Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Raport rezultate financiare Corteva Agriscience, trimestrul trei 2019 – Câştiguri mai mari faţă de anul precedent

Publicat: 12 noiembrie 2019 - 11:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Câştigul pe acţiune (EPS), potrivit standardului de contabilitate GAAP din SUA, obţinut din operaţiunile continue a avut o valoare negativă (0,69 dolari) în trimestrul trei, la fel şi câştigul pe acţiune raportat la profitul operaţional (0,39 dolari) – în ambele cazuri, însă, s-au înregistrat îmbunătăţiri semnificative faţă de perioada similară a anului trecut

  • Vânzările nete au ajuns la 1,9 miliarde de dolari, cu 2% mai mici faţă de trimestrul similar din anul anterior, veniturile organice rămânând stabile. În ceea ce priveşte veniturile obţinute pe fiecare segment de activitate, sezonul agricol a contribuit la o creştere cu 24% a vânzărilor de seminţe, evoluţie care a compensat scăderea de 12% a vânzărilor de produse de protecţia plantelor
  • Pierderea din operaţiunile continue, după aplicarea taxelor pe venit, potrivit standardului contabil GAAP, a fost de 527 milioane de dolari. EBITDA a avut o valoare negativă (207 milioane de dolari) – ambii indicatori au înregistrat, totuşi, o îmbunătăţire (comparaţia se face cu date de anul trecut care nu sunt auditate - pro-forma)
  • Economiile obţinute din combinarea activităţilor în procesul de fuziune, în primele trei luni, respectiv pe data de 30 septembrie 2019, au totalizat aproximativ 100 de milioane de dolari, valoare care ajută compania să-şi poată atinge obiectivul stabilit pentru primul an integral de după fuziune, respectiv obţinerea unor sinergii în valoare de 350 milioane de dolari
  • Perspective – Echipa de conducere estimează până la finalul anului 2019 un EBITDA la nivelul minim din intervalul estimat anterior, respectiv o valoare de circa 1,9 miliarde dolari, din cauza impactului negativ al diferenţei de curs valutar. Intervalul estimat pentru câştigul operaţional pe acţiune la finalul anului 2019 a fost îmbunătăţit cu 0,04 dolari faţă de valorile medii previzionate anterior

 

Repere financiare

Standard contabil GAAP

Vânzările nete

Câștigul pe acțiune (EPS)

Pierderile din operațiuni continue

 

1,91 miliarde dolari

Minus de 0,69 dolari

527 milioane dolari

Non-GAAP

Vânzările organice

EPS operațional

EBITDA operațional

 

1,94 miliarde dolari

Minus de 0,39 dolari

Minus de 207 milioane dolari

v. trimestrul 3 2018

-%

+35%

+18%

 „Echipele noastre din întreaga lume au făcut un efort extraordinar în acest trimestru pentru a veni în sprijinul clienţilor care se confruntă cu multe provocări. Corteva a obţinut o îmbunătăţire substanţială a câştigurilor faţă de anul anterior şi a făcut progrese în priorităţile stabilite pentru crearea de valoare pentru acţionari, respectiv securizarea înregistrării unor produse noi, îmbunătăţirea productivităţii şi a câştigurilor din combinarea activităţii şi returnarea numerarului de la acţionari. Vom continua să susţinem demersurile de disciplină operaţională, fiind decişi să punem bazele obţinerii unor vânzări solide şi venituri operaţionale superioare în anul 2020”, a declarat James C. Collins, Jr., CEO Corteva.

Noutăţi companie
Lansarea în 2020 a unor produse cheie pe segmentul Seminţe: Corteva a demarat sezonul de vânzări pentru 2020 în America de Nord. Lansarea gamei extinse de produse Qrome® este de aşteptat să aducă o uşoară creştere a preţurilor pentru seminţele de porumb, având în vedere avantajele oferite de noua soluţie în ceea ce priveşte randamentul obţinut. Pentru soia, se aşteaptă ca noile oferte Enlist E3T să fie extinse la 10% din terenul agricol din America de Nord, cu posibilitatea de extindere a licenţelor.
A fost autorizată o nouă investiţie pentru creşterea capacităţii de producţie de spinosad: Consiliul de administraţie Corteva a autorizat recent o investiţie care vizează creşterea cu 30% a capacităţii de fermentaţie pentru producerea de spinosad cu scopul de a controla eficient răspândirea la nivel global a dăunătorilor cu aparat bucal de rupt şi mestecat din culturile horticole. Capacitatea suplimentară va deveni operaţională în anii următori şi va genera, când va ajunge la funcţionare maximă, un plus de peste 100 milioane de dolari la EBITDA.
Angajamentul de a oferi numerar acţionarilor: Corteva a luat două măsuri importante în remunerarea acţionarilor, intenţionând să le ofere acestora un total de circa 220 milioane de dolari până la finalul acestui an. Compania a răscumpărat acţiuni în acest trimestru, parte a programului său de răscumpărare de un miliard de dolari, iar în octombrie a anunţat plata celui de-al doilea rând de dividende trimestriale, de după separarea diviziei agricole.

Sumar privind activitatea din trimestrul trei al anului 2019
WILMINGTON, Delaware, 31 octombrie 2019 – Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a raportat astăzi rezultatele financiare înregistrate în trimestrul încheiat pe data de 30 septembrie 2019 şi a oferit linii directoare privind activitatea companiei pentru restul anului.
Vânzările nete din trimestrul trei au scăzut cu 2% faţă de perioada similară din anul precedent, iar vânzările organice s-au menţinut la acelaşi nivel. Impactul pozitiv al volumelor de vânzări de seminţe de soia şi porumb realizate în trimestrul trei, generate de întârzierea însămânţării pe continentul nord-american, a fost compensat de variaţiile în vânzările de produse de protecţia plantelor din America Latină.
Preţurile locale au scăzut cu 3% în trimestrul trei al anului 2019, faţă de perioada similară a anului anterior, influenţate de evoluţiile de pe continentul nord-american. Scăderea a fost influenţată de nivelul ridicat al replantărilor la soia şi porumb şi de reducerile mari de preţ operate pentru motivarea agricultorilor. 
Volumul vânzărilor a crescut cu 3% faţă de perioada echivalentă a anului precedent, întârzierea însămânţărilor din America de Nord mutând o parte din vânzările specifice trimestrului doi în trimestrul trei. Această creştere a volumului a fost compensată parţial de declinul de pe pieţele din America Latină, unde cererea precoce de produse de protecţia plantelor a mutat o parte din vânzări în trimestrul doi, iar întârzierile din culturile de soia din Brazilia a mutat o parte din vânzările de produse de protecţia plantelor în trimestrul patru. Diferenţele de curs valutar au diminuat valoarea veniturilor obţinute cu 2%, impact mai mare având diferenţele de curs dolar/real şi dolar/euro.
Pierderea din operaţiuni continue după aplicarea taxelor pe venit, potrivit GAAP, a fost de 527 milioane dolari în acest trimestru. EBITDA operaţional a presupus o pierdere de 207 milioane dolari, o îmbunătăţire de 18% faţă de perioada similară a anului anterior – aceste date nu sunt auditate, ele fiind în format în format pro forma. Rezultatele bune EBITDA pe segmentul Seminţe, datorate schimbării momentului vânzărilor din America de Nord, şi câştigurile obţinute din combinarea activităţii au fost diminuate parţial de un EBITDA operaţional mai mic pe segmentul Protecţia Plantelor, ca urmare a modificării momentului vânzării în America Latină.
Compania a raportat o pierdere de 0,69 dolari a câştigului pe acţiune (standard contabil GAAP) din operaţiuni continue şi o pierdere de 0,39 dolari pentru câştigul operaţional pe acţiune din trimestrul trei 2019. 

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

Vânzări nete

1.911

1.947

-2%

- %

America de Nord

623

537

+16%

+16%

EMEA

305

296

+3%

+8%

America Latină

762

875

-13%

-11%

Asia Pacific

221

239

-8%

-6%

 

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

 

Modificare

Pierdere din operațiuni continue după taxele pe venit, standard contabil GAAP

Minus de 527

Minus de 5.336

+90%

EBITDA operațional

Minus de 207

Minus de 251

+18%

GAAP Câștig pe acțiune (EPS) din operațiuni continue (dolari/acțiune)

Minus de 0,69 dolari

Minus de 7,13 dolari

+90%

Câștig pe acțiune(EPS) operațional(dolari/acțiune)

Minus de 0,39 dolari

Minus de 0,60 dolari

+35%

Sumar activitate segment Protecţia Plantelor

Valoarea vânzărilor nete de produse de Protecţia Plantelor a fost de 1,2 miliarde dolari în trimestrul trei, în scădere de la 1,4 miliarde dolari, în acelaşi trimestru, anul trecut. Scăderea a fost cauzată de volumele mai mici cu 9%, de scăderea cu 2% a preţului mediu şi de impactul de 1% din diferenţele de schimb valutar.

Diminuarea volumului de vânzări a fost generată de cererea precoce de insecticide spinozine şi de seminţe tratate din America Latină, unde vânzări de aproximativ 80 de milioane de dolari au fost mutate în trimestrul doi, iar întârzierea sezonului pentru soia în Brazilia a mutat o parte din vânzări în trimestrul patru. Aceste modificări au diminuat câştigul de circa 65 milioane de dolari obţinut din vânzarea de produse noi, generate de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), faţă de trimestrul echivalent în anul anterior. Scăderea preţurilor locale a fost generată de stimulentele care au constat în reduceri de preţ oferite agricultorilor din America de Nord. Impactul negativ al diferenţei de curs valutar a vizat, în principal, diferenţa faţă de realul brazilian şi de euro.

EBITDA operaţional pentru segmentul de Protecţia Plantelor a fost de 119 milioane dolari, cu 25% mai mic faţă de anul precedent. Diminuarea volumelor din America Latină, reducerile de preţ pentru stimularea agricultorilor din America de Nord şi diferenţele de curs au redus valoarea economiilor obţinute din combinarea activităţilor, vânzarea de produse noi şi majorarea productivităţii.

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

America de Nord

397

425

-7%

-7%

   EMEA

183

163

+12%

+16%

  America Latină

491

621

-21%

-20%

   Asia Pacific

159

187

-15%

-14%

Vânzări nete totale produse de protecția plantelor

1.230

1.396

-12%

-11%

 Sumar activitate segment Seminţe

Vânzările nete pe segmentul Seminţe au fost de 681 milioane de dolari în trimestrul trei, în creştere de la 551 milioane de dolari în trimestrul echivalent anul trecut. Evoluţia a fost generată de creşterea cu 31% a volumelor comercializate, compensată parţial de declinul de 5% a preţului mediu local şi de scăderea de 2% din diferenţele de curs valutar.

Creşterea puternică a volumelor se datorează unor întârzieri în procesul de plantare din America de Nord din prima jumătate a anului, influenţate de evoluţia vremii, care au făcut ca o parte din vânzările de seminţe de soia şi porumb să fie realizate în trimestrul trei. Scăderea preţului mediu local are la bază presiunea pe preţul pentru soia care survine din competiţia intensă din SUA şi de creşterea nivelul de replantări de soia din porumb în America de Nord, aspect compensat parţial de îmbunătăţirea mixului de produse vândut în America Latină. Impactul nefavorabil al diferenţei de schimb valutar vine, în principal, din valorile monedei Real din Brazilia.

EBITDA operaţional pe segmentul Seminţe presupune o pierdere de 295 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 372 milioane de dolari în perioada similară a anului anterior. Îmbunătăţirea volumelor din întârzierea vânzărilor de seminţe din America de Nord, sinergia de costuri şi creşterea productivităţii au compensat scăderea preţurilor şi impactul negativ al diferenţei de curs.

(în milioane de dolari, cu excepția cazurilor în care se menționează altceva)

3Q

2019

3Q

2018

%

Modificare

%

Modificare organică

America de Nord

226

112

+102%

+102%

   EMEA

122

133

-8%

-3%

  America Latină

271

254

+7%

+9%

   Asia Pacific

62

52

+19%

+23%

Vânzări nete totale segment Semințe

681

551

+24%

+26%

 

Perspective
Compania a prezentat şi estimările privind evoluţia vânzărilor nete până la finalul anului, afirmând că se aşteaptă ca EBITDA operaţional să fie de aproximativ 1,9 miliarde dolari, valoarea minimă din intervalul comunicat iniţial, când compania spunea că aşteaptă ca această valoare să varieze între 1,9 şi 2,05 miliarde dolari. Compania se aşteaptă acum să performeze la limita inferioară comunicată, în principal, din cauza impactului negativ al diferenţei de curs. Compania şi-a revizuit şi intervalul pentru câştigul operaţional pe acţiune (EPS), aşteptat acum să fie între 1,20 şi 1,26 dolari pe acţiune. Folosind valoarea medie, acest interval reprezintă o îmbunătăţire de 0,04 dolari.

Corteva nu poate alinia estimările privind măsurile financiare non-GAAP cu cele GAAP din SUA, neputând prezice cu certitudine, decât cu un efort foarte mare, elemente pe care nu le controlează.

Conferinţă rezultate trimestrul trei
Compania a prezentat aceste date într-un live webcast cu investitorii în care a oferit şi estimări privind activitatea viitoare. Prezentarea folosită la această conferinţă a fost urcată pe pagina de evenimente şi prezentări investitori. O înregistrare a acestui webcast va fi disponibilă aici Investor Events and Presentations page.


Despre Corteva Agriscience 
Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacţionată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat şi divers de seminţe, soluţii pentru protecţia culturilor şi soluţii digitale axate pe maximizarea productivităţii şi creşterea randamentului şi profitabilităţii. Având în portofoliu unele dintre cele mai uşor de recunoscut mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.com.

™ ,®, ℠ Mărcile comerciale şi mărcile de servicii ale Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer şi ale companiilor afiliate sau ale proprietarilor acestora.

Avertizare privind declaraţiile din text care conţin estimări
Această comunicare conţine declaraţii prospective aşa cum sunt ele definite de secţiunea 21E din Legea pentru schimbul de valori mobiliare din 1934, cu modificările ulterioare, şi a secţiunii 27A din Legea privind valorile mobiliare din 1933, cu modificările ulterioare, gândite pentru a oferi o zonă de siguranţă declaraţiilor estimative aşa cum apar în Legea pentru reforma contestaţiilor referitoare la titluri private din 1995, ele putând fi identificate prin folosirea unor termeni precum „prospect”, „planuri”, „se aşteaptă”, „va”, „anticipează”, „crede”, „intenţionează”, „proiecte”, „estimări” sau alte cuvinte cu un sens similar. Toate declaraţiile care se referă la aşteptări sau proiecţii despre viitor, inclusiv declaraţii despre strategia companiei Corteva de creştere, dezvoltare de produse, aprobare de reglementare, poziţie pe piaţă, beneficii anticipate ale achiziţiilor recente, calendarul beneficiilor anticipate din acţiunile de restructurare, rezultatul situaţiilor de urgenţă, precum litigii şi problemele de mediu, cheltuielile şi rezultatele financiare, precum şi beneficiile preconizate de la separarea Corteva de DuPont, sunt declaraţii prospective.
Declaraţiile prospective au la bază presupuneri şi aşteptări de la evenimente viitoare, care sunt şanse să nu fie foarte precise sau pot să nu fie realizate. Declaraţiile prospective implică, de asemenea, riscuri şi incertitudini, multe dintre ele fiind în afara controlului Corteva. Deşi lista de factori prezentată mai jos este considerată a fi una reprezentativă, nicio listă nu trebuie considerată ca prezentând toate riscurile şi incertitudinile potenţiale. Factorii care nu figurează în listă pot prezenta obstacole semnificative suplimentare în realizarea declaraţiilor prospective. Printre consecinţele care decurg din diferenţele semnificative dintre rezultatele concrete şi cele anticipate în declaraţiile prospective ar putea include, printre altele, întreruperea activităţii, probleme operaţionale, pierderi financiare, răspundere legală faţă de terţi şi riscuri similare, oricare dintre acestea putând avea un efect negativ efect asupra activităţii Corteva, rezultatele operaţiunilor şi situaţiei financiare. Unii dintre factorii importanţi care ar putea face ca rezultatele reale ale companiei Corteva să difere semnificativ de cele estimate în declaraţiile prospective includ: (i) efectul ale concurenţei şi consolidării din industria în care activează Corteva; (ii) eşecul de a dezvolta şi comercializa anumite produse Corteva aflate în fază avansată de cercetare; (iii) eşecul în a obţine aprobări legale pentru anumite produse Corteva; (iv) nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală Corteva sau imposibilitatea de apărare împotriva revendicărilor de proprietate intelectuală afirmate de alţii; (v) efectul competiţiei din partea producătorilor de produse generice; (vi) impactul dependenţei Corteva faţă de terţi, de prezenţa unor materii prime, a unor licenţe sau a capacităţii de comercializare; (vii) costuri pentru respectarea cerinţelor în vigoare în materie de reglementare şi efectul încălcărilor reale sau presupuse ale legilor de mediu sau cerinţelor de autorizare; (viii) efectul nivelului de înţelegere şi acceptare publică sau de acceptare publică percepută a biotehnologiei Corteva şi a altor produse agricole; ix) efectul schimbărilor în materie de politici agricole sau politici conexe din partea guvernelor şi organizaţiilor internaţionale; (x) efectul unor elemente care pot transforma lanţul de distribuţie, tehnologia informaţiei sau sistemele de reţele; (xi) înfiinţarea de către un concurent a unei platforme intermediare pentru distribuţia produselor Corteva; (xii) efectul volatilităţii costului materiei prime asupra Corteva; (xiii) incapacitatea de a strânge capital prin intermediul pieţelor de capital sau prin împrumuturi pe termen scurt în condiţii acceptabile pentru Corteva; (xiv) eşecul clienţilor Corteva de a-şi plăti datoriile către Corteva, inclusiv în cadrul programelor de finanţare a clienţilor; (xv) nerealizarea beneficiilor anticipate din reorganizarea internă a DowDuPont în urma separării activităţii Corteva; (xvi) incapacitatea de a beneficia de sinergii şi costuri semnificative care derivă din obligaţiile de despăgubire sau plată ale datoriilor DuPont moştenite după separarea Corteva; (xvii) creşteri ale pensiilor şi a altor obligaţii de finanţare din planul de beneficii post-angajare; (xviii) efectul respectării legilor şi cerinţelor de mediu şi a hotărârilor adverse privind litigiile; (xix) riscuri legate de operaţiuni globale Corteva; (xx) efectul schimbărilor climatice şi a altor factori impredictibili legaţi de vreme sau anotimpuri; (xxi) efectul produselor contrafăcute; (xxii) eşecul în gestionarea eficientă a achiziţiilor, cesionărilor, alianţelor şi altor active de portofoliu; şi (xxiii) riscuri care decurg din lipsa de continuitate a indicatorului LIBOR.
Informaţii financiare Corteva neauditate - Pro Forma
Pentru a permite o comparaţie semnificativă a rezultatelor operaţiunilor, în prezentarea de mai sus au fost incluse informaţii financiare suplimentare tip pro forma, respectiv date care nu sunt auditate, în ceea ce priveşte rezultatele din primul trimestru al anului 2019 şi cele din anul anterior. Această prezentare conţine date Corteva care nu au fost auditate. Prezentarea include şi rezultate Pro Forma (1) atribuite direct fuziunii dintre DuPont şi Dow şi tranzacţionării unor datorii pentru achitarea unor datorii istorice DuPont, separarea şi distribuirea către acţionarii DowDuPont a unor acţiuni comune Corteva; (2) declaraţiile pot fi sprijinite cu date concrete (3) respectă citatele pro forma privind veniturile, şi este estimat să aibă un impact susţinut asupra rezultatelor consolidate. Consultaţi Formularul Corteva numărul 10 din 6 mai 2019, disponibil la secţiunea de pe website dedicată investitorilor, pentru mai multe detalii despre aceste tranzacţii. Declaraţiile financiare pro forma au fost pregătite în acord cu Articol 11 din Regulamentul S-X, şi sunt prezentate doar în scop informativ, nepropunându-şi să arate care ar fi fost rezultatele unor operaţiuni dacă acestea ar fi avut loc la datele indicate şi nici nu-şi propun să proiecteze rezultatele operaţiunilor pentru perioade viitoare sau pentru o dată viitoare.
Regulamentul G (Măsuri financiare Non-GAAP)
Acest comunicat referitor la veniturile companiei include informaţii care nu sunt conforme standardului contabil GAAP din SUA, ele fiind sunt considerate informaţii non-GAAP. Aceste date financiare vizează vânzările organice, EBITDA operaţional, EBITDA operaţional Pro Forma, marjele EBITDA operaţional, câştigurile operaţionale pe acţiune, cota de impozitare de bază, şi cota de impozitare de bază Pro Forma. Conducerea crede că aceste date non-GAAP reflectă performanţele curente ale companiei şi oferă informaţii relevante şi importante investitorilor oferind o perspectivă privind rezultatele operaţionale ale companiei şi o comparaţie utilă cu rezultatele din alţi ani. Aceste date non-GAAP completează datele conforme standardului contabil GAAP şi nu trebuie văzute ca o alternativă la informaţiile GAAP privind performanţa companiei. De asemenea, unele date non-GAAP pot să nu fie similare cu cele oferite sau folosite de alte companii. Alinierea acestor date non-GAAP cu cele GAAP este detaliată în Informaţiile Financiare Selectate şi Date Non-GAAP, cu începere de la pagina 5 în calendarul de declaraţii financiare. Pentru primul trimestru şi pentru anul anterior, datele non-GAAP sunt aliniate unui document Pro Forma cu date GAAP prezentat în acord cu Articolul 11 a Regulamentului S-X. Vezi Articolul 11 Pro Forma şi Declaraţiile privind Operaţiunile, de la pagina 14 în calendarul privind declaraţiile financiare. Corteva nu poate alinia estimările privind datele financiare non-GAAP cu cele GAAP din SUA, neputând prezice cu certitudine, decât cu un efort foarte mare, elemente pe care nu le controlează aşa cum sunt Elementele Semnificative. Pentru Elementele Semnificative raportate în perioada prezentată, vezi pagina 8 din calendarul privind declaraţiile financiare.
Vânzările organice sunt definite în funcţie de preţ şi volume şi exclud impactul diferenţei de schimb valutare şi al portofoliului. EBITDA operaţională este definită ca veniturile obţinute (venituri din operaţiuni continue înainte de impozit pe venit) înainte de dobândă, depreciere, amortizare, beneficii non-operaţionale, câştiguri (pierderi) nete din schimb valutar, şi exclud impactul unor elemente semnificative (inclusiv taxele de depreciere a fondului comercial). Beneficiile non-operaţionale constau în pensiile non-operaţionale şi alte beneficii post-angajare şi credite, ajustări pentru compensarea impozitelor, remedieri pentru protecţia mediului şi costurile legale asociate afacerilor şi activelor istorice DuPont. Ajustările privind despăgubirile fiscale se referă la modificările soldurilor privind despăgubirile, ca urmare a aplicării condiţiilor din Acordul privind aspectele fiscale, dintre Corteva şi Dow şi / sau DuPont, înregistrate de companie ca venituri sau cheltuieli înainte de impozitare. Marjele EBITDA operaţional sunt definite ca procentul EBITDA operaţional din vânzările nete. Câştigurile operaţionale pe acţiune sunt definite drept „Câştigul diluat din operaţiuni continue raportat la o acţiune de bază” excluzând impactul de după taxarea Elementelor Semnificative (inclusiv cheltuielile cu deprecierea fondului comercial), impactul după impozit al beneficiilor non-operaţonale, net şi impactul post-impozit al cheltuielilor de amortizare asociate cu imobilizările necorporale existente de la separarea de DowDuPont. Cu toate că amortizarea activelor necorporale ale Companiei este exclusă de la aceste date non-GAAP, conducerea consideră că este important ca investitorii să înţeleagă că aceste active necorporale contribuie la generarea de venituri. Amortizarea activelor necorporale care se referă la achiziţiile din trecut se va repeta în viitor, până când aceste active necorporale vor fi complet amortizate. Orice achiziţii viitoare pot avea ca rezultat amortizarea activelor necorporale suplimentare. Rata de impozitare de bază este definită ca rata efectivă a impozitului, excluzând impactul câştigurilor (pierderilor) din schimb valutar, beneficiilor nefuncţionale, net, amortizării necorporale ca urmare a separării de DowDuPont şi a elementelor semnificative (inclusiv taxele de depreciere a fondului comercial). Toate intervalele din primul trimestru al anului 2019 şi cele anterioare sunt în format Pro Forma, aşa cum a fost discutat mai sus în paragraful „Informaţii financiare Corteva neauditate - Pro Forma”.

Vizualizat: 416 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii