferă informaţii relevante şi importante investitorilor oferind o perspectivă privind rezultatele operaţionale ale companiei şi o comparaţie utilă cu rezultatele din alţi ani. Aceste date non-GAAP completează datele conforme standardului contabil GAAP şi nu trebuie văzute ca o alternativă la informaţiile GAAP privind performanţa companiei. De asemenea, unele date non-GAAP pot să nu fie similare cu cele oferite sau folosite de alte companii. Alinierea acestor date non-GAAP cu cele GAAP este detaliată în Informaţiile Financiare Selectate şi Date Non-GAAP, cu începere de la pagina 5 în calendarul de declaraţii financiare. Pentru primul trimestru şi pentru anul anterior, datele non-GAAP sunt aliniate unui document Pro Forma cu date GAAP prezentat în acord cu Articolul 11 a Regulamentului S-X. Vezi Articolul 11 Pro Forma şi Declaraţiile privind Operaţiunile, de la pagina 14 în calendarul privind declaraţiile financiare. Corteva nu poate alinia estimările privind datele financiare non-GAAP cu cele GAAP din SUA, neputând prezice cu certitudine, decât cu un efort foarte mare, elemente pe care nu le controlează aşa cum sunt Elementele Semnificative. Pentru Elementele Semnificative raportate în perioada prezentată, vezi pagina 8 din calendarul privind declaraţiile financiare.
Vânzările organice sunt definite în funcţie de preţ şi volume şi exclud impactul diferenţei de schimb valutare şi al portofoliului. EBITDA operaţională este definită ca veniturile obţinute (venituri din operaţiuni continue înainte de impozit pe venit) înainte de dobândă, depreciere, amortizare, beneficii non-operaţionale, câştiguri (pierderi) nete din schimb valutar, şi exclud impactul unor elemente semnificative (inclusiv taxele de depreciere a fondului comercial). Beneficiile non-operaţionale constau în pensiile non-operaţionale şi alte beneficii post-angajare şi credite, ajustări pentru compensarea impozitelor, remedieri pentru protecţia mediului şi costurile legale asociate afacerilor şi activelor istorice DuPont. Ajustările privind despăgubirile fiscale se referă la modificările soldurilor privind despăgubirile, ca urmare a aplicării condiţiilor din Acordul privind aspectele fiscale, dintre Corteva şi Dow şi / sau DuPont, înregistrate de companie ca venituri sau cheltuieli înainte de impozitare. Marjele EBITDA operaţional sunt definite ca procentul EBITDA operaţional din vânzările nete. Câştigurile operaţionale pe acţiune sunt definite drept „Câştigul diluat din operaţiuni continue raportat la o acţiune de bază” excluzând impactul de după taxarea Elementelor Semnificative (inclusiv cheltuielile cu deprecierea fondului comercial), impactul după impozit al beneficiilor non-operaţonale, net şi impactul post-impozit al cheltuielilor de amortizare asociate cu imobilizările necorporale existente de la separarea de DowDuPont. Cu toate că amortizarea activelor necorporale ale Companiei este exclusă de la aceste date non-GAAP, conducerea consideră că este important ca investitorii să înţeleagă că aceste active necorporale contribuie la generarea de venituri. Amortizarea activelor necorporale care se referă la achiziţiile din trecut se va repeta în viitor, până când aceste active necorporale vor fi complet amortizate. Orice achiziţii viitoare pot avea ca rezultat amortizarea activelor necorporale suplimentare. Rata de impozitare de bază este definită ca rata efectivă a impozitului, excluzând impactul câştigurilor (pierderilor) din schimb valutar, beneficiilor nefuncţionale, net, amortizării necorporale ca urmare a separării de DowDuPont şi a elementelor semnificative (inclusiv taxele de depreciere a fondului comercial). Toate intervalele din primul trimestru al anului 2019 şi cele anterioare sunt în format Pro Forma, aşa cum a fost discutat mai sus în paragraful „Informaţii financiare Corteva neauditate - Pro Forma”.

Vizualizat: 630 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii